تهران- مدیرعامل خانه موسیقی گفت: ایام خوبی را منتهی به انتخابات دوازدهمین دوره ریاست جمهوری پشت سر گذاشتیم، اما متاسفانه عده ای می خواهند در مقاطعی این شیرینی را به كام مردم و هنرمندان تلخ كنند.

به گزارش خبرنگار حوزه موسیقی ایرنا، اهالی موسیقی عصر امروز چهارشنبه با گردهمایی در خانه موسیقی به لغو بعضی كنسرت ها، اعتراض؛ و مطالبات خود را در قالب بیانیه ای اعلام كردند.
حمیدرضا نوربخش مدیرعامل خانه موسیقی در ابتدای این مراسم گفت: همه با انسجام، وحدت و شور و نشاط مثال زدنی دست به دست هم دادیم و در تعیین سرنوشت كشور در ایام انتخابات همراه و همدل شدیم.
وی افزود: اما عده ای می خواهند این شیرینی را به كام مردم و هنرمندان تلخ كنند كه در همین راستا متاسفانه شاهد اتفاقات ناگوار روزهای اخیر مانند لغو كنسرت استاد شهرام ناظری و حافظ ناظری در قوچان بودیم.
وی اظهار داشت: همه ما می‌دانیم كه مشكل كجاست و به همه زوایا آشناییم. دولت برای تسهیل كار هنرمندان بسیار تلاش می كند، روحانی با شعارهایی آمد كه بخش مهم آن در زمینه فرهنگ بود و انصافا دولت یازدهم در این بخش تلاش های بسیاری انجام داد.
نوربخش جدی گرفتن صنوف، واگذاری امور به صنوف و تسهیل روند كاری صنوف را از جمله اقدامات متعدد دولت در بخش فرهنگ ذكر كرد و گفت: این اقدامات مثبت دولت از چشم جامعه هنری دور نیست اما لغو كنسرت‌ها وقتی به چند مورد می رسد برای جامعه فرهنگ و هنر سنگین است و این مطالبه و نگرانی جدی ما است كه در اینجا گردهم آمده ایم.
مدیرعامل خانه موسیقی ادامه داد: اسفند سال 94 كه كنسرت علیرضا قربانی در چناران خراسان رضوی لغو شد، در خانه موسیقی كمپینی را تشكیل دادیم و طوماری را امضا كردیم. خانه موسیقی در آن مقطع مكاتبه كرد. من نامه ای برای آقای رییسی دادستان وقت كل كشور نوشتم و او هم نماینده خود را به ما معرفی و با این نماینده جلسه داشتیم. آنجا هم آقای رییسی پیگیری های خیلی خوبی كرد و اتقاقا در همان دوران بود كه مراتب ابراز تاسف وی درباره این موضوع اعلام و قرار بر این شد كه دادستانی ها در تمام كشور در جهت برگزاری كنسرت ها با ما همكاری داشته باشند و خوشبختانه سال ناآرامی نداشتیم.
وی ادامه داد: اما اتفاق اخیرعجیب بود. ما می دانیم كه این لغوها سیستماتیك نیست. می دانیم این گونه نیست كه مجموعه دادستانی با كارهای فرهنگی هنری تقابل داشته باشد اما وقتی یك بی تدبیری شخصی رخ می دهد، باعث می شود هزینه بسیاری برای كشور، نظام، قوه قضاییه و دولت ایجاد شود. دیدید كه حجم اخبار این موضوع چگونه همچون بمبی در رسانه های داخلی و خارجی تبدیل به خبر نخست شد.
مدیر عامل خانه موسیقی گفت: ما پشت پرده ماجرا را می دانیم كه چرا كنسرت آقای ناظری لغو شده و این ناشی از بی تدبیری ها، بهانه واهی و ملاحظات شخصی بود كه كار را به اینجا كشاند. اینكه ساختمان برگزاری كنسرت امن نیست و در دقیقه نود می آیند سالن را با دستور دادستان پلمپ می كنند موضوع بسیار مهمی است كه باید دادستان محترم برای آن پاسخ بدهد. به هر صورت این اتفاق اتفاق ناگواری است و ما امروز آمده ایم تا ضمن پشتیبانی از مجموعه دولت و آقای روحانی بیانیه ای را به امضا برسانیم كه طی آن مطالبات اهالی موسیقی به وی اعلام شود.
نوربخش تاكید كرد: ما می خواهیم كه این اتفاق های نادر هم رخ ندهد. اگر كسی اشتباهی می‌كند باید هزینه اش را خودش بپردازد نه كل كشور.
وی همچنین بابیان اینكه سازوكاری هم باید باشد كه خسارت های مادی كنسرت هایی كه لغو می شوند را جبران كنند، ادامه داد: وقتی یك موسسه كم بضاعت تمام سرمایه خود را صرف برگزاری یك كنسرت می كند اگر آن كنسرت لغو شود صاحبان آن موسسه ورشكسته می شوند.
نوربخش ضمن تقدیر از اقدامات وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: ما در این مدت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی را جدای از خود نمی دانیم.
در ادامه تقی ضرابی مدرس موسیقی و عضو هیات مدیره خانه موسیقی نیز گفت: ما و امثال ما معمار افكار و اندیشه های جامعه هستیم و هرگز به خاطر مادیات وارد این عرصه نشدیم. كار ما انسان سازی است.

در این گردهمایی بیانیه ای خطاب رییس جمهوری قرائت و امضا شد كه در آن مطالبات اهالی موسیقی كشور اظهار شده است.
متن این بیانیه به این شرح است:

جناب آقای دكتر حسن روحانی
ریاست محترم جمهوری اسلامی ایران
با سلام/ احتراما همانگونه كه استحضار دارید بخش عمده ای از جامعه فرهنگی هنری ایران تحت فشار و ظلمی مضاعف قرار گرفته و روز به روز سرمایه های مادی و معنوی آنها تحلیل می رود.
لغوغیر قانونی كنسرتها در سالیان اخیر و اوج گیری این بلیه در زمان دولت یازدهم جانهای شیرین را به لب رسانده ومتاسفانه فریاد و فغان اهالی هنر موسیقی هم راه به جایی نمی برد.
جناب آقای رئیس جمهور
برپایی كنسرت همانند ساختن بنایی رفیع و توسط یك گروه چند ده نفره صورت می پذیرد كه لغو آن را می توان به تخریب ساختمانی آماده سكونت تشبیه كرد! آیا قانونگذاربرای فرد یا افرادی كه ساختمانی راتخریب می كنند مجازات و تاوانی در نظر نگرفته است؟
آیا بنایی را كه پس از اخذ مجوزهای لازم و با خون دل های بسیار ساخته می شود می توان خراب كرد و بدون عواقب و بدون هیچگونه پرداخت خسارت كنار نشست و نظاره كرد؟
آقای دكتر روحانی شما از بدو قبول مسئولیت خطیر ریاست جمهوری خوشبختانه از حقوق شهروندی سخن به میان آوردید و از لزوم بهره مندی و دفاع تمامی شهروندان از حقوق حقه خودشان صحبت كردید...طرح آن مساله دلگرمی و امیدواری بسیاری بویژه در بین فعالان حوزه موسیقی پدید آورد.
حال سوال اینجاست: آیا لغو كنسرت های قانونی مصداق بارز ضایع كردن حقوق شهروندی هنرمندان نیست؟چه كسی پاسخگوی تضییع حقوق بر باد رفته ی این عزیزان است؟
جناب آقای روحانی اكثریت قابل توجه مردم ایران و بویژه اكثریت قاطع اهالی فرهنگ و هنرمندان ایران در انتخابات به جنابعالی رای دادند چرا كه به راه و دیدگاه فرهنگی شما باور داشتند و شما مشاهده كردید و دیدید كه چگونه قاطبه هنرمندان در صحنه حاضر شدند و جانانه از انتخاب شما به عنوان رئیس جمهور حمایت كردند و اینك این هنرمندان پاكباخته نیازمند حمایت شما هستند.
هنرمندان و اهالی موسیقی هیچگاه افزون طلب نبوده و نیستند،آنها مطالبه زیادی ندارند؛هنرمندان عرصه موسیقی فقط می خواهند موانع فعالیت قانونی آنها برچیده شود؛ آیا این خواسته زیادی است؟!
هنرمندان و اعضای خانه موسیقی خواسته های به حق خود را بدین شرح اعلام می دارد:
1- در آستانه تشكیل دولت دوازدهم ما هنرمندان موسیقی تقاضا داریم برای تصدی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی فردی آگاه،شجاع و مدافع حقوق هنرمندان را كه دلسوز فرهنگ و هنر ملی ایران باشد انتخاب كنید تا به تبع آن، مدیران كل ارشاد در شهرها و استان های كشوربه سادگی و به سرعت تسلیم گروه های فشار و مخالفان فرهنگ و هنر نشوند.
2- دولت باید پشتوانه محكمی برای مجوز های صادره خود باشد و پس از صدور مجوز برای كنسرت ها و یا هر برنامه دیگری تا پایان، پای كار بوده و از كیان و حرمت مجوزهای صادر شده دفاع كند.
3- در صورت لغو هر برنامه مجوز دار دولت باید ساز و كار جبران خسارت و پرداخت تمام و كمال غرامتها را در نظر بگیرد تا از این پس هیچ هنرمندی متضرر رفتار غیرقانونی و اعمال سلیقه شخصی افراد نشود.
4- دولت باید به طور شفاف و روشن پشت پرده گروه های فشار و عواملی را كه موجب لغو كنسرت ها می شوند،اعلام و نسبت به محكوم كردن آنها در حمایت از هنرمندان اقدام كند.

فراهنگ**٩٠١٢**1823
خبرنگار: زهرا امیری** انتشار: طاهره نبی اللهی