تهران – ايرنا – محققان نروژي با تبديل سلول‌هاي پوست به سلول‌هاي توليدكننده انسولين با استفاده از روش سلول‌هاي بنيادي، به درمان ديابت يك قدم نزديك‌تر شدند.

به گزارش روز پنجشنبه گروه اخبار علمي ايرنا از مديكال ساينس، محققان در اين مطالعه از سلول‌هاي پوستي بيماران ديابتي استفاده كردند و با استفاده از روش سلول هاي بنيادي، سلول‌ها را به سلول هاي توليدكننده انسولين تبديل كردند. هدف اين مطالعه پيوند اين سلول‌ها در زير پوست بيماران ديابتي است.
هدف بعدي محققان قرار دادن شات‌هاي انسولين و دستگاه اندازه‌گيري قند ميكروسكوپي به همراه سلول‌هاي ترشح‌كننده انسولين در زير پوست است تا به محض مشاهده كاهش انسولين، هورمون با دوز مناسب وارد بدن بيمار شود. با توجه به معضل چاقي و رواج زندگي بي‌تحرك، ديابت تهديدي جدي براي اكثر افراد است. محققان به دنبال روشي براي نظارت مداوم و ترشح خودكار انسولين در بدن در جهت كنترل ديابت هستند.
در حال حاضر بيش از 422 ميليون نفر در سراسر جهان گرفتار ديابت هستند و اين آمار ظرف 20 سال آينده، به بيش از دو برابر افزايش خواهد يافت.
ديابت به علت ناتواني بدن در توليد يا مصرف انسولين بوجود مي ‏آيد. انسولين ماده ‏اي است كه توسط لوزالمعده توليد مي شود و نقش آن استفاده از قند به عنوان عظيم ترين منبع انرژي بدن است. قند خون بالا به مرور زمان بر تمام ارگان هاي بدن تاثير مي گذارد و منجر به بيماري هاي قلبي، سكته مغزي، نارسايي كليه، نابينايي، ناتواني جنسي و عفونت هاي منتهي به نقص عضو مي شود.
علمي (6) ** 9259**1440
مترجم: سپيده كاشاني** انتشار: گلشن