به گزارش ايرنا، عزيز فيلي روز يكشنبه در كارگروه مديريت پسماند استان مركزي افزود: راهبري علمي و مهار ضريب خطر پسماندهاي عفوني و بيمارستاني مسئله مهمي است كه در اين زمينه هماهنگي بين دانشگاه علوم پزشكي و شهرداري اراكبايد تنگاتنگ و اثربخش باشد.
وي ادامه داد: پسماندهاي عفوني به دليل آلودگي هاي ميكروبي متعدد در رده مواد زايد خطرآفرين تقسيم بندي مي شوند كه غفلت از آنان به شدت در محيط زيست آسيب زا است و ضمن پراكندگي عوامل بيماري زا در سطح گسترده مي تواند باعث آلودگي منابع پايه آب و خاك شود.
معاون هماهنگي امور عمراني استانداري مركزي بيان كرد: در برخي از مراكز درماني استان به خصوص مطب ها و درمانگاه هاي محلي، سيستم بي خطر سازي پسماندهاي عفوني(اتوكلاو) به صورت مستمر فعال نيست و برخي نقاط نيز اين مواد زايد آلوده و عفوني پس از حمل به محل دفن با پسماندهاي عادي مخلوط مي شود كه هر دو صورت براي سلامت انساني و محيط خطرآفرين است.
فيلي خاطرنشان كرد: دفع و جمع آوري پسماندهاي عادي در همه شهرستان هاي استان به غير از كميجان، خنداب و آشتيان و شهر شهباز به صورت اصولي است كه تنها بايد در اين شهرستان ها اصلاحات لازم را انجام شود.
وي افزود: فرهنگ سازي در خصوص تفكيك پسماند از مبدا يكي از سرفصل هاي مهم در همراهي مردم براي موفقيت مديريت نوين پسماند است و در استان به صورت جدي بايد به آن پرداخته شود.
تشكيل كميته تخصصي براي بازديد و ارزيابي فعاليت محل هاي جمع آوري پسماند در اراك، خمين و ساوه و همچنين چگونگي جمع آوري و بي خطرسازي پسماندهاي عمومي مهمترين مصوبه اين نشست بود.
استان مركزي در قلب ايران با 12 شهرستان، يك هزار و 440 نفر جمعيت دارد.
روزانه 900 تن پسماند عادي در نقاط شهري و روستايي و يكصد تن نيز پسماند صنعتي و عفوني در نقاط مختلف استان مركزي توليد مي شود.
3017/ 6013/خبرنگار: مصطفي مجللي***انتشاردهنده:مژگان حيدري
تاریخ انتشار: ۲۲ مرداد ۱۳۹۶ - ۱۴:۱۹
اراك - ايرنا - معاون هماهنگي امور عمراني استانداري استان مركزي گفت: دفع اصولي روزانه 300 تن پسماند در راك مطالبه جدي مردم از مديريت شهري و دستگاه هاي متولي در اين حوزه است.