همدان - ایرنا - استاندار همدان بیان كرد: این استان زادگاه و مهد پرورش علما، اندشمندان و بزرگانی نظیر آیت الله آقا نجفی است.

محمد ناصر نیكبخت روز سه شنبه در حاشیه نشست كنگره علمی شهید آیت الله آقا نجفی با تبریك هفته خبرنگار و گرامیداشت یاد و خاطر شهید صارمی به ایرنا گفت: هر ساله، سالها را نام علما و بزرگان این استان و شخصیت های فرهیخته ای كه زادگاه و مدفن آنها در همدان بوده نامگذاری شده است.
وی اضافه كرد: برای تكریم مفاخر، معرفی آنها با هدف تقویت هویت فرهنگی و ملی ، برنامه های خوبی در دولت یازدهم در استان همدان برگزار شده است.
وی اضافه كرد: یكی از برنامه های فرهنگی این استان برای شناساندن بزرگان مفاخر، نامگذاری سال ها به نام بزرگان این استان است.
به گزارش ایرنا استاندار همدان یادآوری كرد: سال 94 به نام میر سید علی همدانی و سال 95 به نام سید جمالدین اسدآبادی نامگذاری شد.
نیكبخت افزود: سال 96 نیز به نام عارف نامی استان بابای دو بیتی ها باباطاهر نامگذاری شده و از سوی دیگر قرار است بزرگداشت آیت الله آقا نجفی همدانی نیز برگزار شود.
وی خاطرنشان كرد: نشست هایی از اواخر بهار امسال با حضور مسئولان اجرایی این بزرگداشت برگزار شده و با توجه به اهمیت معرفی این شخصیت جلسه ای با حضور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزار شد.
وی اظهار كرد: كمیته های فرعی كنگره آیت الله آقا نجفی مشخص شده و در این راستا چند كمیته برای پیگیری برگزاری این كنگره تشكیل و مسئولیت كمیته ها بررسی و مشخص شد.
مفسر قرآن حضرت آیت الله سید محمد حسینی همدانی نجفی فرزند آیت الله سید علی همدانی، در سال 1322 در خانواده علم وتقوی در شهر نجف اشرف متولد شد.
پدر ایشان از شاگردان مرحوم ملاحسینقلی همدانی و حاج سید احمد كربلایی و همدوش و همطراز با مرحوم میرزا جواد آقای ملكی تبریزی و حاج آقا حسین قمی بود و با بزرگانی از جمله مرحوم آقای شیخ محمد بهاری همدانی حشر و نشر داشت، و مدت 18 سال به ‌طور مرتب ملازم مرحوم آخوند بود و غیر از درس و بحث‌های رسمی حوزه از سیر و سلوك و حالات آموزنده و مفید آخوند حسینقلی همدانی كسب فیض می‌كرد.
حضرت آیت الله نجفی همدانی پس از مدت هشت سال با مرحوم پدرش از نجف به ایران می‌آید و در آغاز، نزد پدرش درس را شروع كرد و مدتی از مرحوم سید علی همدانی و دیگران بهره می‌برد، تا آنجا كه در سال 1343ق و پس از گذشت 13 سال دوباره به نجف بازگشت و در آنجا به ادامه تحصیل پرداخت
چون میان پدر ایشان و مرحوم میرزای نائینی علاقه و دوستی دیرینه وجود داشت، فرزند خود را تحت هدایت و سرپرستی ایشان قرار می‌دهد.
این عالم ربانی درسهای باقیمانده سطح را خدمت مرحوم آیت الله میلانی از شاگردان بزرگ مرحوم نائینی و كمپانی و آقا عماد رشتی تمام می‌كند.
در سال 1345 ق پس از پایان دروس سطح، در دوره پایانی درس اصول مرحوم میزای نائینی شركت می كند و استاد از وی می‌خواهد كه درسها را بنویسد و ایشان ببیند.
آیت الله سید محمد حسینی نجفی همدانی از ابتدای شركت در درس مرحوم میرزا حسین نائینی بنا به سفارش موكد آن مرحوم با اهمیت قلم و نگارش آشنا شدند.
وی پس از تكمـیل مـدارج علمی نزد اساتید بزرگ در سال 1327 شمسی به همدان بازگشت و به تالیف و تدریس پرداخت و پس از درگذشت پدرشان، امامت جماعت مسجد كولانج همدان را عهده دار شد و به موعظه و راهنمایی مردم پرداخت.
با پیروزی انقلاب اسلامی به رهبری حضرت امام خمینی(ره)، ایشان از علمایی بودند كه با همراهی انقلاب و جمهوری اسلامی خود را تابع آن رهبر كبیر انقلاب اسلامی می دانستند و با پیروی از ولایت فقیه در نشر ارزشهای الهی و انقلابی نقش بسزایی داشتند و ملجا نیروهای انقلابی و حزب الهی بودند، بطوریكه همواره با پشتیبانی از دفاع مقدس، مسجد كولانج پایگاه و امید رزمندگان و بسیجیان شد.
7526/2087
خبرنگار: علیرضا جهانگیری**انتشار: زهرا پیرنیا