شكرالله حسن بیگی روز یكشنبه در آستانه سالروز تشكیل جهاد دانشگاهی (16مردادماه) در گفت و گو با ایرنا افزود: كفه قدرت و اثر گذاری مناسبات روز جهان امروز بر مبنای توان علمی، مهارتی و پژوهشی تعریف می شود و تكیه بر سرمایه های انسانی نخبه و پژوهشگران از مولفه های حیاتی در دستیابی به اقتصاد پویا و راهبردهای توسعه محور است.
وی گفت: جهاد دانشگاهی به عنوان نهاد انقلابی برخاسته از بطن حاكمیت اسلامی در چهار دهه اخیر مصداق بارزی از جهادگری علمی بوده و توانسته حلقه های دانشی و خدمات كارآمدی را ارائه كند كه می طلبد به صورت هدفمند این ماموریت ها در راستای بهبود فضای كسب و كار و تقویت بنیه پژوهش های كاربردی و دانش های نو روز به روز تقویت شود.
معاون سیاسی، امنیتی و فرهنگی استاندار مركزی خاطرنشان كرد: دستیابی به داشته های علمی در حوزه سلول های بنیادین توسط جهاد دانشگاهی فصلی ماندگار در جهاد علمی كشور است و این نقش باید در مرزهای دانشی متنوع پررنگ دیده شود و تحول آفرینی با تكیه بر تولید علم با این رویكرد نهادینه شود.
حسن بیگی گفت: جریان سازی كاربردی در حوزه علم و تكیه بر پژوهش های مسئله محور و محرك رونق اقتصادی نیاز استان مركزی است و جهاد دانشگاهی برمبنای نظام تدبیر و برنامه باید در این عرصه ها نقش آفرینی كند.
وی فعالیت مركز ناباروری و امكانات درمان تخصصی در این حوزه را در جهاد دانشگاهی استان گامی مهم در راستای یكی از چالش های اساسی استان عنوان كرد و گفت: مراكزی چون جهاد دانشگاهی باید بسترساز ارتقای كیفی زندگی مردم و سرباز توسعه در سنگر دانش های نو و تجاری سازی پژوهش ها باشند.
وی یادآور شد: نهضت علمی مد نظر مقام معظم رهبری در تعامل مراكز علمی و اجرایی با گفتمان مشخص شكل می گیرد و جهاد دانشگاهی نیز در این راستا باید در فصل پژوهش و اجرا و تولید علم و فكر و برنامه های كاربردی به گونه ای عمل كند كه سرمایه ساز اقتصادی و فرهنگی و اجتماعی در جامعه باشد.
استان مركزی واجد ویژگی ها فرهنگی و تاریخی در ابعاد مختلف، قرار گرفتن در شاهراهای ارتباطی شمال به جنوب و شرق به غرب، رتبه اول به تعدد و تراكم صنعتی، رتبه دوم به لحاظ وجود صنایع مادر، قطب اقتصادی كشور، دانشجویی بودن، كارگری بودن، ویژگی های چند فرهنگی است كه حوزه ها و معاونت های مختلف جهاد دانشگاهی استان مركزی بر مبنای این شرایط و در راستای پاسخگویی به این نیازها و خلا های موجود در حوزه های توسعه پایدار منطقه، توسعه كسب و كار، آموزش های علمی و كاربردی، دوره های تخصصی و اجرای برنامه های فرهنگی طبق ماموریت ها، اهداف، برنامه ها و فعالیت های در این خطه فعالیت دارد.
استان مركزی با یك میلیون و 414 هزار نفر جمعیت ، 12 شهرستان و 33 شهر در قلب ایران قرار دارد.
6013/7114/خبرنگار: شیما كریمی***انتشاردهنده:مژگان حیدری
تاریخ انتشار: ۱۵ مرداد ۱۳۹۶ - ۰۹:۰۷
اراك - ایرنا - معاون سیاسی، امنیتی و فرهنگی استاندار مركزی گفت: گام های بلند در مرز دانش های نوین و تصاحب عرصه های نوپیدای علمی از پیوست های مهم اقتصاد مقاومتی است و جهاد دانشگاهی باید با الگوی سیاستگذاری هدفمند در این عرصه پیشرو باشد.