به گزارش خبرنگار علمی ایرنا، دكتر مسعود قاسمی روز شنبه در نشست خبری نوزدهمین كنگره بین المللی تازه های قلب و عروق اظهار كرد: یكی از دلایل اصلی كاهش سن ابتلا به بیماری های قلبی در ایران، افزایش مصرف دخانیات به ویژه قلیان و سیگار، چاقی و اضافه وزن، خواب نامناسب، كم تحركی و استرس های مزمن و طولانی مدت است.
وی به آمار بالای مرگ و میر ناشی از سكته های قلبی در تهران هم اشاره كرد و گفت: آلودگی هوا به ویژه در روزهایی كه هوای تهران محبوس می شود، جمعیت بالا، كم تحركی و فعالیت در فضای پراسترس عامل اصلی بروز آمار بالای سكته های قلبی در این شهر است.
قاسمی بر نقش خانواده در كنترل موارد مصرف قلیان و لزوم توجه به تغذیه سالم فرزندان تاكید كرد و افزود: والدین باید به تغذیه سالم افراد خانواده توجه داشته باشد و میزان مصرف غذاهای آماده (فست فودها) را به حداقل برسانند، همچنین به ورزش كردن توجه داشته و نسبت به مصرف قلیان فرزندان خود بی تفاوت نباشند.
قاسمی با بیان این كه سالانه حدود 57 درصد شیوع بیماری های قلبی در سنین بالای 40 سال در مردان بروز می كند، افزود: طبق بررسی صورت گرفته در آبان ماه سال 1395 كه ماه پرتنش از نظر آلودگی هوا است و گازهای مختلف به مقدار قابل توجهی در هوا منتشر و محبوس می شوند، از حدود چهار هزار و 766 نفر كه در كشور فوت كردند، 441 نفر به دلیل ایست قلبی جان خود را از دست دادند.
وی افزود: طبق آمار اعلام شده از سوی سازمان جهانی بهداشت در خصوص میزان مرگ و میر در ایران، 63 درصد مرگ و میرها ناشی از بیماری های قلبی عروقی و 28 درصد مربوط به بیماری های مغزی بوده است.
قاسمی اظهار كرد: میزان مرگ و میر سالانه در ایران 357 هزار نفر است كه 35 هزار نفر از آنان به دلیل سكته مغزی و قلبی جان خود را از دست می دهند.
وی، فشارخون بالا را عامل اصلی سكته مغزی و قلبی عنوان كرد و افزود: 40 درصد مرگ و میرها در ایران به دلیل بیماری های قلبی است كه 20 درصد آن مربوط به سكته های قلبی است و اگر این میزان با میزان مرگ و میرهای ناشی از سكته های مغزی جمع بسته شود، به 55 درصد می رسد.
** خواب نامناسب و سكته های قلبی
رئیس انجمن آترواسكلروز ایران درخصوص خواب نامناسب و بروز سكته های قلبی توضیح داد: بررسی ها نشان داده است كه خواب نامناسب، كم و زیاد شدن میزان خواب و قطع و وصل شدن خواب می تواند فشار خون و سكته قلبی را افزایش دهد.
قاسمی با بیان این كه افرادی كه شغل آنان به صورت شب كاری است و خواب كافی و مناسب ندارند، بیشتر در معرض بروز سكته های قلبی هستند، افزود: هر فرد روزانه به هفت ساعت خواب ممتد نیاز دارد.
** نقش استرس در بروز سكته قلبی
قاسمی، استرس های مزمن و طولانی مدت را از دیگر عوامل خطرزا در بروز سكته های قلبی عنوان كرد و افزود: بسیاری از بیماران هنگامی كه دچار بیماری های قلبی عروقی می شوند و بروز علائم آن را می بینند، آن را ناشی از مسائلی كه اخیرا برای آنان پیش آمده است، می دانند؛ این باور اشتباه است زیرا بیماری های قلبی به یك زمینه لازم نیاز دارند و روند بیماری باید مدتی طول كشیده و پلاك در جدار قلب ایجاد شده باشد تا در صورت بروز یك حادثه، این عارضه ظهور یابد.
رئیس نوزدهمین كنگره بین المللی تازه های قلب و عروق ادامه داد: بنابراین باید گفت كه بیماری های قلبی ناشی از بیماری های مزمن است و می توان با رعایت اصول صحیح سبك زندگی و اصول بهداشتی از بروز این بیماری ها پیشگیری كرد.
قاسمی همچنین به ایزومر ترانس كه در تولید روغن های خوراكی به كار می رود، به عنوان ماده ای بسیار مضر و كشنده و عامل بروز سكته های قلبی اشاره كرد و گفت: این ماده سبب مطبوع شدن طعم شیرینی ها می شود و بیشتر در قنادی ها استفاده می شود؛ در گذشته میزان ایزومر روغن های خوراكی حدود 65 درصد بود اما اكنون با سیاست های وزارت بهداشت به 10 درصد رسیده و تلاش برای كاهش آن به كمتر از پنج درصد درحال انجام است.
نوزدهمین كنگره بین المللی تازه های قلب و عروق از 21 تا 24 شهریور ماه با حضور جمعی از متخصصان داخلی و خارجی در سالن همایش های برج میلاد برگزار می شود.
علمی**1834
خبرنگار: ناهید شفیعی **انتشار: زهره محتشمی پور
برای اطلاع از اخبار متنوع علمی و فناوری، با كانال علمی ایرنا در تلگرام همراه شوید:
irnaelm@
https://telegram.me
تاریخ انتشار: ۲۱ مرداد ۱۳۹۶ - ۱۲:۴۵
تهران- ایرنا- رئیس نوزدهمین كنگره بین المللی تازه های قلب و عروق با بیان این كه سن ابتلا به بیماری های قلبی در كشور به حدود 30 سال رسیده است، افزود: روزانه 300 نفر در كشور در اثر سكته های قلبی جان خود را از دست می دهند كه بخش قابل توجه این موارد مربوط به شهر تهران است.