اردبيل - ايرنا - معاون بهره برداري اداره كل شيلات استان اردبيل گفت: اين استان رتبه سوم كشور را از لحاظ ميزان سرانه مصرف ماهي و آبزيان كشور به خود اختصاص داده است.

به گزارش ايرنا ، سيف الله تيزرو روز چهارشنبه در جلسه ستاد برگزاري دومين جشنواره طبخ آبزيان در خلخال افزود: هم اكنون سرانه مصرف ماهي در استان اردبيل 10 كيلوگرم است كه در مقايسه با ميانگين مصرف كشوري آن يك كيلوگرم بيشتر بوده و اين امر حاكي از علاقه مردم استان به مصرف ماهي و آبزيان در سبد غذايي روزانه دارد.
وي گفت: با وجود غير ساحلي بودن استان اردبيل اجراي برنامه هاي ترويجي مصرف ماهي در بين مردم از جمله برگزاري جشنواره هاي صيد ماهي با قلاب و يا طبخ ماهي آبزيان و دهها برنامه ديگر در تشويق مردم به مصرف ماهي به عنوان يك ماده غذايي سرشار از پروتئين موجب قرار گرفتن نام استان اردبيل در رتبه سوم كشور از لحاظ ميزان مصرف آبزيان شده است.
او با بيان اينكه در سال گذشته هشت هزار و 510 تن ماهي در استخرها و مزارع پرورش ماهي استان توليد و به بازار مصرف عرضه شده افزود: با بهره برداري از پروژه هاي آبزي پروري در دست اجرا پيش بيني مي شود ميزان توليد ماهي در اين استان به بيش از 9 هزار تن افزايش يابد.
وي اظهار كرد: شهرستان خلخال نيز با توليد بيش از 700 تن ماهي در سال رتبه سوم استان اردبيل را از لحاظ ميزان توليد و پرورش ماهي به خود اختصاص داده و در صورت بكارگيري كامل ظرفيت هاي توليد آبزيان اين شهرستان از جمله ظرفيت رودخانه قزل اوزن و چشمه هاي پرآبي همچون ازناو رتبه خلخال مي تواند به عنوان قطب اول توليد ماهي استان ارتقا يابد.
وي از برگزاري دومين جشنواره طبخ آبزيان خلخال در 23 مرداد امسال در خلخال خبرداد و گفت: اين جشنواره به همت اداره كل شيلات استان اردبيل و با همكاري فرمانداري ، شهرداري و اداره ورزش و جوانان برگزار و از نفرات برتر طبخ ماهي و آبزيان اين شهرستان تجليل خواهد شد.
تيزرو هدف از برگزاري اين گونه جشنواره ها كه در مناطق مختلف استان اجرا مي شود را ترويج مصرف ماهي و آبزيان در بين مردم استان با هدف پيشگيري از ابتلاي افراد به بيماري هاي قلبي و عروقي و تامين پروتئين بدن از ماهي به عنوان يك ماده غذايي سالم و بي ضرر براي سلامتي افراد جامعه دانست.
احمد قنبري ، جانشين فرماندار خلخال نيز در اين جلسه با اعلام آمادگي به همكاري براي برگزاري هر چه بهتر اين جشنواره گفت: دومين جشواره طبخ آبزيان ساعت 18 روز دوشنبه 23 مرداد در ورزشگاه 2 هزار نفري مجموعه ورزشي پورياي ولي اين شهر برگزار مي شود.
او افزود: علاقمندان به شركت در اين جشنواره پيش از روز اعلام شده بايد براي ثبت نام و شركت در جشنواره به اداره شيلات اين شهرستان مراجعه كنند.
علي علايي ، شهردار خلخال هم از ارائه سرويس رايگان تاكسي هاي شهري براي جابجايي شركت كنندگان و تماشاگران جشنواره طبخ ماهي در عصر دوشنبه 23 مرداد خبر داد و گفت: جوايز ويژه اي به نفرات برتر اين جشنواره از سوي شهرداري اهدا خواهد شد.
او افزود: با توجه به فقدان مراكز تفريحي مردم در اين شهر و طولاني بودن فصل سرما برگزاري جشنواره هاي مختلف در طول سال مي تواند در ايجاد نشاط اجتماعي به مسوولان شهرستان كمك كند و شهرداري نيز برگزاري چند جشنواره با عناوين در مناسبت هاي مختلف سال را در دستور كار خود قرار داده است.
اردبيل استاني غيرساحلي بوده ولي داراي منابع آبي و استعدادهاي بالقوه كشاورزي و آبزي پروري است. بيش از 300 واحد مزرعه و 400 استخر پرورش ماهي در استان اردبيل فعال بوده و چند سد معيشتي نيز در اين زمينه بهره برداري شده است.
171 مورد قنات ، 45 سد ، پنج هزار و 300 چاه و يك هزار و 636 چشمه در استان اردبيل وجود دارد كه مي ‌تواند نويد بخش افزايش توليدات در بخش شيلات باشد.
مطالعات انجام شده در دشت فتحعلي و سدخدآفرين و سبلان بيانگر اين است كه مي‌ توان با استفاده از قابليت اين فضاها حدود يك هزار تن نيز توليد ماهي در اين سدها داشت.
شهرستان مشگين شهر با توليد سالانه 2 هزار و 628 تن ماهي رتبه نخست استان اردبيل را در توليد آزيان به خود اختصاص داده و شهرستان هاي پارس آباد با يك هزار و 700 تن ، اردبيل با 678 تن و خلخال با توليد سالانه 601 تن ماهي به ترتيب در رتبه هاي دوم تا چهارم استان جاي گرفته اند.
خبرنگار: بهرام نقي زاده ** انتشار دهنده: گيتي طالبي
7119/6018