خرم آباد - ایرنا - مدیركل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری لرستان گفت: در كمیته ثبت ‌ملی میراث‌ ناملموس روز سه‌ شنبه 10 مرداد 96 با حضور فرهاد نظری مدیركل ثبت آثار و حفظ و احیای میراث معنوی و طبیعی زبان لكی در فهرست ملی میراث ناملموس ایران قرار گرفت.

به گزارش روز پنجشنبه ایرنا از روابط عمومی میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری لرستان، غلامرضا سلیمانی افزود: در این نشست حدود 60 پرونده از استان‌ های مختلف در حوزه میراث ناملموس بررسی شد كه پرونده ثبتی زبان لكی با موافقت اعضا مواجه شد.
وی بیان كرد: زبان لكی یكی از زبان‌های بسیار قدیمی است كه كارشناسان تعداد واژه ‌ها در این زبان را تا 30 هزار واژه اعلام كرده‌ اند.
به گفته سلیمانی ‌در زبان لكی كنونی هنوز بسیاری از لغات، اصطلاحات و واژه‌ های موجود در زبان اوستا به همان شكل اولیه بدون هیچ تغییری رایج و معمول هستند.
وی اظهار كرد: لكی زبانی تقریبا منظوم و مملو از اشعار، ضرب‌ المثل‌ها، تمثیل ‌ها، افسانه‌ها و بسیاری از كلمات و جملات آن دارای اوزان عروضی است با این تفاوت كه شعر لكی همه‌ جا 10هجایی و گاهی هشت و 12هجایی است.
مدیركل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری لرستان افزود: میراث فرهنگی ناملموس به تولیدات و فرآیندهای فرهنگی گفته می ‌شود كه با گذشت زمان و از نسل‌ های پیشین باقی مانده‌ اند.
وی بیان كرد: بخشی از دارایی ‌های فرهنگی، محصولاتی ملموس مانند ساختمان‌ ها یا كارهای هنری هستند با این حال بخش‌های زیادی از فرهنگ مانند ترانه، موسیقی، رقص، درام، توانمندی، آشپزی، هنر صنایع دستی و جشنواره‌های گوناگون به‌ شكل ناملموس هستند.
وی گفت: این موارد شكل‌هایی از فرهنگ به ‌شمار می ‌روند كه كه قابل ثبت و ضبط هستند ولی ملموس نیستند و قابلیت ذخیره در محل فیزیكی مانند موزه را ندارند.
در حال حاضر بیش از پنج هزار اثر تاریخی دراین استان وجود دارد كه از این مجموع 2 هزار و 300 مورد در فهرست آثار ملی به ثبت رسیده است.
مهمترین اخبار و رویدادهای استان لرستان علاوه بر سایت خبرگزاری جمهوری اسلامی استان لرستان به نشانی http://www.irna.ir/lorestan در كانال تلگرامی irnalorestan@ نیز منتشر می شوند.
7274/3022
خبرنگار:مریم نریمانی ** انتشاردهنده: احسان كردی