به گزارش ايرنا، اسماعيل اله دادي روز شنبه در كارگروه توسعه صادرات غير نفتي چهارمحال و بختياري اظهار كرد: اين ميزان صادرات كالا از استان نسبت به مدت مشابه سال قبل 9 درصد كاهش دارد.
وي افزود: 24 قلم كالا از جمله لوازم خانگي، بادام، محصولات لبني، كاشي و سراميك، مصنوعات فلزي، الياف، چدن و آهن و فولاد از استان صادر شده است.
مديركل گمرك چهارمحال و بختياري كشورهاي عراق، هند، افغانستان، امارات متحده عربي، تركمنستان، كويت، گرجستان، ايالات متحده آمريكا و تركيه را به عنوان بازار هدف كالاي اين استان عنوان كرد.
اله دادي واردات كالا به چهارمحال و بختياري را در همين مدت حدود 40 ميليون دلار عنوان و تصريح كرد: واردات كالا به استان 34 درصد رشد داشته است كه تمامي آنها كالاهاي واسطه خط توليد است.
به گفته وي، تمركز صادرات كالا بر كشور عراق، پائين بودن نقدينگي و سرمايه در گردش واحدهاي توليدي براي توليد و صادرات، بالا بودن كرايه حمل كالاهاي صادراتي، تقاضاي تسريع در استرداد ماليات بر ارزش افزوده از سوي برخي واحدهاي توليدي از جمله مشكلات صادر كنندگان و كاهش صادرات استان است.
رئيس سازمان صنعت، معدن و تجارت چهارمحال و بختياري نيز در اين نشست با بيان اينكه هدف صادراتي امسال استان 110 ميليون دلار هدفگذاري شده است، افزود: تقويت بازرگانان و اعزام هيات هاي تجاري به كشورها و شناسايي بازارهاي جديد صادراتي بايد در اولويت برنامه هاي بخش خصوصي و توليد باشد.
سيد نعيم امامي اظهار كرد: در راستاي شناسايي و رفع مشكلات صادرات واحدهاي توليدي چهارمحال و بختياري از سوي اتاق بازرگاني در سريع ترين فرصت، كلينيك صادراتي تشكيل شود.
معاون هماهنگي امور اقتصادي استانداري چهارمحال و بختياري نيز در اين نشست گفت: اهداف و برنامه هاي صادرات استان بايد به گونه اي باشد كه واحدهاي توليدي و صنعتي توانمندتر شوند.
سيامك سليماني بر ارتقاء آموزش هاي صادرات كالا و بازريابي ويژه فعالان واحدهاي توليدي و بازرگانان و تشكل هاي صادراتي در چهارمحال و بختياري تاكيد كرد.
مديركل پست چهارمحال و بختياري نيز در اين نشست گفت: راه اندازي كسب و كارهاي الكترونيكي و اينترنتي و از جمله خريد و فروش كالا با توجه به گسترش و افزايش روزافزون فناوري اطلاعات روز دنيا بايد در اولويت برنامه هاي بخش صادرات باشد.
حسين عنايتي اظهار كرد: مطابق بررسي هاي كارشناسي انجام شده از سوي كارشناسان شركت پست 6 رسته توليد در چهارمحال و بختياري شامل صنايع دستي، گياهان دارويي، فرش و گليم فرش، گز، بادام و گردو، خوراك ابزيان و حيوانات خانگي قابليت گسترش فروش و صادرات از درگاه اينترنتي دارد.
به گفته وي، در راستاي رونق كسب و كار الكترونيك با هدف فروش محصولات توليدي خاص چهارمحال و بختياري با برند همين استان اقدامات بسياري انجام و نياز به تعامل و هم افزايي دستگاه هاي اجرايي دخيل در اين بخش را دارد.
به گزارش ايرنا، در اين نشست بر ساماندهي و راه اندازي تشكل خاص صادرات كالا ويژه اتحاديه ها، تشكل ها و تعاوني هاي فعال در استان از جمله تعاوني هاي روستايي برنامه ريزي شد.
يكهزار و 127 واحد توليدي و صنعتي در چهارمحال و بختياري وجود دارد.
خبرنگار: نرگس كريمي**انتشار دهنده:محمود رئيسي
7361/2097
تاریخ انتشار: ۱۴ مرداد ۱۳۹۶ - ۱۱:۳۹
شهركرد- ايرنا- مديركل گمرك چهارمحال و بختياري از صادرات 33 ميليون و 451 هزار دلاري كالا از اين استان از ابتداي امسال تا پايان تيرماه خبر داد.