سنندج - ايرنا - كار برداشت انجير در 25 هكتار از باغات سروآباد آغاز شد و پيش بيني مي شود امسال 250 تن انجير از باغات اين شهرستان برداشت و روانه بازار مصرف شود.

به گزارش خبرنگار ايرنا، با شدت گرفتن گرماي هوا، كار برداشت انجير از اواسط مرداد در باغات روستاهاي گواز، سلين، بلبر، ژيوار و ناو شهرستان سروآباد آغاز شده و تا اوايل مهر همچنان ادامه دارد.
رئيس جهاد كشاورزي شهرستان سروآباد در گفت و گو با خبرنگار ايرنا اظهار كرد: 25 هكتار از باغات اين شهرستان باغ انجير است كه از اين ميزان، 20 هكتار آن بارور و پنج هكتار غير بارور است.
مجيد قاسمي نژاد افزود: مهمترين ارقام انجير در باغات شهرستان سروآباد شامل انجير سبز از گروه انجيرهاي ازميري يا استهبان كه به صورت ديم كشت و به صورت خشكباري مصرف مي شود و انجير سياه (سان پدرو) كه به صورت آبي قابل كشت است.
به گفته وي، ارقام انجير سياه در منطقه هورامان با نام هاي شاه انجير، زرد، موجيفي (نجفي)، سياه، كويله و كشاورزي (شيرازي يا استهبان) نامگذاري شده است.
وي ادامه داد: متوسط برداشت انجير در هر هكتار 10 تن برآورد شده و پيش بيني مي شود امسال 250 تن انجير مرغوب و ارگانيك از باغات شهرستان توليد و روانه بازار مصرف شود.
رئيس جهاد كشاورزي سروآباد اضافه كرد: انجير توليد شده در اين شهرستان به دليل نبود صنايع تبديلي و سردخانه بيشتر به صورت تازه خوري مصرف شده و گاهي به صورت خشكبار و به صورت فراوري شده مانند مربا و شربت نيز توليد و مصرف مي شود.
وي به درآمد حاصل از فروش انجير اشاره كرد و گفت: ميزان درآمد باغداران از فروش انجير در سال 10 ميليارد ريال برآورد شده و در زمان برداشت براي 200 نفر به صورت مستقيم و غير مستقيم اشتغالزايي مي كند.
قاسمي نژاد اظهار كرد: با توجه به شرايط خاص آب و هوايي و شرايط اقليمي مناسب در منطقه هورامان 500 هكتار از نقاط مستعد جهت توسعه باغات انجير شناسايي شده كه در صورت رفع موانع قانوني و تخصيص اعتبارات لازم شاهد افزايش توليد انجير در شهرستان سروآباد خواهيم بود.
وي ادامه داد: با ايجاد طرح توسعه باغات انجير در شهرستان سروآباد براي 250 نفر به صورت مستقيم و 750 نفر به صورت غير مستقيم ايجاد اشتغالزايي خواهد شد.
وي اضافه كرد: شرايط ويژه اقتصادي منطقه با تكيه بر كشاورزي مهمترين عامل تاثيرگذار بر معيشت ساكنان شهرستان سروآباد است به شكلي كه هر گونه شكوفايي در اين بخش موجب ارتقاي شرايط زندگي و هرگونه افت و كاستي عرصه را بر مردم تنگ تر كرده و شرايط فقر و مهاجرت را فراهم مي كند.
بخشدار هورامان نيز در گفت و گو با خبرنگار ايرنا اظهار كرد: منطقه هورامان بدليل شرايط خوب آب و هوايي، شرايط اقليمي مناسب، وجود سد داريان، دره هاي عميق، كوه هاي مرتفع و چشمه هاي آبي فصلي مكان مناسبي براي كشت انواع محصولات باغي نظير انجير، گردو و انار است.
صباح محمدي افزود: يكي از محصولات ارگانيك در اين منطقه كه كيفيت بسيار خوبي نيز دارد، انجير است كه در باغات روستاهاي سلين، ژيوار، بلبر و ناو در دهستان شاليار هورامان توليد مي شود.
وي اضافه كرد: بدليل مسافت زياد روستاهاي منطقه هورامان با مركز شهرستان و مركز استان و نبود سردخانه در اين منطقه در بحث فروش محصولات باغي به ويژه انجير با مشكل روبرو هستيم و محصولات باغي با قيمت بسيار پايين و بيشتر به صورت تازه خوري و خشكبار به فروش مي رسد و درآمد كمي نصيب باغداران مي شود.
بخشدار هورامان گفت: بسياري از باغات انجير در منطقه هورامان در اثر احداث سد داريان از بين رفتند، اما كارشناسان جهاد كشاورزي 500 هكتار از اراضي مستعد اين منطقه را براي توسعه باغات انجير شناسايي كرده اند كه در صورت رفع موانع و مشكلات قانوني، توسعه اين باغات مي تواند براي يك هزار نفر به صورت مستقيم و غير مستقيم ايجاد اشتغالزايي كند.
وي افزود: در راستاي معرفي انجير هورامان در سطح استان و كشور، جشنواره انجير هورامان 25 مرداد امسال با حضور مسئولان استاني، شهرستاني و باغداران در محل سالن فرهنگ و ارشاد اسلامي سروآباد برگزار مي شود.
محمدي ادامه داد: اين جشنواره همچنين با هدف توسعه باغات انجير، معرفي انجير به عنوان محصولي افزون بر جاذبه هاي گردشگري هورامان، رفع موانع و مشكلات موجود در راه توسعه باغات انجير و تجليل از باغداران نمونه برگزار مي شود.
وي گفت: همزمان با برگزاري جشنواره نمايشگاهي نيز با موضوع انجير و صنايع دستي هورامان در محل نگارخانه اداره فرهنگ و ارشاد اسلامي با تنوع غرفه هاي گوناگون داير خواهد شد.
يكي از باغداران روستاي ژيوار نيز در گفت و گو با خبرنگار ايرنا اظهار كرد: به عنوان باغدار نمونه در استان كردستان معرفي شده ام و داراي يك هكتار باغ انجير هستم.
محمد كريم اداك ادامه داد: در حدود 500 اصله درخت انجير در باغ خود دارم و هر ساله به طور متوسط يك تن انجير از اين باغ برداشت كرده و به بازار عرضه مي كنم.
وي با بيان اينكه از درآمد حاصل از فروش انجير بسيار راضي و شكرگزار خداوند متعال است، گفت: در بحث فروش انجير با مشكل روبرو هستيم و در بازار محصولات ما را با قيمت بسيار پايين خريداري مي كنند.
اداك با بيان اينكه امسال از زمان برداشت انجير تاكنون بيش از 300 كيلو از انجير باغش به دليل آفت از بين رفته است، از مسئولان جهاد كشاورزي سروآباد خواست نسبت به شناسايي آفت انجير و در اختيار گذاشتن سم و كود به باغداران كمك كنند.
به گزارش ايرنا، شهرستان سروآباد با 2 بخش مركزي و هورامان و جمعيتي افزون بر 52 هزار نفر در فاصله 90 كيلومتري از سنندج مركز استان كردستان واقع شده و 24 كيلومتر مرز با كشور عراق دارد.
خبرنگار: فرزاد اداك ** انتشار دهنده: مجيد سليماني
7354/9102