اروميه- ايرنا- فرماندار چالدران با اشاره به برداشت گندم از مزارع چالدران گفت: تاكنون 450 تن گندم از كشاورزان اين شهرستان خريداري شده است و خريد تضميني اين محصول همچنان ادامه دارد.

به گزارش ايرنا كريم حسين زاده روز جمعه در بازديد از مراكز خريد تضميني گندم كشاورزان افزود: اين مقدار گندم از سه مركز خريد گندم اين شهرستان با قيمت 13 هزار ريال خريداري شده و مراكز خريد گندم شهرستان تا پايان فصل برداشت گندم به صورت شبانه‌روزي فعال است.
وي ابراز اميدواري كرد تا گندمكاران منطقه به توصيه‌هاي كارشناسان جهاد كشاورزي توجه داشته باشند و گندم خود را با رطوبت اعلام شده 14 درصد به مراكز خريد تحويل دهند.
فرماندار چالدران گفت: مهمترين برنامه دولت تدبير و اميد حمايت از كشاورزان و خريد تضميني محصولات استراتژيك كشاورزي است.
حسين زاده افزود: بايد تدابيري انديشيده شود تا محصول كشاورزان در كمترين زمان ممكن و به صورت شبانه روزي از آنان تحويل گرفته شود.
حسين زاده با اشاره به پيش بيني افزايش خريد 25 درصدي گندم از كشاورزان شهرستان نسبت به سال گذشته اظهار كرد: نظارت بر مراكز خريد گندم در شهرستان به طور مستمر و منظم در دستور كار مديريت جهاد كشاورزي شهرستان قرار گيرد.
مديرجهاد كشاورزي چالدران نيز در اين بازديد گفت: امسال مجموع سطح زير كشت گندم آبي اين شهرستان يكهزار و 500 هكتار و ديم 6 هزار هكتار برآورد شده است.
جلالي افزود: ارقام «سرداري»، «آذر2» و «هما» عمده ارقام مورد استفاده كشاورزان اين شهرستان در كشت گندم ديم است.
وي اظهار كرد: ارقام « پيشگام» و «ميهن» نيز از ارقام مورد استفاده گندمكاران در كشت آبي است.
به گزارش ايرنا آذربايجان غربي داراي 800 هزار هكتار اراضي زراعي و باغي است كه سالانه افزون بر 50 درصد اين اراضي به كشت محصولات زراعي مانند گندم، جو و كلزا اختصاص مي يابد.
چالدران با دارا بودن 150 كيلومتر مرز مشترك با تركيه و ظرفيت هاي بي بديل در زمينه هاي گردشگري، اقتصادي و تاريخي همچنان در رده اي آخر جدول شاخصه هاي توسعه در آذربايجان غربي قرار دارد و در زمان حاضر و بر اساس ادعاي برخي از مسئولان از محروم ترين شهرهاي كشور به شمار مي رود.
شهرستان چالدران 50 هزار نفر جمعيت دارد و كشاورزي عمده محل درآمد مردم اين شهرستان است؛ اين شهرستان حدود 200 روستا در 2 بخش مركزي و دشتك دارد.
اين شهرستان بيش از 38 هزار هكتار اراضي كشاورزي دارد كه 28 هزار هكتار آن آبي و مابقي آن ديم است.
برخلاف ساير غلات، گندم را مي‌توان از طرق مختلف از جمله در تهيه نان، بيسكويت، شيريني، كيك، اسپاگتي و ماكاروني مورد مصرف قرار داد؛ از گندم در صنايع كاغذ سازي، چسب سازي و همچنين در تهيه پودرهاي لباسشويي هم استفاده مي‌شود، از سبوس و كاه آن نيز به عنوان خوراك دام استفاده مي‌كنند.
انواع مختلف گندم براي مصارف مختلف مورد استفاده قرار مي‌گيرد، مثلا گندم هاي نرم بهاره يا پاييزه براي مصرف در صنايع بيسكويت سازي، شيريني‌پزي و كيك‌پزي مناسب است در حالي كه از گندم هاي سخت پاييزه و بهاره در نانوايي استفاده بيشتري دارد.
8137/3072
** خبرنگار: سيده فاطمه سجادي ** انتشار دهنده: عليرضا فولادي