رحمت الله مه آبادی روز دوشنبه در حاشیه بازدید از فرودگاه بین المللی بیرجند در گفت و گو با خبرنگاران با اشاره به وضعیت هوانوردی كشور در تیرماه امسال، افزود: بسیاری از فرودگاه ها در این مدت نسبت به مدت مشابه سال قبل رشد 100 درصدی، 75 درصدی، 50 درصدی و نیز فرودگاه های بزرگ افزایش هشت درصدی را در حوزه بهره وری هوانوردی داشتند.
وی با بیان اینكه در مجموع شاهد افزایش بهره وری در حوزه هوانوردی كشور هستیم، اضافه كرد: با مدیریت مشكلات و برنامه ریزی های راه و شهرسازی، در آینده وضعیت حوزه هوانوردی بهتر از این خواهد شد.
وی با اشاره به موقعیت خراسان جنوبی در تراز ملی در حوزه ناوبری، عنوان كرد: فرودگاه بین المللی خراسان جنوبی یكی از پایگاه های مهم هوانوردی و از نظر ناوبری هوایی یكی از نقاط استراتژیك كشور است.
به گزارش ایرنا، مه آبادی با بیان اینكه پوشش راهداری شرق كشور مستقر در شهرستان طبس از اهمیت زیادی برخوردار است، گفت: همچنین هشت راه مهم بین المللی كشور از خراسان جنوبی عبور می كند.
** حمل و نقل هوایی خراسان جنوبی نیازمند توجه دولت و نظام
وی عنوان كرد: خراسان جنوبی یكی از استان های كم برخوردار در ارتباط با حمل و نقل هوایی است كه باید بیشتر مورد توجه نظام جمهوری اسلامی و دولت واقع شود.
وی یادآور شد: در این استان در دولت تدبیر و امید بیش از 59 پروژه در حوزه فرودگاه اجرا شد و نیز طرح های توسعه ای زیادی در دستور كار قرار دارد.
مدیرعامل شركت فرودگاه ها و ناوبری هواپیمایی ایران با بیان اینكه در حوزه ناوبری هوایی یا هوانوردی وضعیت بسیار خوب است،افزود: چه در حوزه ارتباطی و چه كمك ناوبری وضعیت فرودگاه بیرجند مناسب است، برای خرید آیلس فرودگاه برنامه ریزی های لازم صورت گرفته است.
مه آبادی گفت: فرودگاه بین المللی بیرجند جزو فرودگاه های تكمیل به لحاظ سامانه های هوانوردی و كمك ناوبری محسوب خواهد شد و هیچ برنامه توسعه ای نیاز نیست انجام شود.
وی افزود: در این راستا به دنبال بهبود كیفیت و كمك به كاهش تاخیرها و ابطال ها به دلیل موقعیت جوی هستیم، زیرساخت های مورد نیاز در منطقه، نشست و برخواست هواپیما و حركت آن در عوامل میدان پروازی تكمیل است و هیچ كاری در این حوزه وجود ندارد.
وی تكمیل و توسعه زیرساخت ترمینال فرودگاه بیرجند را از جمله اولویت های كاری این شركت دانست و بیان كرد: در برنامه جاری قرار است 2 هزار و 500 متر به ظرفیت ترمینال افزوده شود.
این مسئول اعتبار مورد نیاز برای تكمیل و توسعه ترمینال فرودگاه بیرجند را حدود 200 میلیارد ریال عنوان كرد و گفت: اقدامات اولیه در دست طراحی است امیدواریم با حمایت استاندار و وزارت راه و شهرسازی به زودی عملیات اجرایی آن آغاز شود.
** توسعه زیرساخت های فرودگاه بیرجند نیازمند 400 میلیارد ریال بودجه
وی بیان كرد: اگر طرح توسعه ترمینال و سیستم آیلس فرودگاه بیرجند اجرا شود حدود 400 میلیارد ریال سرمایه گذاری جدید لازم است و در این صورت فرودگاه بیرجند نیاز به كار خاصی نخواهد داشت.
مدیرعامل شركت فرودگاه ها و ناوبری هواپیمایی ایران عنوان كرد: طبیعتا بخشی از توسعه پروازها به تكمیل زیرساخت ها برمی گردد، برنامه های نوسازی ناوگان و افزایش پروازها فرصتی ایجاد می كند تا در آینده به تدریج پروازهای خراسان جنوبی نیز افزایش یابد.
مه آبادی گفت: استاندار خراسان جنوبی پیگیر افزایش پروازها در این استان است كه امیدواریم به زودی محقق شود.
وی افزود: در حوزه هوانوردی، خراسان جنوبی جزو استان هایی است كه برای توسعه فرودگاه های آن تمركز شده است، در طبس اقدامات خوبی انجام شده و برنامه هایی نیز اجرا خواهد شد.
** عمر بالای ناوگان هوایی عامل تاخیر و بی نظمی در پروازها
وی اظهار كرد: بخشی از تاخیر و بی نظمی در پروازها به دلیل عمر بالای ناوگان هوایی كشور است در این زمینه دولت بر توسعه ناوگان با رویكرد نوسازی آن تمركز كرده است.
وی یادآور شد: در حال حاضر اعزام زائران حج تمتع به عربستان از طریق شركت هواپیمایی جمهوری اسلامی ایران در حال انجام است و باید از همكارانی كه این حجم عملیات گسترده را مدیریت می كنند، قدردانی كرد.
وی در ادامه در پاسخ به سوال یكی از خبرنگاران مبنی بر تاخیر پرواز عتبات عالیات و سرگردانی 48 ساعته، 160 زائر خراسان جنوبی در فرودگاه های بیرجند و زاهدان گفت: موضوع باید از سازمان هواپیمایی كشور مورد بررسی قرار گیرد.
پرواز زائران خراسان جنوبی به عتبات عالیات قرار بود شامگاه شنبه 21 مرداد ماه جاری توسط شركت هواپیمایی العراقیه از فرودگاه بیرجند به مقصد بغداد انجام شود كه با تاخیر 48 ساعته، هنوز زائران بعد از انتقال از فرودگاه بیرجند به زاهدان، تعیین تكلیف نشده و سرگردانند.
7557*6054* خبرنگار- رقیه محمدی* انتشاردهنده- مریم پنجابی*
تاریخ انتشار: ۲۳ مرداد ۱۳۹۶ - ۱۳:۴۹
بیرجند - ایرنا - رئیس هیات مدیره و مدیر عامل شركت فرودگاه ها و ناوبری هواپیمایی ایران از افزایش بهره وری در حوزه هوانوردی كشور خبر داد و گفت: توسعه زیرساخت ها، افزایش ناوگان هوایی، گسترش و كوتاه شدن راه های هوایی، سبب افزایش بهره وری در این حوزه شد.