تبريز- ايرنا - نوزدهمين دوره رقابت هاي ورزشي دانش آموزان با نيازهاي ويژه كشور با حضور معاون وزير و رئيس سازمان آموزش و پرورش استثنائي در تبريز شروع شد.

به گزارش ايرنا، آئين افتتاحيه اين دوره از رقابت ها با شعار ' ما مي توانيم' شامگاه سه شنبه در سالن ورزشي امام علي (ع) تبريز برگزار شد.
رئيس سازمان آموزش و پرورش استثنائي كشور در اين آئين گفت: اين دوره از رقابت ها با حضور دانش آموزان با نيازهاي ويژه از استان هاي آذربايجان شرقي، مازندران و خراسان رضوي برگزار مي شود.
مجيد اقدمي اعتبار تخصيص يافته براي برگزاري نوزدهمين دوره رقابت هاي ورزشي دانش آموزان با نيازهاي ويژه كشور را نزديك 100 ميليارد ريال اعلام كرد و افزود: سازمان آموزش و پرورش استثنائي كشور براي اينكه امكان حضور همه گروه هاي دانش آموزي در اين دوره از مسابقات فراهم شود، هزينه اياب و ذهاب اين دانش آموزان را تامين كرده است.
وي استعداد يابي را حسن بزرگ اين دوره از مسابقات عنوان كرد و گفت: با همكاري كميته ملي پاراالمپيك زمينه اي فراهم شده تا همزمان با اجراي مسابقات ورزشي، كار استعداديابي نيز انجام و بهترين دانش آموزان ورزشكار براي مسابقات داخلي و خارجي انتخاب شوند.
اقدمي خاطرنشان كرد: دانش آموزان با نيازهاي ويژه، داراي توانمندي و استعدادهاي خاصي هستند كه در صورت آموزش شكوفا خواهد شد.
وي با اشاره به درخشش دانش آموزان با نيازهاي ويژه در كنكور سراسري گفت: در كنكور سراسري سال گذشته 300 نفر از دانش آموزان استثنايي بدون استفاده از سهميه هاي اختصاصي در دانشگاه قبول شدند و خواهيم توانست از توانمندي هاي آنها در جهت توسعه كشور بهره برداري كنيم.
معاون سياسي و امنيتي استاندار آذربايجان شرقي نيز با تاكيد بر ضرورت توجه به توانمندي هاي معلولان در جامعه گفت: توجه به اين موضوع باعث ايجاد اميد در قشر معلول مي شود، بنابراين دولتمردان بايد در اين راستا گام بردارند.
سعيد شبستري خياباني با بيان اينكه جامعه اي كه به توانمندي هاي قشر معلول خود توجه نكند جامعه اي معلول است، گفت: محدوديت ها نبايد مانع توجه به توانمندي هاي معلولان شود.
وي در ادامه با اشاره به سختي كار معلمان دانش آموزان با نيازهاي ويژه، عشق و ايثار را رمز موفقيت آنان در اين مسير دانست و از زحمات معلمان و مربيان اين دانش آموزان تقدير كرد.
معاون سياسي و امنيتي استاندار آذربايجان شرقي ابراز اميدواري كرد: روزي شاهد تحصيل دانش آموزان با نيازهاي ويژه در مدارس عادي و كنار ساير دانش آموزان باشيم.
مديركل آموزش و پرورش استان آذربايجان شرقي هم گفت: پرداختن به ورزش دانش آموزان مدارس استثنائي و برگزاري المپيادها و مسابقات مختلف مدرسه اي از اولويت هاي اصلي مورد توجه در اين دولت است.
جعفر پاشايي با اشاره به اينكه در دولت يازدهم اقدامات بسيار خوبي در حوزه هاي مختلف آموزشي و پرورشي بويژه در حوزه آموزش و پرورش استثنائي انجام شد، گفت: برگزاري جشنواره هاي دانش آموزي، حمايت مالي از دانش اموزان با نيازهاي ويژه از جمله اين اقدامات ارزنده است.
وي با اشاره به درخشش دانش آموزان با نيازهاي ويژه در مسابقات ورزشي داخلي و خارجي اظهاركرد: در آذربايايجان شرقي نيز اقدامات ارزنده اي براي تامين امكانات آموزشي و پرورشي دانش آموزان استثنائي و روستايي صورت گرفته است.
وي ابراز اميدواري كرد با حمايت و مشاركت بيشتر مردم، اوليا و خيرين شاهد رفع اندك موانع و مشكلات زيرساختي مدارس استثنائي براي هموار كردن مسير تعليم و تربيت دانش آموزان با نيازهاي ويژه باشيم.
نوزدهمين دوره مسابقات ورزشي دانش آموزان دختر با نيازهاي ويژه كشور با حضور 971 نفر در 2 دوره برگزار مي شود.
در دوره اول بالغ بر 430 نفر از گروه دانش آموزان آسيب ديده بينايي و كم توان ذهني شركت دارند.
در دوره دوم اين مسابقات نيز در گروه آسيب ديده بينايي 140 دانش آموز دختر در رشته هاي گلبال، شطرنج و دو و ميداني و در گروه كم توان ذهني 375 دانش آموز در رشته هاي گويراني و دو و ميداني رقابت مي كنند.
نوزدهمين دوره رقابت هاي ورزشي دانش آموزان با نيازهاي ويژه كشور در 8 رشته ورزشي تا 24 مرداد در تبريز برگزار مي شود.
خبرنگار: پرويز انصاري ** انتشار: رستگار
3071/6183