به گزارش ایرنا، سعیدرضا قنبرزاده، یكشنبه در آیین تجلیل از خبرنگاران افزود: از این تعداد 14 پروژه بهداشتی، هفت پروژه درمانی، سه پروژه آموزشی و بقیه در دیگر بخش ها بوده كه برای اجرای آنها مجموعا 220 میلیارد ریال هزینه شده است.
وی گفت: همچنین در این بازه زمانی اجرای 50 پروژه با گستره افزون بر 76 هزار مترمربع آغاز شده كه شامل 38 پروژه بهداشتی، 6 پروژه درمانی، یك پروژه آموزشی است و پنج طرح نیز در دیگر حوزه ها اجرایی شده است.
وی هزینه مورد نیاز برای تكمیل و به بهره برداری رساندن این طرح ها را هزار و 200 میلیارد ریال عنوان كرد.
وی به مهمترین اقدامات در توسعه زیرساختها و امكانات پزشكی اشاره كرد و گفت: ایجاد مركز ام آر آی، ایجاد مركز آندوسكوپی و كولونوسكوپی، نخستین مركز سنگ شكن برون اندامی جنوب استان، راه اندازی مركز شیمی درمانی و بهره برداری از بلوك تخصصی زایمان (ال.دی.آر) از این طرح ها بوده است.
قنبرزاده افزود: آغاز عملیات ساخت كلینیك تخصصی، آغاز ساخت مركز اورژانس و غربالگری سرطان، راه اندازی یك پایگاه اورژانس 115 شهری، آغاز ساخت 33 پروژه بهداشتی درمانی با زیربنای بیش از 18 هزار مترمربع و جذب 65 پزشك در حوزه درمان از دیگر اقدامات این حوزه بوده است.
رئیس دانشگاه علوم پزشكی و خدمات بهداشتی و درمانی تربت حیدریه با اشاره به برخی نتایج طرح تحول نظام سلامت در تربت حیدریه گفت: میزان مراجعه به كلینیك های تخصصی منطقه كه تا قبل از اجرای این طرح كمتر از هزار نفر بود اكنون به ماهانه ۱۱ هزار نفر رسیده است.
قنبرزاده افزود: میزان رضایت مندی مردم از خدمات ارائه شده در قالب طرح تحول سلامت بیش از 80 درصد و تعداد بیمه شدگان در این طرح نیز 30 هزار نفر است.
وی اجرای طرح وارنیش فلوراید دانش آموزان ابتدایی به میزان 100 درصد، استانداردسازی كامل واحدهای دندانپزشكی، تكمیل، تجهیز و بهبود استاندارد 17 مركز خدمات جامع سلامت، 31 محل زیست پزشك و 27 خانه بهداشت با اعتبار 25 میلیارد ریال، توزیع ریزمغذی ها و مكمل ها با رقمی افزون بر پنج میلیارد ریال را از دیگر اقداماتی برشمرد كه در راستای طرح تحول نظام سلامت اجرا شده است.
** بیمارستان امام حسین (ع) به امسال نمی رسد
رئیس دانشگاه علوم پزشكی تربت حیدریه با انتقاد از آنچه كه روند كند اجرای پروژه بیمارستان آموزشی درمانی امام حسین(ع) این شهرستان عنوان كرد، افزود:
با توجه به كندی اجرای این طرح، برخلاف وعده داده شده، امیدی به تكمیل و تحویل این طرح در سال 96 نیست.
قنبرزاده افزود: این پروژه توسط وزارت راه و شهرسازی و سازمان مجری ساختمانها و تاسیسات دولتی با پیشرفت فیزیكی ۵۵ درصد در حال ساخت است كه بنا به وعده معاون وزیر راه قرار بود تا پایان امسال به بهره برداری برسد اما با توجه به روند نامناسب اجرایی آن اتمام این پروژه تا پایان سال ۹۷ نیز بعید به نظر می رسد.
وی گفت: اگر اجرای این طرح نیز مانند بیمارستان علامه بهلول گناباد، به وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكی سپرده می شد، شاید خیلی زودتر از این تكمیل و آماده بهره برداری می شد.
** اختصاص 140 میلیارد ریال به بیماران خاص
معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشكی تربت حیدریه نیز در این نشست گفت: در سه سال گذشته 140 میلیارد ریال اعتبار به بیماران خاص و سخت درمان این منطقه اختصاص یافت و پنج هزار و 605 بیمار خاص در سه شهرستان منطقه از خدمات ارائه شده این دانشگاه برخوردار شدند.
سیدسعید خطیب افزود: در این مدت هزار و 142 قلم كالای قاچاق و غیرمجاز شامل دارو، تجهیزات پزشكی و مواد غذایی كشف و ضبط شده است.
** ایجاد 174 مركز جامع سلامت و خانه بهداشت در منطقه
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشكی تربت حیدریه اعلام كرد: پس از اجرای طرح توحل نظام سلامت ۳۲ مركز جامع سلامت و ۱۴۲ خانه بهداشت در سه شهرستان زیر پوشش این دانشگاه راه اندازی شد.
الهام بهره مند افزود: از مجموع جمعیت ۳۶۹ هزار نفری منطقه ۳۲۸ هزار نفر، معادل ۹۸ درصد جمعیت، زیر پوشش دانشگاه در سامانه وزارت بهداشت (سیب)ثبت نام شدند.
وی تصریح كرد: از مجموع این افراد ۱۸۶ هزار نفر معادل ۵۴ درصد جمعیت حداقل یك بار خدمت بهداشتی و درمانی دریافت كرده اند.
** زیرمیزی پزشكان به صفر رسید
معاون درمانی دانشگاه علوم پزشكی تربت حیدریه گفت: با اجرای طرح تحول نظام سلامت، دریافت زیرمیزی پزشكان از این منطقه برچیده شد و میزان آن با توجه به گزارش های سامانه نظارتی 190 به صفر رسیده است.
فرهاد حیدری به دیگر آثار این طرح اشاره كرد و افزود: میزان بستری بیماران در مراكز دولتی 34 افزایش یافت و جراحی ماهانه 15 درصد و میزان مراجعه به اورژانس 14 درصد رشد كرد.
وی گفت: همچنین آمار سزارین در این منطقه 11 درصد كاهش یافت و با ترویج زایمان طبیعی، آمار آن در حوزه تحت پوشش این دانشگاه 76 درصد افزایش یافت.
در پایان این نشست از خبرنگاران و فعالان رسانه ای شهرستان تربت حیدریه تقدیر شد.
شهرستان 250 هزار نفری تربت حیدریه در 150 كیلومتری مشهد واقع است.
خبرنگار: علیرضا حسینی مقدم ** انتشار دهنده: علی اصغر ایزدی
5132/6121
تاریخ انتشار: ۲۲ مرداد ۱۳۹۶ - ۱۸:۳۴
تربت حیدریه- ایرنا- رئیس دانشگاه علوم پزشكی تربت حیدریه گفت: در دولت یازدهم و از زمان آغاز طرح تحول نظام سلامت 28 پروژه زیربنایی به مساحت 15 هزار مترمربع در شهرستان های تربت حیدریه، زاوه و مه ولات ساخته و تجهیز شده است.