مشهد- ایرنا- رئیس جمعیت هلال احمر گفت: چهار نفر از داوطلبان جمعیت هلال احمر در سال جاری در حین امدادرسانی به حادثه دیدگان جان خود را از دست دادند.

سیدامیرمحسن ضیایی روز سه شنبه در حاشیه همایش علمی و كاربردی معاونان داوطلبان جمعیت هلال احمر در مشهد، در گفت وگو با خبرنگار ایرنا افزود: 2 نفر از این داوطلبان در زنجان و در حین ماموریت و امدادرسانی جان باخته اند.
وی با اشاره به پیدا شدن چهار مفقود شده سیل اخیر در خراسان رضوی گفت: خوشبختانه با كمك داوطلبان جمعیت هلال احمر و نیروهای امدادی، چهار مفقود شده در سیل كلات پیدا شدند.
وی بیان كرد: سیل در استان گلستان نیز یك مفقودی دارد كه جست و جو برای پیدا كردن وی ادامه دارد.
ضیایی ادامه داد: در استان خراسان شمالی هنوز موردی از مفقودی گزارش نشده و احتمال می دهیم اگر موردی هم باشد با جریان آب به حوزه سرزمینی تركمنستان منتقل شده باشد.
رئیس جمعیت هلال احمر گفت: سیل اخیر به استان های گلستان، خراسان رضوی و شمالی خسارات زیادی وارد كرد و بر اثر آن 9 نفر در خراسان رضوی و چند تن نیز در 2 استان دیگر جان خود را از دست دادند.
رئیس جمعیت هلال احمر گفت: جمعیت هلال احمر بزرگترین خیریه كشور و بزرگترین سازمان بشردوستانه با محور داوطلبان در جهان است كه به موضوع جلب خیرین به صورت راهبردی نگاه می كند.
ضیایی افزود: این جمعیت در جلب مشاركت های خیریه و سازمان های مردم نهاد خود را مسئول می داند و آمادگی دارد بسترهای مناسب را در اختیار سازمان های مردم نهاد و خیریه ها بگذارد تا فعالیت های خیرانه و داوطلبانه در كشور توسعه پیدا كند.
وی نسبت 85 به 15 درصد هزینه های مربوط به پرداخت حقوق كاركنان به هزینه ها برای اجرای طرحها را مختص به جمعیت هلال احمر ندانست و گفت: این معضل كل كشور است و محدود به این جمعیت نمی شود، همان طور كه بخش اعظم بودجه دولت نیز صرف پرداخت حقوق و مزایای كاركنان می شود.
رئیس جمعیت هلال احمر گفت: تفاوت جمعیت هلال احمر با سایر بخشها این است كه هیچگاه قیمت تمام شده ماموریت هایی كه توسط داوطلبان انجام می گیرد، محاسبه نمی شود و اگر بخواهیم این بخش را محاسبه كنیم، نسبت هزینه ها و پرداخت ها خیلی بهتر از وضعیت كنونی می شود.
ضیایی اظهار كرد: هم اینك حدود 60 هزار داوطلب، امدادگر و نجات گر در جمعیت هلال احمر سرگرم خدمت به مردم هستند كه هیچ مبلغی به آنان پرداخت نمی شود.
وی اظهار امیدواری كرد كه با استفاده بهینه از منابع انسانی و زیرساخت های الكترونیك و شفاف كردن مقررات، منابع مالی بیشتری به سمت اجرای برنامه ها در هلال احمر سوق یابد.
وی با اشاره به بودجه یكهزار و 200 میلیارد تومانی امسال هلال احمر گفت: بخش عمده ای از این بودجه در ارائه خدمات امدادی هزینه می شود.
رئیس جمعیت هلال احمر با بیان اینكه ریزش داوطلبان در همه سازمان های داوطلبانه وجود دارد و مختص این نهاد نیست، گفت: البته این جمعیت برنامه هایی برای كاهش ریزش ها دارد.
ضیایی اظهار كرد: جمعیت هلال احمر ایران جزو چهار جمعیت با بیشترین داوطلب در دنیاست و بیشترین تعداد داوطلب نسبت به جمعیت را در كنار كشورهای چین، هند و ژاپن دارد.
وی افزود: جمعیت هلال احمر ایران جزو گروه جمعیت های ممتاز صلیب سرخ جهانی است و در بین 10 جمعیت قدرتمند جهان قرار گرفته است، در حال حاضر این جمعیت عضو هیات حكام فدراسیون جهانی صلیب سرخ است و جزو جمعیت های اهدا كننده به شمار می رود و در بسیاری از ماموریت های بین المللی حضور دارد.
ضیایی، نبود طرح ملی مدیریت پیشگیری از حوادث كشور را یك اشكال در بخش مدیریت بحران دانست و گفت: ایران مستعد بروز حوادث طبیعی بوده و بسیار مهم است كه مدیریت بحران قدرتمندی با منابع مالی و نیروی انسانی كافی با مهارت بالا داشته باشد كه لازمه آن داشتن یك طرح ملی و جامع برای مدیریت بحران است.
وی افزود: در قالب این طرح وظایف دستگاه های مسئول و برنامه برای پنج بخش مدیریت بحران مشخص می شود و فضاهای خالی را پر می كند، از دل این طرح، قانون بیرون می آید كه این قانون حداقل ها و استانداردها را تعیین می كند.
رئیس جمعیت هلال احمر گفت: هم اینك قانون مدیریت بحران در مجلس شورای اسلامی در دست بررسی است كه در آن یكی از ماموریت های سازمان مدیریت بحران را تدوین طرح ملی و تصویب آن در شورای عالی مدیریت بحران ذكر كرده كه باید در سال اول اجرای قانون اتفاق بیفتد.
همایش دوروزه علمی و كاربردی معاونان داوطلبان جمعیت هلال احمر در مشهد در حال برگزاری است.
خبرنگار: میترا عبداللهی ** انتشار دهنده: علی اصغر ایزدی
7489/5132