به گزارش شنبه ایرنا، «محمدجواد آذری جهرمی» به خبرگزاری مجلس شورای اسلامی گفت: دولت توانست پس از 12 سال عقب ماندگی، شبكه ملی اطلاعات را متناسب با تعریفی كه در قانون آمده است، راهاندازی كند و مردم اثرهای آن را مانند گسترش اینترنت با توسعه زیرساختها لمس كردهاند.
آذری جهرمی تاكید كرد شبكه ملی اطلاعات به معنای توسعه فضای مجازی با حاكمیت جمهوری اسلامی است، همان طور كه در فضای حقیقی سهمی در مدیریت دنیا داریم باید سهمی نیز در فضای مجازی جهان داشته باشیم اما متاسفانه هنوز نتوانستهایم سهم خود را به دست آوریم و همچنان در آغاز راهیم.
وی افزود: عدهای معتقدند شبكه ملی اطلاعات معنای محدودسازی میدهد و به دنبال تخریب این دستاورد ملی هستند اما باید شبكه ملی اطلاعات را سراسر توسعه و سهمخواهی ما از اقتصاد فناوری اطلاعاتی دنیا دانست.
به گفته وی، فناوری های نوین در دنیا انقلابی عظیم به پا كردهاند بنابراین به این انقلاب دیجیتالی به منظور توانمندسازی كشور و بهرهبرداری از آن در سرفصل های برنامهها برای وزارت ارتباطات به چشم فرصت نگریستیم و شیوه های بهرهبرداری از فرصتهای فوق را به صورت عوامل اقتصادی در برنامه آوردهایم.
** ایجاد سالیانه 100 هزار شغل از طریق فضای مجازی
وزیر پیشنهادی وزارت ارتباطات و فناوری دولت دوازدهم با اشاره به برنامه دولت در انتخابات ریاست جمهوری، گفت: طبق این برنامه 100 هزار شغل از 900 هزار شغلی كه دولت باید در سال ایجاد كند در بخش فناوری اطلاعات است. به همین دلیل توسعه كسب و كار خرد اما پایدار در صدر برنامههای وزارت ارتباطات قرار دارد؛ زیرا همین مشاغل نوپا حاكمیت در فضای مجازی را در دست خواهند گرفت.
وی تاكید كرد صفحهای در فیس بوك ندارد؛ نه به دلیل ممنوع بودن آن بلكه به این دلیل كه این فضا مشتری و مخاطب خود را از دست داده است.
آذری جهرمی همچنین درباره اینكه آیا با فیلترشكن وارد شبكه مجازی توییتر میشود یا خیر به مزاح گفت: ما هم مثل شما از امكانات همسایه مان در این رابطه استفاده میكنیم و حدود روزانه نیم تا یك ساعت نیز در شبكه تلگرام هستیم.
وی گفت: یكی از دلایل شخصی قبول حضور در كابینه دولت دوازدهم، فعال كردن جمع دیپلماسی توییتری دولت است.
مدیركل شركت ارتباطات زیرساخت ادامه داد: مدیران تلگرام تاكنون همكاریهای لازم را درباره خط قرمزهای فرهنگی ایران داشتهاند بنابراین لزومی بر فیلتر آن وجود ندارد.
آذری جهرمی تاكید كرد از آنجا كه فیلتر توییتر به تصیمیم ما صورت نگرفته است ما نیز نمیتوانیم درباره رفع آن تصمیم بگیریم.
وزیر پیشنهادی وزارت ارتباطات و فناوری دولت دوازدهم تصریح كرد: فیلتر توییتر تصمیم و سیاست كلان نظام است؛ اما مذاكره با مدیران این سرویسدهندهها برای پیگیری خواستههای جمهوری اسلامی ایران تنها كاری است كه از دست ما بر میآید. البته مدیران توییتر نیز برای این مذاكره اعلام آمادگی كردهاند و اگر نتیجه این مذاكرات مورد قبول جمع تصمیم گیران كشور قرار بگیرد كه چه بهتر اما اگر مورد قبول واقع نشود تلاش بیشتری خواهیم كرد.
وی تاكید كرد جلب اطمینان مردم و ایجاد شفافیت برای آنها بسیار مهم است زیرا اگر اعتمادی نباشد كسب و كاری در فضای مجازی شكل نخواهد گرفت كه شرایط كنونی نیز محصول همین امر است. در شرایط كنونی كسب و كار در فضای مجازی به دلیل اعتماد اندك مردم با رونق خوبی برخوردار نیست؛ بنابراین به دنبال افزایش اعتماد جامعه به حاكمیت با همراهی سه قوه و رفع موانع موجود بر سر راه كسب و كار اینترنتی هستیم.
به گزارش ایرنا، معاون امور مجلس رییس جمهوری هفدهم مردادماه نام 17 وزیر پیشنهادی دولت دوازدهم را به مجلس شورای اسلامی تقدیم كرد.
نام یك وزیر پیشنهادی باقیمانده (برای وزارت علوم، تحقیقات و فناوری) نیز بزودی اعلام می شود.
طبق ماده 205 آیین نامه داخلی مجلس شورای اسلامی، یك هفته پس از معرفی دولت، برای بحث و بررسی خط مشی و اصول كلی برنامه دولت و اخذ رای اعتماد برای هیات وزیران جلسات مجلس به طور متوالی تشكیل میشود.
«محمد جواد آذری جهرمی » گزینه پیشنهادی دولت دوازدهم برای وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات با 36 سال سن، دارای 10 سال تجربه در مناصب اجرایی است.
وی سابقه یك دوره تصدی مدیركلی امنیت سیستم های ارتباطی را در سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی ایران دارد، به مدت 2 سال عضو غیر موظف هیات مدیره شركت خدمات ارتباطی رایتل (95-1393) بود و اكنون معاون وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات، رییس هیات مدیره و مدیرعامل شركت ارتباطات زیرساخت ایران است.
یك دوره عضویت در هیات مدیره شركت ارتباطات زیرساخت ایران (95-1393)، عضویت در كمیسیون عالی تنظیم مقررات شورای عالی فضای مجازی، عضویت در كمیسیون عالی ارتقای تولید محتوای شورای عالی فضای مجازی و عضویت ناظر در كمیسیون تنظیم مقررات ارتباطات رادیویی در كارنامه آذری جهرمی دیده می شود.
برای آگاهی از آخرین اخبار اقتصادی ایران و جهان با كانال اقتصادی ایرنا در تلگرام همراه شوید:
IRNAeco@
اقتصام* 9189 *1961* خبرنگار: اسماعیل داودی* انتشار: مریم مسعود
تاریخ انتشار: ۲۱ مرداد ۱۳۹۶ - ۱۸:۱۸
تهران- ایرنا- گزینه پیشنهادی وزارت ارتباطات و فناوری دولت دوازدهم حضور در شبكه های اجتماعی مانند توییتر را یك فرصت دانست و تاكید كرد «لزومی به فیلتر كردن یا در فیلتر نگاه داشتن شبكه های اجتماعی نیست؛ مگر آنكه با اصول فرهنگی تناقض داشته باشند».