به گزارش ايرنا، عشرت السادات موسوي روز سه شنبه در گفت و گو با ايرنا افزود: تمامي بيمارستان هاي استان كه داري بخش زنان و زايمان هستند، به جز بيمارستان سينا و امام علي (ع) شهرستان كميجان دوست دار كودك هستند و اين سرمايه اي است كه در سلامت نقش محوري دارد.
كارشناس مسئول بهداشت مادر و كودك مركز بهداشت استان مركزي اظهار كرد: در بيمارستان دوستدار كودك چند اقدام مهم از جمله تماس فيزيكي مادر و كودك بلافاصله بعد از زايمان و شروع شير دهي ظرف يك ساعت اول تولد دنبال مي شود كه اين مهم در روند تغذيه و وزن گيري و رشد كودك نقش حياتي دارد.
موسوي تصريح كرد: در تمامي مراكز جامع سلامت، پايگاه هاي سلامت و خانه هاي بهداشت استان خدمات مشاوره اي در خصوص شيردهي انجام مي شود اما در شهرستان اراك يك مركز تخصصي شيردهي وجود دارد كه خدمات مشاوره اي را به صورت كامل و تخصصي ارائه مي دهد.
وي ادامه داد: ارتقاي اتاق هاي زايمان از حالت سنتي به LDR ( انجام اقدامات شروع، كنترل زايمان و پس از تولد در يك اتاق مخصوص)، برقراري تماس پوستي مادر و نوزاد پس از زايمان كه موجب گرم نگه داشتن نوزاد، شروع تغذيه با شير مادر مي شود و به مادران كمك مي كند تغذيه با شير مادر در ساعت اوليه آغاز شود از جمله گام هايي در اين راستا در حوزه تحول نظام سلامت است.
كارشناس مسئول بهداشت مادر و كودك مركز بهداشت استان مركزي خاطرنشان كرد: آموزش علائم زودرس گرسنگي به مادران تازه زايمان كرده، بغل كردن و نحوه شيردهي از ديگر گام هاي انجام شده در حوزه تحول نظام سلامت است كه در بيمارستان هاي دوستدار كودك انجام مي شود.
موسوي گفت: كودكاني كه با شير مصنوعي تغذيه مي شوند از فوايد شير مادر در ارتقاي بهره هوشي و مزاياي عاطفي تغذيه باشير مادر، امنيت رواني ناشي از آن در دوران بلوغ محروم مي شوند و اين مهم بر تكامل رواني اجتماعي كودك در آينده تاثير مي گذارد.
وي افزود: تغذيه با شير مادر همچنين در كاهش و مهار بيماري هاي اسهالي، تنفسي، عفونت گوش، مننژيت و عفونت مجاري ادراري اثر مستقيم دارد و شيرخواراني كه با شير مادر تغذيه مي شوند ضريب هوشي بالاتري داشته و تكامل بينايي و راه رفتن در اين كودكان زودتر رخ مي دهد.
كارشناس مسئول بهداشت مادر و كودك مركز بهداشت استان مركزي تصريح كرد: تغذيه با شير مادر طبيعي ترين و موثرترين راه براي پي بردن به نيازهاي كودك و اطمينان از براورده شدن آن ها و مهم ترين قدم براي يادگيري شيوه مادري است.
موسوي اظهار كرد: مادري كه خود به فرزندش شير مي دهد كودك خود را بهتر درك كرده و نيازهاي فرزندش را به موقع پاسخ مي دهد.
كارشناس مسئول بهداشت مادر و كودك مركز بهداشت استان مركزي، هدف از بزرگداشت اين هفته را جلب توجه به حمايت هاي مردمي براي كمك به مادران در راستاي حفظ و تداوم شيردهي، آگاه كردن مردم در مورد فوايد موثر مشاوره مردمي و تلاش براي گسترش اين مهم، حمايت از مادران و شيرخواران و شناسايي ارتباطات حمايتي جامعه محلي در راستاي مادران شيرده براي مراجعه پس از زايمان را از جمله اهداف بزرگداشت اين هفته عنوان كرد.
10 لغايت 16 مرداد ماه هفته جهاني شير مادر نام گذاري شده كه شعار امسال اين هفته ( حمايت همه جانبه از مادران براي تداوم شيردهي، كودك با هوش و قوي با شير مادر) است.
7114/ 6013/خبرنگار: شيما كريمي***انتشاردهنده:مژگان حيدري
تاریخ انتشار: ۱۷ مرداد ۱۳۹۶ - ۱۱:۰۶
اراك - ايرنا - كارشناس مسئول بهداشت مادر و كودك مركز بهداشت استان مركزي گفت: 63 و 2 دهم درصد كودكان 6 ماهه در اين استان تغذيه انحصاري با شير مادر دارند و 92 و 3 دهم درصد كودكان يكساله و 60 و 8 دهم درصد كودكان استان تا 2 سالگي نيز با شير مادر تغذيه مي شوند.