سنندج- ایرنا- كنار پله های پارك بساط كرده و می گوید: 'من یك نویسنده هستم و به كمك شما مردم نیازمندم'؛ برخی رهگذران هم بدون آگاهی از سرنوشت این دستفروش نگاهی به كتاب ها می اندازند و بی توجه از كنارش عبور می كنند.

به گزارش ایرنا، عصر یك روز گرم تابستان گذرم به پارك شانوی (تئاتر) سنندج افتاد، بین همهمه رهگذران مردی مسن نگاهم را به خود جلب كرد كه با چند جلد كتاب بر روی پله های پارك بساط كرده و می فروشد.
سنندج جزء شهرهایی است كه در آن دستفروش ها زیادند، به گونه ای وقتی بخواهی از خیابان فردوسی این شهر عبور كنی لاجرم به علت ازدحام مردم و دستفروش ها باید از خیر پیاده رو بگذری و خطرات پیاده روی در خیابان را به جان بخری؛ اما تا بحال ندیده ام مولفی در كنار خیابان چوب حراج به اندیشه اش بگذارد.
مدتی مقابل این صحنه تامل می كنم، دوباره می گوید: من یك نویسنده هستم و به كمك شما مردم عزیز نیازمندم؛ دودل هستم كه با وی صحبت كنم یا خیر، نگاهم به صورتش خیره می شود و در نهایت با لبخندش نگاهم را سوی كتاب ها سوق می دهد.
جلوتر می روم، به اسم كتاب توجه می كنم كه عنوان 'التیام جسم، روح، روان و نگاهی به دوازده گام' را در جلد خود جای داده است؛ موضوعی كه شاید بیشتر مردم را مشتاق به خواندش می كند اما این روزها آنچنان از مطالعه دور شده ایم كه یاران قدیمی كنار كنج خانه ها كز كرده اند، در مقابل ویترین مغازه رنگ می بازند و در قفسه كتابخانه ها غباری از فراموشی به خود می گیرند.
در كنار كتاب ها سه پلاكارد خطاب به شهروندان شامل 'بنده به كمك شما نیاز دارم' ، 'این كتاب به سئوالات مهم شما پاسخ می دهد' و 'خواهش می كنم برای ارتقای آگاهی خود روزی حداقل نیم ساعت مطالعه آزاد داشته باشید' به چشم می خورد و دستفروش كتاب را كه 70 هزار ریال است به قیمت 50 هزار ریال می فروشد.
موضوع كتاب، ارزانی آن و پلاكاردها، من را برای هم صحبتی با وی مصمم تر می كند و در جواب سئوالم كه موضوع كتاب در چه موردی است؟ می گوید: موضوع اصلی آن اصول خودشناسی است و ناراحتی هایی كه در روح و روان وجود دارد را التیام می بخشد و با لحظه ای مكث، ادامه می دهد: نمونه بارزش این می شود 'به قیافه من می آید كه 23 سال معتاد تزریقی بوده باشم؟
خود را ف.د معرفی می كند و می گوید: امروز به لطف خودشناسی حدود 12 سال و سه ماه و 20 روز است كه پاك هستم؛ این پاكی از كجا آمده؟ بخاطر اراده شخصی من؟ نه. من همان آدمی هستم كه 23 سال در اسارت اعتیاد به انواع موادمخدر بودم و هرچه سعی برای ترك می كردم موفق نمی شدم.
در جواب سئوالم چرا به نوشتن كتاب روی آورده ای؟ می گوید: اگر كتاب می خواندم و اندیشه كردن می آموختم 23 سال از زندگی ام در تاریكی فرو نمی رفت و 23 بار به جرایم مختلف مواد مخدر به زندان نمی افتادم كه 11 سال از عمرم پشت میله ندامتگاه ها سپری شود.
با خیره شدن به عابری كه سیگار در دست دارد ادامه می دهد: اعتیاد را با سیگار شروع كردم و با گرایش به مشروبات الكلی، حشیش، تریاك و هروئین حدود 2 دهه از زندگیم را تباه كردم.

**چرا مواد مختلف را مصرف می كردی؟
جواب: گذشته از آسیب های جسمی مواد مخدر كه هیچ تغییری در من به وجود نمی آورد، هربار كه مواد جدید را تجربه می كردم از نظر روحی انگار مقداری از خلاءهای من را پر می كرد و احساس بهتری پیدا و فكر می كردم این همان چیزی است كه آن را كم داشتم و به وسیله آن به شخصیتی كامل تبدیل می شوم.

**پس اعتیاد چه بدی داشت؟
ج: در نهایت این تجربه های واهی باعث تحت تاثیر قرار گرفتن زندگی خانوادگی ام شد و نه تنها همزمان با اولین باری كه به زندان افتادم شغلم را از دست دادم بلكه در دوران اعتیاد پنج شغل فنی مختلفی كه تا سطح استادكاری تجربه كرده بودم به واسطه وابستگی به مواد مخدر، همه آن ها را نیز از دست دام.
وی ادامه داد: دیگر قادر به حفظ روابط و تعامل با دیگران نبودم و از نظر جسمی نیز نمی توانستم مسئولیت های كاری خود را انجام دهم.
وی گفت: در دوران مصرف مواد مخدر به ویژه هروئین رفتارهای ناهنجار و ضداجتماعی نیز كه لازمه تامین این مواد مخرب و گران بود بیشتر می شد، به طوری كه به زندان رفتن های مكرر و پی در پی برایم عادی و تقریبا جزیی از زندگی فلاكت بار و شخصیت متزلزلم شده بود.
این مولف ادامه داد: بعد از مدتی برای تهیه مواد مخدر به یكی از شهرهای استان سیستان و بلوچستان رفتم كه در حین حمل دستگیر و به 10 سال زندان محكوم شدم، همان موقع با تقاضای طلاق از سوی همسرم مواجه شدم و در مدت كوتاهی تمام خانواده و فرزندانم را نیز از دست دادم.
وی افزود: پس از آزادی از زندان به خاطر طرد شدن از سوی خانواده ام و ناهنجاری های فراوان به شدت منزوی شدم به طوری كه به صورت خود معرف نزد قاضی رفتم تا دوباره روانه زندان شوم؛ تا اینكه در همان زمان توسط یكی از دوستانم به یك مركز سمزدایی روانه شدم.
وی گفت: این مركز كمی بهتر از زندان برایم تشبیه شد و پس از اتمام دوره ترك به داخل شهر آمده و با آموزش های فردی كه آنجا آموخته بودم زندگی بدون مصرف مواد مخدر را آرام آرام شروع كردم و هم اكنون مانند فردی عادی در جامعه و خانواده زندگی می كنم.

**چرا كتاب را انتخاب كردی؟
جواب: اگر قبل از این سال ها نسبت به خود و توانایی هایم خودباوری عمیق داشتم بدون شك كارم به اعتیاد كشیده نمی شد و هم اكنون نیز قبل از هرچیز گرفتارشدگان در دام اعتیاد را به خودشناسی و باور توانایی هایشان دعوت می كنم.

**از كی نوشتن را شروع كردی؟
ج: نوشتن را چند سال پس از پاكی شروع كرده ام و امروز چاپ دوم اولین كتابم را در كنار خیابان ها می فروشم تا خرید مردم امیدی برای تمام كردن دومین كتابم كه در همین موضوع است باشد؛ به اشتراك گذاشتن تجربه های دوران اعتیاد و لحظه های شیرین پاكی نیز از دیگر اهدافم برای نوشتن است.

**روزی سرنوشت خود را می نویسید؟
ج: در مقدمه كتاب التیام جسم، روح، روان و نگاهی به 12 گام به صورت كوتاه به سرنوشت زندگی ام اشاره كرده ام و شاید روزی هم تمام آن را در قالب یك كتاب منتشر كنم.

**استقبال مردم از خرید كتاب چطور است؟
ج: امروز خوب است، توانسته ام حدود 10 جلد بفروشم؛ اما همیشه این طور نیست.

**زندگی خود قبل از پاكی را چگونه تعریف می كنید؟
ج: به دنیا نیامده بودم.

**تعریفتان برای دوران پس از پاكی چیست؟
ج: دقیقا روزی كه ترك كرده ام متولد شده ام.

**برای امروز چه حرفی دارید؟
ج: امروز 12 سال و سه ماه و 20 روز از تولدم می گذرد.

دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر كردستان درباره این كتاب معتقد است: این اثر دریچه ای تازه با دیدگاهی نوین به توانایی ها و اراده درونی انسان برای گام نهادن به زندگی دوباره و تحقق یافتن امیدها و آرزوهای یك انسان شكست ناپذیر با كوله باری از دردها، رنج ها، شكست ها و سرخوردگی ها است.
محمد سلیم كریمی افزود: مولف این كتاب در زندگی شخصی خود نشان داده، در سخت ترین شرایط نباید ناامید شد چون انسان توانمندترین و بااراده ترین مخلوق در كره خاكی بوده و تاریخ نشان داده است می توان با ایمان و اراده ای قوی برای نجات و بقای زندگی دوباره به پا خواست و پیروز شد.
به گفته وی، اعتیاد به عنوان یك بیماری كُشنده فردی و در نهایت آسیب بزرگ اجتماعی، توانایی و استعدادهای نشكفته فراوانی را دود و فرزندان بیشماری را از محبت و عشق والدین محروم می كند اما لازم است، تمامی افراد جامعه با پذیرش افراد نجات یافته از دام اعتیاد زمینه رشد دوباره به آنان اعطا كنند.
وی افزود: این مولف توانسته است در 12 سال گذشته به عهد پاكی خود پایبند باشد اما بدون شك اگر از سوی خانواده و افراد جامعه پذیرش نمی شد امروز نمی توانست اندیشه خود را در قالب یك كتاب به تحریر بیاورد.
كتاب التیام جسم، روح، روان و نگاهی به دوازده گام به قلم 'ف.د' در 106 صفحه توسط انتشارات ژیار سنندج به رشته تحریر در آمده است؛ چاپ اول این كتاب در سال 95 به زیور تبع آراسته شده و دومین چاپ آن نیز بهار سال 1396 در یك هزار نسخه به چاپ رسیده است.
3034/6108
** خبرنگار: حسن حسین زاده / انتشار دهنده: امید بهمنی