به گزارش ایرنا، آژانس پارس به عنوان یك بنگاه خبری در چارچوب سازمانی وزارت خارجه و با هدف گردآوری، ترجمه و انتشار اخبار ایران و جهان به وجود آمد.
آژانس پارس سه دهه پس از آغاز فعالیتش، در سال 1342به «خبرگزاری پارس» با نام اختصاری «پانا» (PANA) تغییر نام داد.
پایه گذاری وزارتخانه تازه «اطلاعات و جهانگردی» در سال 1353 سبب شد تا خبرگزاری پارس نیز از نظر تشكیلاتی دگرگونی هایی را تجربه كند.
در این دگرگونی ها، خبرگزاری پارس از اداره كل خبرگزاری به سازمان خبرگزاری تبدیل و به عنوان یك شركت سهامی دولتی شناسایی شد. اساسنامه آن نیز با 23 ماده و هفت تبصره به تصویب نمایندگان مجلس شورای ملی رسید.
سه سال پس از پیروزی انقلاب اسلامی (دی ماه 1360) با تصمیم نمایندگان مجلس، خبرگزاری پارس به خبرگزاری جمهوری اسلامی با نام اختصاری «ایرنا» (IRNA) تغییر نام داد و فصل تازه ای در فعالیت های این رسانه گشوده شد.
اخبار ایرنا اكنون به غیر از فارسی به هفت زبان ترجمه می شود. ایرنا دارای 33 مركز خبری در داخل كشور و 20 دفتر خبری در خارج از كشور است و اخبار را از گوشه و كنارجهان دریافت می كند.
فراهنگ**1880**خبرنگار:پروین اروجی**انتشار:مژگان توانا
تاریخ انتشار: ۲۰ مرداد ۱۳۹۶ - ۱۸:۴۰
تهران- ایرنا- خبرگزاری جمهوری اسلامی(ایرنا) كه در زمان تاسیس در 20 مرداد 1313 «آژانس پارس» نام داشت با هدف تولید و بازتاب اخبار و رویدادهای مهم ایران، منطقه و جهان شكل گرفت و در 83 سال فعالیت حرفه ای به عنوان رسانه مادر در كشور، برپایه ی سه اصل سرعت، دقت و صحت اطلاع رسانی كرد.