سردار سیدجواد هاشمی روز سه شنبه درگفت وگو با خبرنگار ایرنا افزود: در راستای اجرای قانون جامع خدمات رسانی به ایثارگران و احقاق حقوق این گروه از جامعه، فعالیت های بنیاد شهید و امور ایثارگران استان قم مطابق با مفاد قانون یاد شده انجام و خدمات مورد نیاز در بخش هایی همچون مسكن، بهداشت، تسهیلات استخدامی و معیشت به جامعه ایثارگری استان ارائه می شود.
وی با بیان این كه در بخش مسكن 20 هزار و 496 تن از ایثارگران استان واجد شرایط دریافت وام مسكن هستند، گفت: تاكنون برای 9 هزار و 825 تن از ایثارگران قمی، وام مسكن در بخش خرید و ساخت تعیین و پرداخت شده است و روند جذب اعتبارات برای پرداخت تسهیلات به سایر واجدین شرایط همچنان ادامه دارد.
وی ادامه داد: بنیاد شهید و امور ایثارگران قم برای خدمت رسانی مطلوب به ایثارگران استان و خانواده های ایشان در حوزه مسكن، پروژه ساخت مسكن 405 واحدی ایثار را در منطقه پردیسان قم به انجام رساند و به متقاضیان تحویل داد.
پروژه ساخت واحد مسكونی برای ایثارگران استان قم در مساحتی بالغ بر 32 هزار متر مربع با زیربنایی به میزان 54 هزار متر مربع در 21 بلوك 5 طبقه ای ( هر طبقه چهار واحد ) در تیر ماه سال گذشته به بهره برداری رسید.
مدیركل بنیاد شهید و امور ایثارگران قم همچنین در خصوص وضعیت ساماندهی گلزارهای شهدای استان، گفت: در قم 77 گلزار شهید وجود دارد كه تاكنون 45 گلزار توسط بنیاد شهید ساماندهی شده و ساماندهی 21 گلزار هم به شهرداری و بخشداری های مناطق مختلف استان واگذار شده است.
وی در رابطه با اقدامات انجام شده در بخش بهداشت و درمان ایثارگران مطابق با آیین نامه های قانون جامع خدمات رسانی به ایثارگران، افزود: تا كنون 22 هزار و 661 تن از جامعه ایثارگری استان قم تحت پوشش بیمه پایه سلامت و 46 هزار و 607 تن نیز تحت پوشش خدمات بیمه طلایی قرار گرفتند.
وی ادامه داد: در سال جاری بنیاد شهید برای خدمت رسانی بهتر به ایثارگران استان در حوزه بهداشت و درمان با 44 مركز تخصصی پزشكی همچون كلینیك های درمانی، داروخانه ها، مراكز شنوایی و بینایی سنجی، مراكز عرضه تجهیزات پزشكی، مراكز واكسیناسیون، فیزیوتراپی ها، آزمایشگاه های تخصصی و مراكز سنوگرافی و سی تی اسكن قرارداد بسته است تا ایثارگران و خانواده های آنان بتوانند با سهولت بیشتری به خدمات نظام سلامت دسترسی داشته باشند.
هاشمی با اشاره به این كه برنامه پایش سلامت برای ارزیابی وضعیت جسمانی جامعه ایثارگری استان قم به طور مستمر اجرا می شود، گفت: سال گذشته سلامت سه هزار تن از والدین معظم شهدا توسط پزشكان مجرب مورد ارزیابی قرار گرفت و اقدامات لازم برای حفظ سلامت ایشان به عمل آمد.
وی بیان كرد: وضعیت سلامت جانبازان قطع نخاع، شیمیایی و اعصاب و روان استان قم به صورت مستمر مورد پالایش قرار می گیرد و خدمات درمانی توسط 38 پزشك متخصص به ایشان ارائه می شود؛ در همین رابطه سلامت 43 تن از جانبازان قطع نخاع حداقل ماهی یك بار، 150 تن از جانبازان شیمیایی سه ماه یك بار و 94 تن از جانبازان اعصاب و روان به صورت ماهیانه با حضور در مراكز پزشكی مورد پایش قرار می گیرد.
وی ادامه داد: برگزاری كمیسیون های پزشكی برای بررسی سلامت جانبازان و تصمیم گیری های لازم برای ارائه خدمات متناسب با وضعیت مجروحیت آن ها، از دیگر برنامه هایی است كه در چارچوب اجرای آیین نامه های قانون جامع خدمات رسانی به ایثارگران توسط بنیاد شهید و امور ایثارگران قم دنبال می شود.
مدیر كل بنیاد شهید و امور ایثارگران استان قم در خصوص اقدام های انجام شده برای اشتغال ایثارگران، گفت: از سال 92 تا 95، بیش از سه هزار فرصت شغلی برای جامعه ایثارگری قم در قالب پرداخت وام خود اشتغالی، مشاغل خانگی، وام كارآفرینی، كارورزی، ارائه آموزش های فنی و حرفه ای، مشاوره شغلی و معرفی به سازمان ها برای جذب در قالب سهمیه ایثارگری، فراهم شده است.
وی با بیان این كه رسیدگی به نیازهای جامعه ایثارگری فرآیندی مستمر است، افزود: بنیاد شهید و امور ایثارگران استان قم در چارچوب طرح سپاس از سال 92 تا 95 بیش از 57 هزار و 697 دیدار با خانواده های معظم شهدا، جانبازان، آزادگان و ایثارگران انجام داده و از نزدیك در جریان مسائل جامعه ایثارگری قرار گرفته است.
هاشمی گفت: احداث مركز توانبخشی در مساحتی بالغ بر 21 هزار متر مربع شامل سالن های چند منظوره، سالن هیدروتراپی، استخر و سونا در فاز اول و سالن آمفی تئاتر، مركز فیزیوتراپی و توانبخشی در فاز دوم از جمله اقدام هایی است كه بنیاد شهید و امور ایثارگران قم در چارچوب تامین نیازهای فرهنگی، تفریحی و ورزشی جامعه ایثارگری قم بر اساس قانون جامع خدمات رسانی به ایثارگران به انجام رسانده است.
وی ادامه داد: بنیاد شهید و امور ایثارگران استان قم به منظور ترویج فرهنگ جهاد و شهادت بیش از سه هزار بنر را با تصویر شهیدان و وصایای ایشان در سطح شهر قم نصب كرده است.
جمعیت ایثارگری استان قم (شهدا، جانبازان، آزادگان، ایثارگران و خانواده های ایشان) حدود 70 هزار تن می باشد؛ استان قم 6 هزار شهید، 11 هزار و 361 جانباز و 591 آزاده را تقدیم انقلاب اسلامی كرده است.
قانون جامع خدمات رسانی به ایثارگران در هفت فصل، كلیات، مسكن، بهداشت و درمان، تسهیلات استخدامی، اشتغال و كارآفرینی، معیشت و رفاه و فرهنگی، تفریحی و ورزشی با 76 ماده از دی 1391 به صورت آزمایشی به تصویب مجلس شورای اسلامی رسید كه مدت اجرای آزمایشی آن در اواخر 1395 پایان یافت و بنیاد شهید تلاش های زیادی برای دایمی شدن آن انجام داد كه در مجلس این موضوع به تصویب رسید و ابلاغ شد.
همزمان با شروع روند اجرای قانون برنامه ششم توسعه، اصلاحات جدید قانون جامع خدماترسانی به ایثارگران نیز در حال انجام است؛ با اجرای این قانون، رزمندگان واجد شرایط نیز از برخی امتیازات خدمات جامع ایثارگران بهره مند خواهند شد. همچنین رزمندگانی كه 6 ماه و بیشتر سابقه حضور در جبهه داشته باشند و جانبازانی كه از 25درصد به پایین هستند و زیرپوشش بنیاد شهید و امور ایثارگران قرار ندارند، مشمول دریافت خدمات و مزایای این طرح خواهند بود.
7405/ 6133/ خبرنگار: سید محمد ابراهیم جنابان ** انتشار دهنده: جعفرمسلمی
تاریخ انتشار: ۱۰ مرداد ۱۳۹۶ - ۱۲:۲۸
قم - ایرنا - مدیركل بنیاد شهید وامور ایثارگران قم گفت: قانون جامع خدمات رسانی به ایثارگران در بخش های مختلف به نحوی تدوین شده است كه با اجرای آن حقوق شهروندی ایثارگران در جامعه تضمین و محقق می شود.