به گزارش دوشنبه شب ايرنا به نقل از خبرگزاري رسمي الجزاير(واج)؛ امحمد خداد از حمايت فرانسه از دولت مغرب در پرونده صحرا انتقاد كرد و گفت: مغرب با حمايت هاي فرانسه در شوراي امنيت، گويي خود عضوي از اين شورا بوده و اين در حالي است كه قطعنامه هاي زيادي درباره مساله صحرا در مجمع عمومي سازمان ملل و شوراي امنيت صادر شده است.
وي همچنين گفت: هيات سازمان ملل براي سازماندهي همه پرسي در صحراي غربي از زمان به وجود آمدنش در سال 1991ميلادي حتي يك ميلي متر در جهتي كه به خاطر آن تاسيس شده ، حركت نكرده است .
خداد، مغرب را به نقض حقوق بشر و غارت منابع زير زميني در صحرا متهم كرد.
صحراي غربي منطقهاي است در شمال غرب آفريقا و جنوب كشور مغرب كه جبهه آزاديبخش پوليساريو و پادشاهي مغرب بر سر كنترل آن مناقشه دارند.
ساكنان منطقه عموما مردماني عرب تبار هستند.هنگامي كه اسپانيا از صحراي غربي خارج شد، اين سرزمين 750 هزار نفر جمعيت داشت اما اكنون كمتر از 300 هزار نفر جمعيت دارد. بخش عمدهاي از جمعيت در سال هاي جنگ پليساريو به كشورهاي اطراف مهاجرت كردهاند.
جبهه پوليساريو ازسال1976 كشوري به نام جمهوري دموكراتيك عربي صحرا در مستعمره پيشين اسپانيا ايحاد كرده است . هم اكنون جمهوري صحرا تنها كنترل 20 تا 25درصد از سرزمينهاي مورد ادعايش را در دست دارد. بخشي از سرزمينهاي مورد ادعاي اين دولت،مورد ادعا و كنترل مغرب است و اين دولت آن را استان جنوبي ميخواند.
سازمان ملل از سال 1991 مامور شده تا همه پرسي در اين منطقه برگزار كند تا خواسته اصلي مردمان اين منطقه بابت استقلال يا باقيماندن تحت حكومت مغرب مشخص شود اما برگزاري اين همه پرسي تاكنون به خاطر كارشكنيهاي گوناگون انجام نگرفته است.
مغرب اعتقاد دارد همه پرسي اگر برگزار شود،بايد در خصوص خودمختاري اين منطقه و نه براي جدايي از مغرب باشد.
جبهه پوليساريو سازماني سياسي نظامي در صحراي غربي است. اين گروه در سال 1973 به عنوان يك گروه مقاومت عليه تسلط استعماري اسپانيا بر صحراي غربي و با هدف استقلال اين منطقه ايجاد شد. پوليساريو پس از خروج اسپانيا در سال 1976 از اين منطقه و تقسيم آن بين مغرب و موريتاني به مخالفت با اين دو كشور پرداخت. موريتاني و پوليساريو در سال 1979 با يكديگر صلح كردند اما مغرب تمام منطقه صحراي غربي را ضميمه خاك خود كرد. از آن پس جبهه پوليساريو به مقاومت عليه مغرب ادامه داده است.
اتحاديه آفريقا، صحراي غربي را به عنوان يك كشور به عضويت خود پذيرفته و اين سبب خروج مغرب از اتحاديه آفريقا شد.
شبد**خاورم **2041**1010
انتشار:حسن معظمي
تاریخ انتشار: ۹ مرداد ۱۳۹۶ - ۲۰:۲۸
الجزيره-ايرنا-«أمحمد خداد» عضو دبيرخانه ملي جبهه «پوليسارو» روز دوشنبه گفت:منافع سياسي برخي طرف ها و در راس آن ها فرانسه،دست و پاي شوراي امنيت را مي بندد و مانع پيشرفت در روند حل مسالمت آميز نزاع در صحراي غربي مي شود.