آنكارا- ایرنا- كاروان ورزشی ناشنوایان امام رضا(ع) جمهوری اسلامی ایران در پایان رقابت ها، با مجموع 34 مدال (5طلا، 9نقره و 20 برنز) و با یك پله صعود نسبت به دور گذشته، در جایگاه هفتم المپیك سامسون تركیه قرار گرفت.

به گزارش روز یكشنبه ایرنا، در بیست و سومین دوره المپیك تابستانی كه به مدت دو هفته در شهر سامسون تركیه تركیه برگزار شد، تیم های روسیه، اوكراین، كره جنوبی، تركیه، چین و ژاپن مقام های اول تا ششم این رقابت ها را كسب كردند.
در آخرین روز رقابت های المپیك ناشنوایان در سامسون تركیه، تیم ملی تكواندو كشورمان صاحب سه مدال برنز دیگر شد.
در این رشته، فاطمه منتظری در وزن 49- كیلوگرم با برتری 22-5 مقابل حریف چین به دور بعد صعود كرد و در نیمه نهایی به مصاف ورزشكار ترك رفت و با نتیجه 28-7 مغلوب شد و از صعود به فینال بازماند.
منتظری در دیدار رده بندی 4-یك ازبكستان را برد و به مدال برنز دست یافت.
در وزن 57- كیلوگرم نیز مرضیه خوش احوال مقابل ورزشكار روسی 21-صفر شكست خورد و در دیدار با حریف ونزوئلا 16-6 مغلوب شد و از رسیدن به مدال برنز بازماند.
در وزن 80- كیلوگرم محمد زعفرانی با نتیجه 25-12 ورزشكار ونزوئلا را شكست داد و در نیمه نهایی 25-یك مغلوب حریف روسی شد.
زعفرانی در رده بندی با ورزشكار چین پیكار كرده و با نتیجه 26-7 پیروز شد و مدال برنز را به دست آورد.
مسعود رزاقی دیگر ورزشكار این رشته در وزن 80+ كیلوگرم با نتیجه 17-6 مغلوب حریف روسی شد و پس از برتری 7-4 مقابل حریف اكراینی، به مدال برنز رسید.
پیش از این در رشته تكواندو نسیبه شهبازی (مدال طلا)، مونا شیری (مدال نقره)، بهزاد امیری و مریم خدابنده (مدال برنز) را به دست آورده بودند.
به گزارش ایرنا، بیست و سومین دوره رقابت های المپیك ناشنوایان جهان با حضور 193 شركت كننده ایرانی به مدت دو هفته در شهر سامسون تركیه برگزار شد.
در این المپیاد ورزشی بیش از سه هزار ورزشكار از 97 كشور جهان به میزبانی شهر سامسون تركیه شركت داشتند.
كاروان ورزشی ناشنوایان جمهوری اسلامی ایران در این دوره با نام علی ابن موسی الرضا(ع) در 13 رشته فوتبال، والیبال، والیبال ساحلی، تكواندو، كاراته، جودو، كشتی آزاد و فرنگی، شنا، بولینگ، تنیس روی میز، دو و میدانی و تیزاندازی در بخش رقابت های ورزشی شركت داشت.
در این رقابت‌ها كه بیشترین شمار شركت كنندگان در تاریخ المپیادهای ورزشی ناشنوایان جهان به شمار می رود، 294 شركت كننده و ورزشكار از كشور میزبان حضور داشتند و ایران یكی از كشورهایی با ورزشكاران اعزامی پرتعداد بود.
در این المپیاد، رقابت ها در 20 رشته ورزشی مختلف شامل دو و میدانی، بدمینتون، بسكتبال، بولینگ، دوچرخه سواری كوهستان، فوتبال، گلف، گورش، هندبال، جودو، كاراته، تنیس روی میز، صحرانوردی، والیبال ساحلی، تكواندو، تنیس، والیبال، دوچرخه سواری و شنا برگزار شد.
المیپاد ورزشی ناشنوایان توسط كمیته بین المللی ورزش های ناشنوایان سازماندهی شده و نخستین بار در سال 1924 در پاریس پایتخت فرانسه برگزار شد.
این رقابت ها 22 دوره به ترتیب در كشورهای فرانسه، هلند، آلمان، بریتانیا، سوئد، دانمارك، بلژیك، ایتالیا، فنلاند، آمریكا، یوگسلاوی، سوئد، رومانی، آلمان، آمریكا، زلاندنو، بلغارستان، دانمارك، ایتالیا، استرالیا، تایوان و بلغارستان برگزار شده است.
در رقابت های ورزشی المپیاد ناشنوایان 2017 تركیه، بیشترین شركت كننده در رشته های انفرادی مربوط به بولینگ و در رشته های تیمی مربوط به رشته فوتبال است.
در این المپیاد، همچنین 500 مترجم زبان اشاره برای ناشنوایان از جمله 250 ناشنوا حضور داشتند.
خاورم/1905**انتشار دهنده: حسن فاخری