دبیر خانه ستاد پیگیری و هماهنگی مناسب سازی كشورتلاش می كند شرایطی را فراهم آورد تا موانع مشاركت افراد معلول در محیط های فیزیكی و موانع دسترسی به خدمات و اطلاعات برای آنان از بین برود و افراد معلول بتوانند همانند افراد عادی در جامعه زندگی كنند.
پیگیری اجرای ماده 2 قانون جامع حمایت از حقوق معلولان و آیین نامه اجرائی آن در راستای ایجاد محیط های قابل دسترس برای همه با رویكرد ملی و فراگیر و منطبق بر ضوابط و استانداردها هدف كلی این ستاد است.
به گزارش ایرنا، ابراهیم كاظمی مومن سرایی روز پنجشنبه در دومین جلسه كمیته مناسب سازی استان در سنندج، اظهار كرد: در میان بررسی ها انجام شده در میان ادارات كشور ،سازمان نظام پزشكی با 23 درصد پایین ترین مناسب سازی و سازمان بهزیستی با بیش از 60 درصد بیشترین مناسب سازی را در كشور انجام داده است.
وی مناسب سازی معابر عمومی برای استفاده معلولان از امكانات شهری را در جامعه بسیار ضعیف توصیف كرد و افزود: با وجود اینكه كشورهای توسعه یافته فاقد آموزه های دینی و انسانی هستند اما در زمینه مناسب سازی معابر عمومی به صورت علمی و قوی كار كرده اند.
وی گفت : از آنجا كه توانجویان به عنوان بخشی از جمعیت كشور باید از حقوق شهروندی برخوردار باشند در راستای اجرای حقوق شهروندی و گسترش عدالت اجتماعی مناسب سازی معابر و اماكن عمومی جامعه ضروری است.
وی با اشاره به نظرات برخی مدیران كه مناسب سازی برای تعداد معدودی از توانجویان را غیرضروری می دانند گفت: مناسب سازی معابر عمومی متعلق به تمام آحاد جامعه است و تنها مختص توانجویان نیست.
وی با بیان اینكه مناسب سازی تنها متعلق به قشر معلولان جامعه نیست گفت: مناسب سازی برای همه آحاد جامعه از افراد سالم گرفته تا معلولان، جانبازان، سالمندان و زنان باردار لازم و ضروری است.
وی اظهار كرد: از آنجا كه مناسب سازی یكی از نیازهای حساس و ضروری توانجویان است فرهنگ مناسب سازی معابر عمومی باید در تمام استان های كشور نهادینه شود.
كاظمی مومن سرایی با اشاره به اینكه معلولان به عنوان بخشی از جمعیت كشور باید از حقوق شهروندی برخوردار باشند گفت: در راستای اجرای حقوق شهروندی و گسترش عدالت اجتماعی برای آحاد جامعه تمام ادارات كشور موظفند اقدامات لازم در زمینه مناسب سازی را انجام دهند.
وی مقوله فرهنگ سازی در امر مناسب سازی معابر و مكان های عمومی پرتردد سطح شهر بسیار مهم ارزیابی كرد.
وی با اشاره به اینكه رنگ آمیزی فضای شهر از لحاظ روانشناسی در روح و روان انسان تاثیرگذار است گفت: رعایت طراحی و رنگ آمیزی فضای شهری متناسب با استان های سرسبز و استان های خشك ضروری است.
وی اظهار كرد: مناسب سازی معابر عمومی باید از استانداردهای لازم برخوردار باشد و دستگاه های اجرایی موظفند موانع موجود در زمینه مناسب سازی را رفع كنند.
وی برگزاری جشنواره شهید رجایی در كشور و حضور همه ادارات استان های كشور در این جشنواره را یكی از اقدامات قابل تقدیر توصیف كرد و گفت: 90 اداره در كشور در زمینه مناسب سازی مورد بررسی و رسیدگی قرار گرفت و از 77 اداره در كشور بازدید بعمل آمد.
وی افزود: امید است در آینده اعتبارات اختصاص یافته به جشنواره شهید رجایی در حوزه مناسب سازی افزایش یابد.
وی برگزاری همایش ملی مناسب سازی با حضور معاونین استانداری، دستگاه ها و افراد مرتبط در سال گذشته را بسیار مطلوب ارزیابی كرد و گفت: این همایش با حضور 39 دستگاه كشور برگزار شد و 13 آیتم مناسب سازی به ادارات ابلاغ شد.
وی با اشاره به اینكه كمیته تخصصی سه گانه ستاد مناسب سازی در كشور تشكیل شده است افزود: وجود یك كمیته توانمند در هر استان ضروری است و باید بر تمام پروژه های عمرانی و در حال احداث نظارت و بازدید داشته باشد.
دبیر ستاد هماهنگی و پیگیری مناسب سازی كشور بر برگزاری همایش مناسب سازی در سطح استان تاكید كرد و گفت: جلسات به صورت مستمر در استان و شهرستان ها برگزار شود و مصوبات جلسه به صورت جدی پیگیری شود.
كاظمی مومن سرایی ابلاغ ردیف بودجه شهرداری ها به مناسب سازی و سامانه معبر را اقدامات بسیار مطلوب ستاد مناسب سازی كشور عنوان كرد و گفت: آحاد جامعه و معلولان می تواند شكایات خود را به سامانه 300012322 اطلاع رسانی كنند.
ستاد مناسب سازی كشور بر اساس آیین نامه اجرایی ماده (2) قانون جامع حقوق معلولین به ریاست وزیر كشور ریاست سازمان بهزیستی تشكیل شده است و جلسات آن به صورت ماهانه برگزار می شود.
اولین جلسه ستاد مناسب سازی استان و شهرستان ها مرداد 93 در وزارت كشور با حضور اعضای اصلی تشكیل شد و دستورالعمل آن به استانداری های سراسر كشور ابلاغ شد.
**خبرنگار :شیوا اردلان منش* انتشار: عباسعلی نقی یان
7352/6108
تاریخ انتشار: ۲۶ مرداد ۱۳۹۶ - ۱۸:۰۴
سنندج- ایرنا- دبیر ستاد پیگیری و هماهنگی مناسب سازی كشور گفت: بررسی ها نشان می دهد كه استان یزد با 54 درصد، كردستان 41 درصد و تهران 24 درصد در اجرای ماده 2 قانون جامع حمایت از حقوق معلولان بیشترین مناسب سازی معابر و اماكن عمومی را در كشور به خود اختصاص داده است.