ساري - ايرنا - مديرعامل شركت شهرك هاي صنعتي مازندران گفت كه وسعت شهرك هاي صنعتي استان در دولت يازدهم با افزايش بيش از صد در صدي به حدود 2 هزار هكتار افزايش يافته است .

به گزارش خبرنگار ايرنا ، سيد مصطفي موسوي روز دوشنبه در نشست خبري با اصحاب رسانه افزود : در سال جاري يكهزار و 53 هكتار به وسعت شهرك هاي صنعتي مازندران افزوده شد.
وي تعداد شهرك و نواحي صنعتي استان را 39 مركز اعلام كرد.
موسوي گفت : متوسط مساحت شهرك ها در حال حاضر نيز هنوز پايين است و اين باعث مي شود هزينه نگهداري بالا رود تعدد شهرك ها نيز هزينه نگهداري را بالا مي برد اما استراتژي توسعه شهرك هاي مزيت دار در اولويت كار شركت شهرك هاست.
وي ايجاد دو شهرك صنفي در زمينه اتحاديه برنج كاران و بنكداران در استان براي اولين بار در كشور، ايجاد شهرك صنايع دستي و گردشگري براي نخستين بار در كشور و تجهيز پنج شهرك صنعتي به فيبر نوري را از ديگر اقدامات شاخص در 3 سال گذشته برشمرد.
** بازگشت 102 واحد صنعتي راكد به چرخه توليد
مديرعامل شركت شهرك هاي صنعتي مازندران همچنين از بازگشت 102 واحد توليدي راكد صنعتي و توليدي با ارائه تسهيلات و حمايت هاي دولت در اين استان به چرخه توليد ، در دولت تدبير و اميد خبر داد.
وي گفت كه در ابتداي 93 همچنين 126 واحد صنعتي و توليدي از استان مازندران در تمليك بانك ها در آمده بود كه از ميانگين كشوري بالاتر بود و اگر با اين روند ادامه مي يافت بخش اعظم واحدهاي توليدي در حال حاضر در تمليك بانكها بودند.
او افزود : همچنين در سال 93 تعداد واحدهاي راكد در كشور 812 واحد بود كه در حال حاضر اين رقم با افزايش حدود دو برابري به يكهزار و 500 واحد رسيده است ، اما در استان مازندران با توقف اين روند در حال حاضر 160 واحد راكد داريم كه اگر قرار بود با سرعت گذشته پيش رود بايد الان 350 واحد راكد مي داشتيم.
موسوي متوقف كردن روند تمليك واحدهاي توليدي با حمايت بانك ها و استانداري از سال 93 تاكنون را از ديگر اقدامات شركت شهرك هاي صنعتي در دولت يازدهم بوده است.
وي تاكيدكرد : دغدغه ما بازگرداندن واحدهاي تمليكي به چرخه توليد است و با پيگيري هاي انجام شده كميته اي جهت ساماندهي اين واحدها با دبيري شركت شهرك ها شكل گرفت.
** گازرساني به هفت شهرك صنعتي
مديرعامل شركت شهرك هاي صنعتي مازندران همچنين از گازرساني به هفت شهرك صنعتي در دولت يازدهم خبر داد و مهم ترين هدف از گازرساني به شهرك هاي صنعتي را كاهش قيمت تمام شده توليد عنوان كرد.
وي گفت كه امسال هم گازرساني به 2 شهرك در دست اجراست.
موسوي پرداخت تسهيلات به مبلغ يكهزار و 700 ميليارد ريال در طرح رونق توليد به 191 واحد صنعتي و توليدي استان را از ديگر اقدامات شاخص در سه سال گذشته برشمرد و گفت : براي امسال هم اين طرح با رونق بيشتر و در كل كشور معادل 200 هزار ميليارد ريال جهت واگذاري تسهيلات پيش بيني شده است كه واحدهاي متقاضي با ثبت نام از طريق سامانه بهين ياب مي توانند در اين طرح شركت كنند.
وي افزود : استان مازندران از جذب تسهيلات در اين طرح سال گذشته حايز رتبه برتر كشور شد، اين اعتبار مشترك بين بخش كشاورزي و صنعت بود كه تيم نظارتي شكل گرفت كه تسهيلات بجا استفاده و به نتايج خود رسيده باشد.
موسوي گفت : گازرساني به شهرك ها در تسهيل اين امر موثر بوده و با رونق توليد افزايش اشتغال را نيز نسبت به سالهاي گذشته خواهيم داشت.
** احداث و نوسازي 6 تصفيه خانه
مديرعامل شركت شهرك هاي صنعتي مازندران گفت : چهاردهمين تصفيه خانه شهرك ها نيز امسال به بهره برداري رسيد كه با احتساب يك تصفيه خانه خصوصي شمار تصفيه خانه هاي شهرك هاي صنعتي به 15 مورد رسيده است .
وي افزود: برنامه ما توسعه تصفيه خانه ها به تعداد شهرك هاست اما براي تحقق اين امر بايد حداقل فاضلاب ورودي به تصفيه خانه 100مترمكعب باشد و همچنين 70 درصد شهرك بايد واگذار شده و 50 درصد واحدها نيز فعال باشد.
به گفته وي ، مازندران رتبه اول كشور از نظر تعداد تصفيه خانه هاي شهرك هاي صنعتي است كه پنج هزار و 500 مترمكعب در شبانه روز فاضلاب صنعتي پالايش مي كنند كه اين رقم تا سال 93 سه هزار مترمكعب بود و در سه سال گذشته 2 هزار و 500 متر مكعب افزوده شد.
وي گفت: حدود 72 درصد واحدهاي بهره بردار به تصفيه خانه وصلند.
مديرعامل شركت شهرك هاي صنعتي مازندران همچنين از انجام بيش از 2 هزار و 500 قرارداد سرمايه گذاري در اين شهرك طي 3 سال گذشته خبر داد و گفت : اين سرمايه گذاري توسط يكهزار و 696 واحد بهره بردار در شهرك هاي صنعتي صورت گرفته است.
موسوي افزود : 900 واحد صنعتي نيز در حال ساخت و ساز در شهرك ها هستند كه نمي توان آنها را راكد ناميد.
** 185 ميليون دلار صادرات در يك سال گذشته
مديرعامل شركت شهرك هاي صنعتي مازندران گفت : 14 واحد توليدي و صنايع كوچك مستقر در شهرك ها و نواحي صنعتي اين استان در يك سال گذشته بيش از 185 ميليون دلار محصولات توليدي به خارج از كشور صادرات داشتند كه عمده اين صادرات مواد غذايي بوده و به كشورهاي آسياي ميانه ، عراق و روسيه صادر شده است.
وي افزود : يكي از نقايص ما در صادرات انجام اين روند از سوي واحدها به صورت انفرادي و عدم آشنايي واحدها به ادبيات صادرات است كه به منظور رفع اين معضل اولين شركت مديريت صادرات در كشور با مجوز وزارت صنعت در مازندران ايجاد شد كه نياز به معرفي آن و آگاهي دهي به واحدهاي صنعتي صادراتي است.
اين نشست در حاشيه بازديد خبرنگاران استان از شهرك هاي صنعتي صورت گرفت.
خبرنگار : فاطمه رحمتي ** انتشار دهنده : حسن فلاحتي
3009/1654