اردبیل - ایرنا - رئیس دانشگاه محقق اردبیلی از توسعه ارتباطات علمی و فناوری ایران و گرجستان خبر داد و گفت: دانشگاه محقق اردبیلی به عنوان مسئول ساماندهی ارتباطات علمی و فناوری دو كشور انتخاب شده است.

به گزارش ایرنا از روابط عمومی دانشگاه محقق اردبیلی ، گودرز صادقی روز یكشنبه در تشریح نتایج دیدار محمد فرهادی وزیر علوم، تحقیقات و فناوری جمهوری اسلامی ایران و 'الكساندر جه جه لاوا' معاون نخست وزیر و وزیر آموزش علوم گرجستان كه برای حضور در آئین تحلیف رئیس ‌جمهوری به تهران سفر كرده است ،افزود: همچنین دانشگاه ارومیه به دلیل حضور اقلیت ‌های ارمنی در این شهر به عنوان مسئول ارتباطات علمی بین ایران و ارمنستان انتخاب شد.
او به تشكیل كنسرسیوم دانشگاه‌ های ایران و گرجستان اشاره و اظهار كرد: در این كنسرسیوم دانشگاه‌ های منتخب از جمهوری اسلامی ایران كه عمدتا از شمال كشور خواهند بود و همچنین دانشگاه ‌هایی از گرجستان حضور خواهند یافت و اولین جلسه مشترك آن در سال جاری در تهران یا اردبیل برگزار خواهد شد.
صادقی گفت: در این نشست پیشنهاد شد با توجه به اینكه در بیشتر كشورها كرسی ایرانشناسی وجود دارد ولی ایران در این زمینه به صورت فعال عمل نكرده ، در گام اول 2 واحد درس گرجستان‌ شناسی تعریف شود و این درس در برخی رشته ‌های دانشگاه محقق اردبیلی به صورت اختیاری و یا اجباری ارائه شود تا اطلاعات و آشنایی اولیه گرجی برای دانشجویان حاصل شود.
او ادامه داد: وزیران علوم دو كشور از این پیشنهاد استقبال كردند و قرار شد سفارت گرجستان در تهران همكاری ‌های لازم را در این خصوص انجام دهد.
وی همچنین گفت: با توجه به اینكه بیش از 20 نفر ایرانشناس در گرجستان وجود دارد ، وزیر علوم، تحقیقات و فناوری از ما خواست برای آشنایی بیشتر آنها با جمهوری اسلامی ایران و استان اردبیل تور ویژه گردشگری برای آنها برگزار كنیم.
گرجستان كشوری است در منطقه قفقاز كه از غرب با دریای سیاه، از شمال با روسیه، از جنوب با تركیه و ارمنستان و از جنوب‌شرق با جمهوری آذربایجان هم‌مرز است. پایتخت و بزرگترین شهر آن تفلیس است. مساحت گرجستان 69٬700 كیلومترمربع و جمعیت آن در سال 2016 سه میلیون و 720 هزار نفر بوده كه حدود 6 درصد آن مسلمان و بقیه مسیحی ارتدوكس هستند.
دانشگاه محقق اردبیلی در سال 1357 با نام آموزشكده كشاورزی و با پذیرش 38 دانشجو در رشته كشاورزی عمومی فعالیت آموزشی خود را آغاز كرد و در حال حاضر در 201 رشته تحصیلی در مقاطع كاردانی، كارشناسی، كارشناسی ارشد و دكتری در حدود 11 هزار دانشجو دارد كه در 11 دانشكده مشغول تحصیل هستند.
خبرنگار: گیتی طالبی ** انتشار دهنده:عارف شیرزاد
6018/ 1257