عبدالحمید سرتیپی روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا در بوكان افزود: علاوه بر معادن فعال طلا در تكاب، معادن طلای دیگری نیز در شهرستان های بوكان، سردشت و پیرانشهر وجود دارد و با فعال سازی این معادن، ایران در جایگاه دوم تولید طلای خاورمیانه قرار می گیرد.
وی ادامه داد: در سطح آذربایجان غربی 456 معدن فعال و دارای پروانه بهره برداری وجود دارد كه سالانه 16 میلیون تن انواع محصولات معدنی از آنها استخراج می شود.
سرتیپی اضافه كرد: یكی از بخشهای مهم و اثرگذار در اقتصاد كشور، بخش معدن و صنایع معدنی است و بدون شك نقش معدن در اقتصاد كشورهای جهان منحصر به مشاركت در افزایش تولید ناخالص داخلی و رشد اقتصادی نشده بلكه سهم معناداری در ایجاد فرصتهای شغلی و كاهش فقر دارد.
وی با بیان اینكه 6 هزار نفر به صورت مستقیم در بخش معدن این استان فعال هستند، اظهار كرد: در صورت تكمیل چرخه اكتشاف، استخراج، فرآوری و استحصال زمینه اشتغال برای 20 هزار نفر فراهم می شود و این صنعت می تواند 30 درصد بار اقتصاد استان را متحمل شود.
معاون امور معادن و صنایع معدنی سازمان صنعت و معدن آذربایجان غربی گفت: حدود 9 درصد از مجموع 456 معدن دارای بهره برداری آذربایجان غربی در بوكان قرار دارد كه بیشتر این معادن مرمریت، سنگ آهك، نیكل و باریت است.
شهرستان بوكان با 251 هزار نفر جمعیت در جنوب آذربایجان غربی قرار دارد.
7510/3093
** خبرنگار: محمد ادیب ** انتشار دهنده: پیمان پاكزاد
تاریخ انتشار: ۱۶ مرداد ۱۳۹۶ - ۰۸:۱۷
مهاباد- ایرنا- معاون امور معادن و صنایع معدنی سازمان صنعت و معدن آذربایجان غربی گفت: بر اساس تحلیل كارشناسان سازمان زمینشناسی، نیم درصد طلای جهان در معادن و پوسته این استان قرار دارد.