تهران-ايرنا - افزايش تعداد استخرهاي آبياري دومنظوره در اراضي كشاورزي دشت ورامين ، خطر غرق شدگي مردم و به ويژه نوجوانان اين مناطق را تهديد مي كند.

به گزارش ايرنا ، شهرستان هاي ورامين ، قرچك و پيشوا با دارا بودن بيش از 50 هزار هكتار اراضي زير كشت ، قطب كشاورزي استان تهران محسوب مي شوند كه طي سال هاي اخير ، كمبود منابع آبي باعث شده تا كشاورزان براي آبياري محصولات خود از شيوه هاي نوين استفاده كننده ، شيوه اي كه در آن بايد استخرهاي ذخيره آب احداث شود.
با افزايش تعداد استخرهايي كه معمولا از آن علاوه بر آبياري ، براي پرورش ماهي نيز استفاده مي شود ، برخي از افراد براي شنا ، به اين سازه ها مراجعه مي كنند و بدون توجه به علائم هشدار دهند و خطري كه آن ها را تهديد مي كند وارد اين استخرها مي شود.
نوع سازه و شيوه ساخت استخرهاي آبياري به گونه اي است كه خارج شدن از آن بدون كمك گرفتن از افراد غير ممكن است و اين امر باعث مي شود هر از چند گاهي فرد يا افرادي در داخل اين استخرها غرق شوند.
هفته گذشته يك نوجوان 12 ساله در استخر آبياري دو منظوره اي در قرچك جان خود را از دست داد.
مدير جهاد كشاورزي شهرستان ورامين در اين رابطه به خبرنگار ايرنا گفت : هر گونه ورود به استخرهاي دو منظوره آبياري براي شنا كردن ممنوع مي باشد.
محمدحسين تاجيك افزود : تمام افرادي كه اقدام به احداث استخر براي آبياري تخت فشار مي كنند بايد با مراجعه به جهاد كشاورزي ، مجوز فنس كشي دريافت كرده و براي وردي استخر درب قفل دار تعبيه كنند.
وي تأكيد كرد: ديواره هاي استخرهاي دو منظوره از ورقه هاي ژئوممبران پوشيده شده كه خارج شدن از آن غير ممكن است لذا صاحبان اين استخرها بايد با نصب علائم هشدار دهنده از ورود افراد به داخل استخر جلوگيري كنند.
سخنگوي سازمان آتش نشاني و خدمات ايمني شهرداري ورامين نيز در اين رابطه گفت : در تمام مواردي كه غرق شدگي افراد به سازمان آتش نشاني اطلاع داده مي شود ، فرد تا رسيدن نيروهاي امدادي جان خود را از دست داده است.
بهنام كرماني افزود : با وجود آن كه سازمان آتش نشاني از نيروهاي غواص برخوردار است ولي در زمان رسيدن به محل حادثه غرق شدگي ، فردجان خود را از دست داده است و غواصان تنها مي توانند جسد فرد را از خارج كنند.
وي تصريح كرد: زمان طلايي براي فرد غرق شده 2 دقيقه است و اين امر بايد به عاملي بازدارنده براي ورود افراد به استخرهاي دو منظوره آبياري تلقي شود.
مديرعامل سازمان آتش نشاني و خدمات ايمني شهرداري قرچك نيز در اين رابطه به خبرنگار ايرنا گفت : نيروهاي سازمان آتش نشاني با برخورداري از نيروهاي غواص آماده امداد رساني به حادثه غرق شدگي مي باشند ولي در اكثر موارد نيروهاي امدادي با جسد اين قبيل افراد مواجه مي شوند.
داود مهديزاده گفت: غرق شدگي از جمله حوادثي است كه با وجود سرعت عمل نيروهاي امدادي و بهره گيري از امكانات نمي توان جان فرد را نجات داد و اين مهم هشداري براي همه افراد است كه از ورود به استخرهاي روباز خودداري كنند.
وي افزود : آگاهي بخشي به افراد از خطري كه در كمين آن ها نشسته مي تواند از بروز حوادث غرق شدگي در استخرهاي آبياري پيشگيري كند.
بيش از 40 استخر دو منظوره آبياري در سطح شهرستان هاي ورامين ، قرچك و پيشوا احداث شده كه سالانه بيش از يكصد تن ماهي در آن ها توليد مي شود.
*براي اطلاع از اخبار متنوع انتشار يافته در شبانه روز با كانال ايرنا استان تهران در تلگرام به نشاني IRNATEHRAN@ همراه شويد.
خبرنگار: سيد حسن ميري انتشاردهنده:موسي فعاليان
تهرام/7254 / 1539