فيبر نوري يا تار نوري رشته باريك و بلندي از يك ماده شفاف مثل شيشه يا پلاستيك است كه ميتواند نوري را كه از يك سرش به آن وارد شده، از سر ديگر خارج كند. فيبر نوري داري پهناي باند بسيار بالاتر از كابلهاي معمولي است، با فيبر نوري ميتوان دادههاي تصوير، صوت و دادههاي ديگر را به راحتي با پهناي باند بالا تا ۱۰ گيگابيت بر ثانيه و بالاتر انتقال داد.
امروزه مخابرات فيبر نوري، به دليل پهناي باند وسيعتر در مقايسه با كابل هاي مسي و تاخير كمتر در مقايسه با مخابرات ماهواره اي از مهمترين ابزار انتقال اطلاعات محسوب ميشود.
«محمود واعظي» روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار اقتصادي ايرنا افزود: مقدمات حضور شركت ام تي ان آفريقاي جنوبي به عنوان سرمايه گذار خارجي در پروژه فيبرنوري با همكاري شركت هاي داخلي در حال انجام و روند كار راضي كننده است .
عضو شوراي عالي فضاي مجازي ادامه داد: موافقت نامه اي كه بايد در اين باره بين صاحبان سهام امضا شود در يكي دو هفته آينده جمعبندي و سند نهايي نيز كامل خواهد شد.
واعظي گفت: مقرراست شركت ام تي ان 750 ميليون دلار سرمايه گذاري در پروژه فيبرنوري انجام دهد كه نزديك به 300 ميليون دلار آن به صورت مستقيم و 450 ميليون دلار آن به صورت غير مسقيم خواهد بود.
وزير ارتباطات و فناوري اطلاعات پروژه كشيده شدن فيبرنوري به هشت كلان شهر با همكاري سرمايه گذارخارجي را كاري مثبت و ماندگار براي كشور دانست.
به گزارش ايرنا، هفدهم اسفندماه پارسال بود كه «محمود واعظي» در حاشيه «دومين همايش سيستم هاي نوين مخابراتي بي سيم» در دانشگاه صنعتي شريف و در جمع خبرنگاران، از يك اپراتور ايراني كه قرار بود برخي شهرهاي كشور را به فيبرنوري مجهز كند اما نتوانست، انتقاد كرد و افزود: مقرر شده بود اين اپراتور با همكاري يك شركت خارجي و انعقاد قرارداد اقدام هاي لازم را براي تجهيز هشت كلان شهر به فيبر نوري آغاز كند.
وي افزود: اپراتور ايراني در برآورد هزينه هاي كار دچار اشتباه شد و همين امر تاخير در اجراي اين پروژه را بدنبال داشت، اما هم اكنون با مذاكراتي كه با يك شركت خارجي داريم و 90 درصد پيشرفت داشته، قرار است پس از انعقاد قرارداد، اقدام براي آغاز فاز عملياتي پروژه آغاز شود.
گروه امتيان يازده سال پيش به واسطه پروژه اپراتور دوم موبايل، به ايران آمد و شريك تجاري شركت گسترش الكترونيك ايران با 49 درصد از سهام ايرانسل شد.
گروه امتيان (MTN) يك شركت چند مليتي ارتباطات راه دور است كه در سال 1994 تأسيس شد و هماكنون در 21 كشور محدوده آفريقا و خاورميانه فعاليت دارد.
سرويسهاي مخابراتي اين اپراتور اكنون در كلاس جهاني ارائه ميشود و اساس سرمايهگذاري خود را روي كشورهاي در حال توسعه دارد.
امتيان علاوه بر ايران در بوتسوانا، كامرون، ايران، ساحل عاج، نيجريه، جمهوري كنگو، رواندا، آفريقاي جنوبي، سوازيلند، اوگاندا، زامبيا، افغانستان، قبرس، غنا، گينه بيسائو، جمهوري گينه، ليبريا، سودان، سوريه و يمن نيز فعاليت دارد.
براي آگاهي از آخرين اخبار اقتصادي ايران و جهان با كانال اقتصادي ايرنا در تلگرام همراه شويد:
IRNAeco@
https://t.me/irnaeco
اقتصام*2078*1561** مصاحبه كننده:محمدمهدي بهرامي **انتشار:مژگان توانا
تاریخ انتشار: ۲۱ مرداد ۱۳۹۶ - ۱۲:۴۰
تهران- ايرنا- وزيرارتباطات و فناوري اطلاعات از تداوم مذاكره با شركت ام تي ان (MTN) آفريقاي جنوبي براي حضور در اجراي پروژه فيبر نوري در هشت كلان شهر ايران خبر داد و گفت:موافقت نامه صاحبان سهام به زودي نهايي خواهد شد.