سنندج- ايرنا- معاون توسعه مشاركت هاي مردمي كميته امداد امام خميني(ره) كشور گفت: سال گذشته 14 هزار و 700 ميليارد ريال كمك براي نيازمندان در سطح كشور جمع آوري شد.

به گزارش خبرنگار ايرنا، علي محمد ذوالفقاري روز سه شنبه در نشست تخصصي مشاركت هاي مردمي كميته امداد امام خميني(ره) كردستان در سنندج افزود: از اين ميزان كمك جمع آوري شده سه هزار ميليارد ريال از محل صدقات، چهار هزار ميليارد ريال از محل اكرام ايتام و ساير كمك ها نيز از محل زكات، جشن نيكوكاري و عاطفه ها و مناسبت هاي مختلف بوده است.
وي با اشاره به اين كه هدفگذاري جمع آوري كمك در سال جاري 17 هزار ميليارد ريال است اظهار كرد: اين كمك ها در كنار منابع دولتي صرف رفع نيازهاي مختلف مددجويان و به ويژه در زمينه توانمندي خانواده هاي نيازمند خواهد شد.
معاون توسعه مشاركتهاي مردمي كميته امداد امام خميني(ره) كردستان در ادامه افزود: خير ماندگار يكي از ظرفيت هايي است كه با بهره گيري از كمك هاي خيران در جهت تامين مسكن، اشتغال، ازدواج، درمان و آموزش در زمينه توانمند كردن مددجويان و رفع فقر استفاده مي شود كه آثار اين كمك ها براي هميشه ماندگار خواهد بود.
به گفته وي بهره گيري از كمك هاي متمكنين درون خانواده ها مي تواند پاسخگوي بخشي از نيازهاي نيازمندان باشد كه استفاده از اين ظرفيت در زمينه رفع محروميت خانواده ها موثر است.
وي با بيان اينكه در هر شهر و منطقه اي مشاركت خيران بالاتر بوده سرعت محروميت زدايي افزايش پيدا كرده است، اظهار كرد: اگر خيران متناسب با توانايي هاي اقتصادي و اجتماعي در كمك به محرومان مشاركت كنند سرعت پاسخگويي به نيازمندان و ارائه خدمات موثرتر خواهد شد.
ذوالفقاري با اشاره به اينكه كميته امداد امام خميني(ره) شناخت كمي و كيفي دقيق از وضعيت فقر و نياز محرومان در جامعه دارد، گفت: اين نهاد آمادگي دارد تا متناسب با نوع نيت خيران در پرداخت كمك به نيازمندان در مناطق مد نظر خيران هزينه كنند.
وي با اشاره به اينكه توسعه شعائر و احكام ديني در افزايش مشاركت مردمي در زمينه محروميت زدايي مهم است، عنوان كرد: علماء و روحانيون مناطق نقش ويژه و برجسته اي در زمينه توسعه فرهنگ انفاق و نيكوكاري در سطح كشور دارند و حضور و همراهي آنان در برنامه هاي كميته امداد امام(ره)اعتماد اجتماعي جامعه نسبت به اين نهاد را افزايش خواهد داد.
مديركل كميته امداد امام خميني(ره) كردستان نيز در اين جلسه گفت: علي رغم پايين بودن درآمد سرانه مردم كردستان بيش از 60 ميليارد ريال زكات فطريه در استان جمع آوري شد كه اين مهم با لطف و تشويق اعضاي شوراي افتاء محقق شده است.
شيخي زاده افزود: سازمان مديريت و برنامه ريزي استان در بحث تشويق زكات سال گذشته بيش از 13 ميليارد ريال اعتبار تخصيص داد كه اين ميزان بصورت 100 در صدي تخصيص پيدا كرد.
وي با اشاره به وجود هزار و 680 روستا در كردستان، گفت: در اكثر روستاهاي استان شوراي زكات با حضور امامان جمعه و جماعت و همكاري بخشداران و دهياران فعال شده است.
مديركل كميته امداد امام خميني(ره) كردستان با بيان اينكه هم اكنون 45 هزار و 500 خانوار كه جمعيتي بيش از 121 هزار نفر را تشكيل مي دهند، تحت پوشش اين نهاد هستند افزود: بيش از 90 هزار نفر از اين آمار مستمري بگير و مابقي هم از ديگر خدمات اين نهاد بهره مند مي شوند.
به گفته وي همچنين در چهار ماهه نخست سال جاري 75 ميليارد ريال زكات نيز در استان جمع آوري شده كه نسبت به مدت مشابه سال قبل رشد داشته است.
7348/6108
**خبرنگار: افسانه گلباغي**انتشار دهنده: اميد بهمني