تهران - ايرنا - كتاب «صنايع دستي و اقتصاد خلاق» نوشته سوزان لاكمن با ترجمه شهاب طلايي شكري منتشر شد.

به گزارش روز دوشنبه گروه فرهنگي ايرنا، «احياي صنايع دستي»، «صنايع دستي به عنوان يك صنعت خلاق»، «اصالت مواد و رنسانس اشياي دست‌ساز»، «كسب‌ و كارهاي كوچك صنايع دستي، جنسيت و روابط كار و زندگي»، «ساخت شخصي و بازاريابي براي استادكار صنايع دستي» و «كار صنايع دستي و زندگي مطلوب: امكان‌هاي اقتصاد خلاق» عناوين شش فصل اين كتاب است.
پژوهشگر اين اثر بدنبال ارتباط‌ دادن حوزه وسيع صنايع دستي با مباحث كلان‌ تر در زمينه توليد پايدار، صنايع خلاق و فرهنگي، زندگي اخلاقي، كار مطلوب و جايگاه ساخت با دست و اشياي دست‌ساز در زندگي روزمره است.
سوزان لاكمن، استاد مطالعات فرهنگي دانشگاه جنوب استراليا تلاش مي‌كند تا در اين كتاب به اين پرسش‌ها پاسخ دهد كه چرا امروزه شاهد رشد قابل­ملاحظه اقتصاد اشياي دست‌ساز هستيم؟ جايگاه صنايع دستي در اقتصاد خلاق چيست؟ تقاضاي اجناس سفارشي و دست‌ساز توسط مصرف­كنندگان به ما در خصوص بازار مصرف معاصر چه مي­گويد؟ مدل­هاي كار فرهنگي كليدي كه زيربناي اين موضوع را تشكيل مي­دهند، به‌ويژه خرده‌كارآفريني، خوداشتغالي، فروش آنلاين، كار از خانه و تطبيق آن با وظايف خانوادگي، چيستند؟
نويسنده معتقد است، نتايج پژوهش­هاي علمي اين كتاب، به دانش‌افزايي در زمينه صنايع خلاق، كار فرهنگي و تاثير رسانه‌هاي اجتماعي بر تشكيل هويت و گفتمان هويتي منجر مي‌شود.
مجموعه ‌مباحثي كه نويسنده به آن مي‌پردازد مسائلي است كه جامعه صنايع دستي در سطح كلان جهاني با آن درگير است؛ مسائلي نظير نقش اينترنت در انفجار كسب‌وكارهاي كوچك خلاق با محوريت زنان و كار در خانه، جايگاه صنايع دستي در سياست و گفتمان صنايع خلاق و توجه فزاينده به توسعه كسب­ وكار و بازاريابي.
در بخشي از اين كتاب آمده است: با توجه به نقش كمرنگ صنايع دستي ايران در اقتصاد ملي، به‌رغم داشتن 356 رشته و زيررشته و نبود منابع علمي غني و مطلوب درخصوص صنايع دستي و اهميت كم آن از نظر جامعه دانشگاهي كشور، اميد است اين اثر بتواند گام مهمي در رفع نياز پژوهشي اين حوزه بردارد و موجب رشد و شكوفايي فرهنگي و اقتصادي صنايع دستي ايران شود.
كتاب «صنايع دستي و اقتصاد خلاق» در 336 صفحه و با قيمت 170 هزار ريال از سوي انتشارات پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات منتشر شده است.
فراهنگ **1880 ** خبرنگار :پروين اروجي * انتشار: اميد غياثوند