به گزارش روز چهارشنبه ايرنا در بيانيه مجمع جهاني صلح اسلامي به مناسبت «روز حقوق بشر اسلامي و كرامت انساني» چهاردهم مردادماه در تقويم رسمي كشور ما « روز حقوق بشر اسلامي و كرامت انساني» نام گرفته است.
حقوق بشر، حفظ كرامت انساني و ساز وكارهاي منطقه اي و بين المللي حمايت از آن، از جمله دغدغه هاي جهاني است كه نه تنها سازمان هاي بين المللي، بلكه بسياري از كشورها و حتي نهادهاي غيردولتي را به استيفاي آن برانگيخته است.
مجمع جهاني صلح اسلامي نيز به عنوان يك نهاد غيردولتي كه بيش از يك دهه در زمينه برقراري صلح عادلانه و حفظ كرامت انساني، فعاليت هاي گسترده اي انجام داده است؛ ضمن گراميداشت اين روز، در بيانيه خود با اشاره به اينكه پروردگار جهانيان، آفريدگار كائنات و بخشنده نعمتها، انسان را به بهترين وجه آفريد، به او حيثيت و كرامت داد، وي را خليفه خود در زمين گرداند و آنچه در آسمانها و زمين است، همگي را تحت تصرف وي قرار داد، آورده است: از اين رو «حقوق بشر و كرامت انساني» پايه و اساس بسياري از حقوق، امتيازات و تكاليف انساني را تشكيل ميدهد و شناسايي و حفظ كرامت ذاتي انسان و حقوق او، اساس آزادي، امنيت و صلح عادلانه در جهان را به وجود خواهد آورد.
در اين بيانيه همچنين آمده است: متاسفانه در عصر حاضر، عدم شناسايي، تحقير، تبعيض و ناديده گرفتن اين حقوق توسط برخي افراد، گروه ها، دولت ها و حتي سازمان هاي بين المللي منجر به اعمال وحشيانه اي گرديده است كه اثرات آن در هر گوشه اي از اين جهان پهناور مشهود است.
«مجمع جهاني صلح اسلامي» معتقد است،در تدوين اعلاميه جهاني حقوق بشر، به فرهنگ اسلامي توجه لازم صورت نگرفته و در مواردي باورهاي اعتقادي آنها مورد تهاجم قرار گرفته است از اين رو نگراني هاي عميقي در خصوص تعريف حقوق بشر بر اساس ارزش هاي سكولار و غربي مندرج در اعلاميه جهاني حقوق بشر دارند.
از اين رو كشورهاي اسلامي براي حفظ هويت فكري و همبستگي ديني خود ترجيح داده اند كه سند مشتركي در زمينه حقوق بشر به تصويب رسانند كه صداي متفاوت آنها در نوع نگرش به حقوق و كرامت انسان و اولويت هاي عملي ارتقاي حقوق انساني در جهان معاصر مبتني بر آموزه هاي وحياني دين مبين اسلام نيز شنيده شود.
اين بيانيه تاكيد دارد:شرايط موجود در عرصه بين المللي و به ويژه كشورهاي اسلامي همچون سوريه، عراق، يمن، بحرين، كشورهاي مسلمان حوزه خليج فارس از جمله چالش هاي ايجاد شده در رابطه با قطر، مناسبات ايران و عربستان و ... ضرورت تقويت همكاري و هماهنگي فعال در ميان كشورهاي عضو كنفرانس اسلامي بمنظور دستيابي به ابزار و راههاي نشر، ارتقاء و حفظ تعاليم و ارزشهاي اسلامي در حوزه حقوق بشر و حفظ كرامت انساني، و همچنين به منظور حمايت و دفاع از تصوير واقعي اسلام، مبارزه عليه اهانت به اسلام وتشويق گفتگوي ميان مذاهب وهمكاري ميان مسلمانان را بيش از پيش مي طلبد.
'از اين رو اين مجمع معتقد است؛ توجه به مضامين عالي بشري و حفظ كرامت انساني در اديان توحيدي از جمله دين جامع اسلام كه داراي مباني فكري و اصول قابل ملاحظه اي در اين زمينه است، بركات بسياري را براي جامعه انساني به همراه دارد. بنابراين دولت هاي اسلامي و نخبگان مسلمان بايد در عرصه نظر و عمل ديدگاه هاي خود را براي حفظ كرامت انساني و وضعيت اسفبار حقوق بشري در جهان معاصر ارايه دهند.'
در پايان اين بيانيه آمده است: مجمع جهاني صلح اسلامي از كشورهاي مسلمان و سازمان هاي اسلامي همچون سازمان كنفرانس اسلامي مي¬خواهد هرساله برنامه ها و اقدامات اساسي را به منظور بزرگداشت اين روز برگزار نمايند وآنرا فرصتي مغتنم براي اتخاذ اقدامات جدي و نجات حقوق بشر از ميراث تلخ گذشته توسط استعمارگران بدانند و گفتمان حقوق بشري را با تأكيد بر كرامت انساني در عرصه هاي تعامل، همكاري و آموزش ارتقاء بخشند.
اجتمام **9327**2181**
تنظيم ليلا اسماعيل نژاد ** انتشار: مريم برزآبادي
تاریخ انتشار: ۱۱ مرداد ۱۳۹۶ - ۱۵:۴۳
تهران -ايرنا -در بيانيه مجمع جهاني صلح اسلامي به مناسبت «روز حقوق بشر اسلامي و كرامت انساني» آمده است :حقوق بشر و كرامت انساني» پايه و اساس بسياري از حقوق، امتيازات و تكاليف انساني را تشكيل ميدهد .