عليرضا نصرآبادي روز سه شنبه با حضور در خبرگزاري جمهوري اسلامي خراسان جنوبي ضمن تبريك هفدهم مرداد روز خبرنگار افزود: براي جلوگيري از پديده بيابانزايي براي نخستين بار پروژه بين المللي ترسيب كربن در شهرستان سربيشه اجرا و اين پروژه به عنوان يكي از 10پروژه موفق بين المللي در دنيا معرفي شد.
وي قبل از اين در گفت و گو با ايرنا افزود: با اجراي پروژه بين المللي ترسيب كربن در پنج شهرستان خراسان جنوبي 900 هزار هكتار به وسعت اجراي اين پروژه در استان اضافه مي شود.
وي عنوان كرد: با اجراي پروژه هاي بين المللي، طرح هاي بيابان زدايي و جنگل هاي دست كاشت از جمله در منطقه هاي سرچاه عماري شهرستان خوسف و سه قلعه سرايان جلوي شن هاي روان و ماسه هاي بادي گرفته شد و شرايط در اين مناطق عادي است.
وي بر لزوم تغيير نگاه جامعه مخاطب منابع طبيعي و آبخيزداري نسبت به اين مجموعه تاكيد كرد و گفت: از نظر ساختار سازماني نگاه جامعه به منابع طبيعي محدود به بخش حفاظت و صيانت از منابع طبيعي است و اين سبب شده جايگاه و وظايف اصلي آن ناديده گرفته شود.
به گزارش ايرنا نصرآبادي، آبخيزداري و آبخوان داري را از جمله بهترين راهكارهاي پيشگيرانه و مديريت پديده هاي مانند سيل و خشكسالي دانست و افزود: همچنين اين طرح ها بيشترين نقش در كاهش اثرات پديده هايي مانند سيل و خشكسالي و كنار آمدن با اينگونه پديده ها را بر عهده دارد.
وي اظهار كرد: اجراي عمليات آبخيزداري و احياي سازه هاي آبي و قنوات در برخي روستاها سبب مهاجرت معكوس روستاييان از شهرها به روستا شده است.
مديركل منابع طبيعي و آبخيزداري استان بيان كرد: با اجراي طرح هاي آبخيزداري سالانه بين هشت تا 42 ميليون متر مكعب، كنترل و بهره برداري از سيلاب در استان انجام مي شود كه امري بسيار ارزشمند است.
نصرآبادي به موضوع بيابان زايي به عنوان يكي از 30 معضل اصلي دنيا اشاره كرد و افزود: در خراسان جنوبي به دليل مجاورت با كوير لوت و بروز بادهاي 120 روزه سيستان اين پديده در حال افزايش بوده به همين نسبت، حساسيت به اين امر نيز بيشتر شده است.
وي اظهار كرد: بايد با فرهنگ سازي درست احساس مسئوليت مردم نسبت به استفاده از منابع طبيعي، آب، خاك، بيابان و ... بيشتر شود تا مجموعه منابع طبيعي در كنار دستگاه ها و مردم بتواند زمينه هاي توسعه پايدار و حفظ وضعيت موجود را فراهم كند.
وي امنيت موجود در خراسان جنوبي را مرهون حضور مردم غيور و مرزبانان روستاهاي استان دانست و افزود: فراهم نكردن زيرساخت هاي مورد نياز در مناطق روستايي سبب رشد مهاجرت و تخليه روستاها مي شود كه تبعات زيادي در سطح ملي و منطقه اي به دنبال خواهد داشت.
وي در ادامه به 17 مردادماه روز خبرنگار اشاره كرد و گفت: خبرنگاران از جايگاه بسيار مهمي در جامعه برخوردارند، در تمامي صحنه هاي اجتماعي، امنيتي، نظامي، سياسي، اقتصادي و ... بدون دفاع حضور دارند.
وي يادآور شد: خبرنگار در انتقال مطالب بايد بي طرف باشد و از سويي عدالت، انصاف، دقت و صداقت را در انتقال صحيح اخبار و مطالب مدنظر قرار دهد.
وي با بيان اينكه سرعت و تيزهوشي خبرنگار سبب به روز بودن اخبار مي شود، افزود: خبرنگاران زبان گوياي جامعه هستند و بايد انتقال مطالب به صورت دو طرفه انجام شود.
7557*6054* خبرنگار- رقيه محمدي* انتشاردهنده- مريم پنجابي *
تاریخ انتشار: ۱۷ مرداد ۱۳۹۶ - ۱۴:۳۳
بيرجند - ايرنا - مديركل منابع طبيعي و آبخيزداري خراسان جنوبي با بيان اينكه اين استان بيشترين پروژه بين المللي منابع طبيعي را در كشور دارد، گفت: هشت پروژه بين المللي در زمينه جلوگيري از بيابانزايي در استان انجام شده و يا در دست اجراست.