ساری - ایرنا- مدیر منطقه 9 عملیات انتقال گاز (گیلان،مازندران وگلستان) با بیان اینكه با بهره برداری از طرح ملی خط انتقال گاز دامغان- كیاسر- نكا، ظرفیت خطوط لوله انتقال گاز به مازندران تا 2برابر افزایش یافت، گفت: افت و قطع گاز فقط به خاطر پایین بودن ظرفیت خط بوده است.

رسول داودی نژاد روز یكشنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا افزود: از آنجا كه مازندران در آخر خط لوله اصلی گاز قرار داشت؛ با افزایش تعداد مشتركان خانگی و صنعتی، ظرفیت خط لوله انتقال گاز به نسبت مقدار مورد نیاز مصرف، كم بود و در روزهای سرد فصل زمستان همواره با كاهش افت فشار و در برخی مواقع با قطع گاز مواجه بودیم.
وی توضیح داد: با ایجاد خط لوله 42 اینچ ظرفیت انتقال گاز روزانه 30 میلیون مترمكعب به مشتركان مازندران افزایش یافت و به طور یقین براساس مصرف حداكثری روزهای سرد فصل زمستان استان مازندران كه 34تا 36میلیون مترمكعب است، افت و یا قطعی نخواهیم داشت.
مدیر منطقه 9 عملیات انتقال گاز با تاكید بر اینكه اگر كمبود گازی بوجود بیاید ، مربوط به كل كشور خواهد بود، خاطر نشان كرد: با افتتاح خط دامغان - ساری ، همواره علاوه بر انتقال گاز روزانه 22تا 26میلیون مترمكعب از خطوط لوله گرگان و رشت، زمینه برای انتقال روزانه 30 میلیون متر مكعب گاز از طریق خط جدید دامغان ساری نیز مهیا است.
وی تاكید كرد : اینكه گفته شده كه با افتتاح خط لوله گاز دامغان - ساری ،مشكل افت فشار گاز مازندران برطرف نمی شود، صحیح نیست، چون امروز ظرفیت خط لوله گاز استان 2 تا دو و نیم برابر شده است.
وی با ذكر دوباره این نكته كه دلیل اصلی افت و قطعی گاز مازندران فاصله زیاد و ظرفیت پایین خطوط لوله گرگان و گیلان منتهی به استان مازندران بود، گفت: اكنون گاز منطقه عسلویه از طریق خط سمنان به مازندران به راحتی قابل انتقال شده است.
مدیر منطقه 9 عملیات انتقال گاز گفت: در چند سال اخیر برای جبران افت فشار گاز مازندران با ایجاد كمپرسورهای تقویتی از حداكثر و حتی بیشتر از ظرفیت خطوط لوله استفاده می شده است كه این كار با خطر پذیری بالایی همراه بود.
وی به قطع وابستگی واردات روازنه 10میلیون متر مكعب گاز از تركمنستان به استان های شمالی اشاره كرد و گفت: این خط پایداری گاز استان های مازندران، گیلان و گلستان را نیز بوجود آورده است.
طرح بزرگ گازرسانی دامغان - كیاسر - ساری دهم مردادماه با روشن شدن مشعل گاز توسط بیژن زنگنه وزیر نفت در منطقه 'گلما' ساری ، افتتاح شد و ظرفیت انتقال گاز از طریق خطوط لوله تا 2 برابر افزایش یافت.
طرح ایجاد خط لوله انتقال گاز از استان سمنان به مازندران با هدف پایداری گاز مشتركان استان های شمالی و گازرسانی به روستاهای ییلاقی واقع در جنگل های هیركانی با سرمایه گذاری حدود یكهزار میلیارد تومانی به بهره برداری رسید.
یكی از مزیت های ایجاد این خط قطع وابستگی گازی ایران از واردات گاز شركت تركمن گاز تركمنستان است و با جریان گاز در خط انتقال 42 اینچ دامغان به ساری ، دیگر نیازی به واردات روزانه حدود 10میلیون متر مكعب گاز از تركمنستان نیست.
اكنون نه تنها وابستگی به گاز تركمنستان قطع شد ،حتی نیاز گاز از طریق لوله های گرگان و رشت نیز كم خواهد شد و مازاد مصرف گاز در استان مازندران زمینه ای برای تامین سوخت واحدهای بزرگ صنعتی و تولیدی را فراهم می كند
بر اساس آمار شركت گاز مازندران ، میانگین روزانه مصرف گاز در استان 22 تا 26 میلیون متر مكعب است.
خبرنگار: سید رضا هاشمی كروئی ** انتشار دهنده: محسن حسن نیا
6990/1899