این روابط عمومی بامداد چهارشنبه در مطلب كوتاهی كه بر روی كانال تلگرامی خود منتشر كرد ، نوشت كه آتش سوزی در حال بلعیدن اكو سیستم این پناهگاه بی نظیر است .
بر اساس این گزارش ، آتش سوزی از شمال شرقی منطقه ' پروانه بادی ' شروع شده و با وجود تلاش های انجام شده و زحمات محیط بانان و كمك بومیان ، آتش سوزی همچنان ادامه دارد.
محیط زیست مازندران اعلام كرد كه آتش سوزی به جهت شدت ، وزش شدید باد ، گرمای هوا ، پوشش انبوه و وسعت منطقه آتش سوزی با سرعت زیادی در حال گسترش است .
پناهگاه حیات وحش میانكاله اواخر خرداد ماه امسال هم در طول یك هفته پنج بار شاهد آتش سوزی بود كه به حدود 20 هكتار از پوشش گیاهی و جنگلی آن خسارت وارد كرده بود.
آتش سوزی های قبلی در منطقه پروانه بادی ، سیم توری ، قلعه پلنگ ، ترشی پزكومه و تالاب لپو رخ داده بود.
پیش از این علاوه بر بومیان ، كارشناسان و دوستداران محیط زیست هم علت بیشتر آتش سوزی ها در میانكاله را عامل انسانی و عمدی اعلام كرده بودند.
اگر چه برخی از منابع محلی هدف آتش سوزی ها را انتقام گیری از محدودیت های اعمال شده به منظور حفاظت از محیط زیست مانند جلوگیری از شكار و صید غیرمجاز اعلام داشتند ، ولی برخی دیگر پیدا شدن ردپای قاچاقچیان در آتش زدن این پناهگاه اشاره كرده بودند.
پیش از این منابع محلی در روستای ' زاغمرز ' در حاشیه تالاب میانكاله كه در خاموش كردن تمامی آتش سوزی های ماه خرداد پیشگام بودند ، به خبرنگار ایرنا گفتند كه علت اصلی آتش سوزی ها ناشی از اختلاف قاچاقچیان ماده مخدر ' گراس ' بوده است.
آنان مدعی بودند كه قاچاقچیان در بخش هائی از این منطقه گیاه گراس كشت كردند و به خاطر بروز اختلاف درونی دست به آتش زدن محوطه كشت شده كردند كه در نتیجه آن به درختان اناز و پوشش گیاهی سازیل نیز سرایت كرد.
مدیركل محیط زیست مازندران هم پیش از این در گفت و گوبا خبرنگار ایرنا علت اصلی آتش سوزی های رخ داده در میانكاله را عامل انسانی اعلام كرده بود.
حسینعلی ابراهیمی با محتمل دانستن عمدی بودن آتش سوزی های پنجگانه یك هفته ای ماه خرداد ، دست داشتن قاچاقچیان را نیازمند بررسی های بیشتر دانسته بود.
وی گفته بود : البته تعدادی درختچه گراس در منطقه توسط نیروهای حفاظت كشف شد ، ولی چگونگی رشد این درختچه ها و سایر مسایل پشت پرده آن نیاز به بررسی بیشتر دستگاههای امنیتی و انتظامی دارد.
مدیركل محیط زیست مازندران گفته بود : پرونده این آتش سوزی با رویكرد منشاء انسانی و عمدی به دستگاه قضایی استان ارسال شد و به نظر می رسد به دلیل برخی مسایل مطرح از جمله موضوع درختچه های گراس كشف شده ، برای تحقیقات بیشتر در اختیار نیروهای امنیتی و انتظامی قرار گیرد.
تالاب و منطقه حفاظت شده میانكاله یكی از هشت ذخیرگاه زیست كره جهان است .
شبه جزیره میانكاله با 68هزار و 800 هكتار وسعت از سال 1348 ابتدا به منطقه حفاظت شده و سپس به پناهگاه حیات وحش میانكاله تحت مدیریت مناطق چهارگانه سازمان حفاظت محیط زیست تبدیل و از آن زمان تاكنون از سوی اداره كل حفاظت محیط زیست مازندران اداره می شود كه بر اساس آمارهای رسمی این منطقه دارای 230 گونه پرنده و 180 گونه گیاه است .
تالاب میانكاله در 12 كیلومتری ضلع شمالی شهرستان بهشهر در شرق مازندران واقع است .
خبرنگار : حسین فلاحتی ** انتشار دهنده : حسن فلاحتی
6982/1654
تاریخ انتشار: ۱۱ مرداد ۱۳۹۶ - ۰۱:۰۹
ساری - ایرنا - روابط عمومی حفاظت محیط زیست مازندران از ' بزرگ ترین آتش سوزی سال های اخیر ' در شبه جزیره میانكاله در شرق این استان خبر داد.