تهران- ايرنا- محققان انگليسي و ايتاليايي راهكاري يافتند تا به طور طبيعي تار عنكبوت مصنوعي توليد كنند؛ با استفاده از اين راهكار، عنكبوت‌ها با دريافت مواد اوليه از انسان، تارهايي را توليد مي‌كنند كه ويژگي‌هاي مطلوب آنها تقويت شده و استحكام بيشتري مي يابد.

به گزارش گروه علمي ايرنا از ساينس ديلي، محققان براي اين منظور نانوتيوب‌هاي بسيار كوچك گرافين را با آب مخلوط كرده و به خورد سه عنكبوت دادند. گرافين از صفحات كربني به قطر يك اتم تشكيل شده و مستحكم‌ترين ماده شناخته شده در جهان است.
زماني كه اين عنكبوت‌ها تار تنيدند، محققان دريافتند نانوتيوب‌هاي كربني به ساختار تارها راه يافته و موجب استحكام بيشتر اين تارها در مقايسه با تارهاي طبيعي عنكبوت شده‌اند.
در واقع اين تار عنكبوت مصنوعي قدرت شكست معادل 5.4 گيگاپاسكال و ضريب سختي 1.570 ژول بر گرم دارد. اين درحالي است كه مستحكم‌ترين تارهاي عنكبوت طبيعي قدرت شكست 1.5 گيگاپاسكال و ضريب سختي حدود 150 ژول بر گرم دارند.
اين تار عنكبوت جديد مستحكم‌ترين فيبر شناخته شده در جهان است.
اين تحقيقات زمينه را براي توليد فيبرهاي بسيار مستحكم با استفاده از قابليت‌هاي طبيعي عنكبوت‌ها فراهم كرده است و امكان بهبود مستحكم‌ترين مواد شناخته شده را در اختيار مي‌گذارد.
گزارش كامل اين تحقيقات در نشريه 2S Materials منتشر شده است.
براي اطلاع از اخبار متنوع علمي و فناوري، با كانال علمي ايرنا در تلگرام همراه شويد:
irnaelm@
https://telegram.me
علمي (6)**9259**1834
مترجم: سپيده علي كاشاني ** انتشار: ناهيد شفيعي