سعید عندلیبی روز چهارشنبه در نشست با مشاوران ایثارگر دستگاه های اجرایی چهارمحال وبختیاری با اشاره به دائمی شدن برخی احكام قوانین برنامه های پنجساله توسعه و قانون جامع خدمات رسانی به ایثارگران افزود: تلاش می شود با فراهم كردن بسترهای لازم از جمله تدوین آیین نامه ها و همچنین تامین اعتبار لازم 16 درصد باقیمانده قوانین اجرا شود.
وی گفت: 17 آیین نامه اجرایی این قانون سال 93 تهیه و به دولت ارسال شده كه از این تعداد آیین نامه 7 آیین نامه تصویب و اجرایی شده است.
وی افزود: 4 آیین نامه دیگر در انتظار طرح در كمیسیون های تخصصی دولت است كه پیش بینی می شود طی سال جاری در این زمینه تصمیم گیری نهایی شود.
عندلیبی اظهار كرد: از 6 آیین نامه باقیمانده 2 آیین نامه از مواردی است كه در قانون جامع خدمات رسانی به ایثارگران به تدوین آیین نامه و لایحه نیاز دارد، از جمله ماده 24 قانون جامع ایثارگران با موضوع بازنشستگی پیش از موعد همسران ایثارگران و ماده 45 كه واگذاری خودرو مناسب برای جانبازان است كه نیاز به تدوین آیین نامه و تامین اعتبار دارد.
وی با بیان اینكه تاكنون سازمان برنامه و بودجه اعتباری برای اجرای این 2 ماده تعیین نكرده است، افزود: این 2 ماده به دلیل بالا بودن بار مالی ازسوی دولت متوقف شده است.
معاون حقوقی و امور مجلس بنیاد شهید و امور ایثارگران گفت: برای اجرای 4 ماده دیگر این قانون نیز تصویب آیین نامه تاكید نشده و دستگاه ها می توانند این مواد را با ساز و كارهای خاص اجرایی كنند.
وی با تاكید بر اینكه در اجرایی شدن هر قانون اشكالات و ابهاماتی وجود دارد، افزود: اصلاحات قانون جامع خدمات رسانی به ایثارگران اواخر شهریورماه سال گذشته تهیه و به دولت ارائه شد و پیش بینی می شود مواردی نیز دارای اشكال باشد كه طی لایحه ای به دولت ارائه می شود.
وی به اصلاح ماده 18 قانون جامع خدمات ایثارگران اشاره كرد و گفت: در برنامه ششم توسعه در ماده 18 بیان شده، ایثارگرانی كه به دلایلی شرایط شغلی و معیشتی و سلامت و اشتغال نیاز به تشكیل كمیسیون جدید دارند، بنیاد شهید و امور ایثارگران موظف شده كمیسیون ها را تشكیل دهد.
مدیركل بنیاد شهید و امور ایثارگران چهارمحال وبختیاری نیز در این نشست افزود: بیشتر مواد قانون جامع ایثارگران در استان اجرایی شده و برخی از قوانین كه نیاز به آیین نامه اجرایی دارد، باید از طریق وزارتخانه ها به دستگاه ها ابلاغ شود.
فریبرز نجفی افزود: موادی از برنامه ششم توسعه كه مربوط به ایثارگران است در صورتی كه نیاز به تامین اعتبار مالی نداشته باشد، بدون آیین نامه اجرا خواهد شد و مابقی پس از ابلاغ آیین نامه از سوی بنیاد شهید و امور ایثارگران پیگیری خواهد شد.
به گزارش ایرنا، قانون جامع خدمات رسانی به ایثارگران از دی ماه سال 91 به صورت آزمایشی به تصویب مجلس شورای اسلامی رسید و دی ماه امسال نیز مهلت قانونی آن به پایان می رسد، با این حال تلاش های زیادی برای دائمی شدن آن انجام شد كه در نهایت در مجلس شورای اسلامی به تصویب رسید و شورای نگهبان نیز آن را تایید كرد.
قانون جامع خدمات رسانی به ایثارگران با 76 ماده پس از تصویب در مجلس و تایید شورای نگهبان اجرایی شده است.
خبرنگار: سمیه پناهنده**انتشار:جهانبخش صفری
7360/6021
تاریخ انتشار: ۱۱ مرداد ۱۳۹۶ - ۱۳:۰۷
شهركرد- ایرنا- معاون حقوقی و امور مجلس بنیاد شهید و امور ایثارگران از اجرایی شدن 84 درصد از قانون جامع خدمات رسانی به ایثارگران در دولت یازدهم خبر داد.