شهركرد- ایرنا- معاون حقوقی و امور مجلس بنیاد شهید و امور ایثارگران گفت: سهمیه استخدامی فرزندان شاهد و ایثارگر از 25 به 30 درصد در برنامه ششم توسعه افزایش یافت.

سعید عندلیبی عصر سه شنبه در نشست با قضات و و كلای شاهد و ایثارگر و هیات مدیره كانون وكلای چهارمحال و بختیاری ابراز امیدواری كرد: با تحقق این میزان افزایش نرخ بیكاری در جامعه هدف كاهش پیدا كند.
وی اظهار كرد: هم اكنون فرزندان شاهد و ایثارگر در حوزه های مدیریتی در سطح كشور جایگاه خوبی دارند و تعداد زیادی از این گروه ها پست های مدیریتی دارند.
وی گفت: بیش از 7 هزار نخبه از جامعه ایثارگری در مركز تشكل های ایثارگری بنیاد ثبت نام شده اند.
معاون حقوقی و امور مجلس بنیاد شهید و امور ایثارگران افزود: با فعال شدن این تشكل، از نخبگان ایثارگر در تصمیم سازی ها استفاده می شود.
وی با اشاره به ماده 59 قانون جامع خدمات رسانی به ایثارگران افزود: بر این اساس؛ قوه قضائیه، سازمان ثبت اسناد و املاك، كانون وكلای دادگستری، كانون كارشناسان رسمی، مركز وكلا و كارشناسان قوه قضائیه مكلفند 30درصد از سهمیه صدور دفاتر خدمات قضائی و الكترونیك، سردفتری، صدور پروانه وكالت و مجوز كارشناسان رسمی دادگستری را به فرزندان و همسران شهدا، جانبازان با حداقل 10 درصد، آزادگان با داشتن حداقل سه ‌ماه سابقه اسارت و رزمندگان با داشتن حداقل 6 ماه حضور در جبهه و همسر و فرزندان جانبازان 25 درصد و بالاتر و فرزندان و همسران آزادگان و فرزندان رزمندگان دارای حداقل 12 ماه سابقه حضور داوطلبانه در جبهه، بدون رعایت شرط سنی در صورت واجد شرایط بودن اختصاص دهند.
وی گفت: براساس این ماده، قوه قضائیه برای حمایت از این قشر مكلف به اجرای آن است و منابع مالی آن نیز توسط بنیاد شهید و امور ایثارگران تامین شود.
وی از اینكه در برخی استان ها كانون وكلا سختگیری هایی در زمینه سهمیه استخدامی فرزندان شاهد و ایثارگر دارند، انتقاد كرد.
عندلیبی اظهار كرد: به دلیل پایین بودن میزان پرداختی بنیاد شهید به وكلا، وكلای با سابقه و همچنین فارغ التصحیلان دانشگاهی رشته حقوق، انگیزه ای برای فعالیت در بنیاد شهید و امور ایثارگران ندارند.
معاون حقوقی و امور مجلس بنیاد شهید و امور ایثارگران با اشاره به اینكه در محاكم قضایی مشكلات زیادی در حوزه ایثارگری وجود دارد، افزود: انتظار است دادگستری و قوه قضائیه و قضات با جدیت و تعصب از پرونده هایی كه یك طرف دعوا ایثارگران هستند، دفاع كنند.
عندلیبی در ادامه افزود:هم اكنون برخی از پرونده های دعاوی در دادگستری ها یك طرف دعوا ایثارگر و طرف دیگر بنیاد شهید و امور ایثارگران است كه می طلبد وكلا مستندات و سوابق پرونده ها را از بنیاد شهید و امور ایثارگران دریافت كنند.
به گفته وی در برخی از این پرونده ها بدون دریافت مستندات رای علیه بنیاد شهید و امور ایثارگران صادر می شود و یا رای اشتباهی صادر می شود.
مدیركل بنیاد شهید و امور ایثارگران چهارمحال وبختیاری نیز در این نشست با تاكید بر ترویج فرهنگ ایثار و شهادت و رفع مشكلات معیشت ایثارگران گفت: با اجرایی شدن كامل قانون جامع خدمات ایثارگری می توان بسیاری از مشكلات این قشر را رفع كرد.
فریبرز نجفی افزود: اجرای این قانون بعد از 4 سال كه بصورت آزمایشی در وزارتخانه ها و ادارات اجرایی شده امسال ویرایش و به دولت ابلاغ شده است.
وی با بیان اینكه یكی از مهمترین مشكلات امروز جامعه ایثارگری رسیدگی به امورات قضائی است، اظهار كرد: امسال شعبه مختص ایثارگران و شورای حل اختلاف ایثارگران در دادگستری استان دایر شده است.
نجفی با تاكید بر رفع مشكلات جامعه ایثارگری افزود: امروز همه دستگاه های اجرایی موظف به رفع مشكل این قشر هستند.
قانون جامع خدمات رسانی به ایثارگران از دی ماه سال 91 به صورت آزمایشی به تصویب مجلس شورای اسلامی رسید و دی ماه سال 95 زمان آزمایشی آن به پایان رسید و بنیاد شهید تلاش های زیادی برای دائمی شدن آن انجام داد كه در مجلس این موضوع به تصویب رسید و اكنون شورای نگهبان نیز آن را تایید كرد.
خبرنگار: سمیه پناهنده**انتشار :جهانبخش صفری
7360/6021