نریمان مصطفایی روز شنبه در گفت وگو با ایرنا اظهار كرد: 2 هزار و 700 محله شامل یكهزار بافت ناكارآمد و فرسوده شهری، 600 بافت تاریخی، یكهزار و 100 سكونتگاه غیر رسمی در شهرهای كشور شناسایی شده است.
به گفته وی، 20 میلیون نفر از جمعیت ایران در بافت های تاریخی، فرسوده و سكونتگاه های غیر رسمی شهرها زندگی می كنند.
مصطفایی تصریح كرد: در 110 شهر كشور، یكهزار و 100 سكونتگاه غیر رسمی شناسایی شده است كه مطابق برآورد های انجام شده حدود 11 میلیون نفر در این مناطق زندگی می كنند.
مدیركل دفتر ستاد ملی بازآفرینی شهری پایدار وزارت راه و شهرسازی گفت: سكونتگاه های غیر رسمی در كشور به طور میانگین 20 تا 25 درصد از جمعیت و مساحت شهرها را شامل می شود.
وی با بیان اینكه تمام شهرهای كشور دچار مشكل وجود سكونتگاه غیر رسمی است، تصریح كرد: طبق برنامه ششم توسعه سالانه 270 محله شامل بافت فرسوده، بافت تاریخی و سكونتگاه غیر رسمی بازآفرینی و ساماندهی می شود.
مصطفایی ادامه داد: با توجه به رویكرد دولت یازدهم به محله های بافت فرسوده و سكونتگاه های غیر رسمی ، ستاد بازآفرینی شهری كشور از سال 94 در كشور و در دولت تدبیر و امید فعال شد.
وی گفت: سكونتگاه های غیر رسمی و بافت های فرسوده مشكلاتی نظیر بافت نامتعارف و نابسامان، سیمای نامطلوب، ساكنان كم درآمد و كم توان دارد و از دیگر مشكلات این بخش وجود مشاغل نامطمئن و احتمال بروز آسیب های اجتماعی است.
به گزارش ایرنا، سكونتگاه های غیر رسمی و حاشیه نشینی به نوعی پدیده های عمده ناپایدار كننده توسعه پایدار شهری است كه به اصطلاح عامیانه حاشیه نشینی اطلاق می شود .
این بافت ها بدون مجوز و خارج از برنامه ریزی رسمی و قانونی توسعه شهری در درون و یا خارج از محدوده قانونی شهرها به وجود آمدند.
مدیركل دفتر ستاد ملی بازآفرینی شهری پایدار وزارت راه و شهرسازی برای بررسی طرح سكونتگاه های غیر رسمی شهرستان های شهركرد و لردگان به چهارمحال و بختیاری سفر كرده است.
** بازآفرینی سالانه 9 بافت فرسوده و سكونتگاه غیررسمی در چهارمحال وبختیاری
مدیركل دفتر ستاد ملی بازآفرینی شهری وزارت راه و شهرسازی گفت: تا پایان برنامه هفتم توسعه سالانه 9 بافت فرسوده، بافت تاریخی و سكونتگاه غیر رسمی در چهارمحال و بختیاری بازآفرینی و ساماندهی می شود.
نریمان مصطفایی روز شنبه در جلسه بازآفرینی شهری چهارمحال و بختیاری اظهار كرد: در شهركرد 3 محله مهدیه، اشكفتك و چالشتر و در شهرهای لردگان و فارسان، سكونتگاه غیر رسمی شناسایی شده است.
به گفته وی، چهارمحال و بختیاری برای سرعت بخشی به طرح بازآفرینی و ساماندهی سكونتگاه های غیر رسمی باید سند بازآفرینی شهری استان را تدوین كند.
مصطفایی تصریح كرد: مطابق برنامه ششم و هفتم توسعه سالانه ۲۷۰ محله و سكونتگاه غیر رسمی و ناكارآمد در كشور بازآفرینی و ساماندهی می شود.
وی ادامه داد: سكونت در بافت فرسوده، بافت نابسامان میانی، بافت تاریخی، بافت ناكارآمد شهری نظیر صنایع متروكه و بافت های با سابقه روستایی شامل اجرای طرح بازآفرینی و ساماندهی ستاد بازآفرینی شهری می شود.
مدیركل دفتر ستاد ملی بازآفرینی شهری وزارت راه و شهرسازی افزود: اجرای برنامه های توانمندسازی اجتماعی و اقتصادی در سكونتگاه های غیر رسمی، برنامه های محرك توسعه و توانمندسازی اجتماعی در بافت فرسوده، توسعه و تجهیز فضای عمومی و مرمت و تعمیر بنای تاریخی در بافت تاریخی و برنامه های توسعه و پیشگیری در بافت های روستایی اولویت برنامه های ستاد بازآفرینی شهری است.
مصطفایی گفت: تشكل های مردم نهاد نقش اساسی و بازوی كمكی دولت در اجرای برنامه های بازآفرینی و ساماندهی این مناطق دارند.
به گزارش ایرنا، سكونتگاه های غیر رسمی و حاشیه نشینی به نوعی پدیده های عمده ناپایدار كننده توسعه پایدار شهری است كه به اصطلاح عامیانه حاشیه نشینی اطلاق می شود .
این بافت ها بدون مجوز و خارج از برنامه ریزی رسمی و قانونی توسعه شهری در درون و یا خارج از محدوده قانونی شهرها به وجود آمدند.
خبرنگار: نرگس كریمی**انتشار:جهانبخش صفری
7361/6021
خبرنگار: نرگس كریمی**انتشاردهنده: نوشین مطلبی خواه
7361/1352
تاریخ انتشار: ۲۸ مرداد ۱۳۹۶ - ۱۲:۵۸
شهركرد -ایرنا- مدیركل دفتر ستاد ملی بازآفرینی شهری پایدار وزارت راه و شهرسازی گفت: بیش از 140 هزار هكتار بافت تاریخی، فرسوده و حاشیه نشین (سكونتگاه غیر رسمی) در شهرهای كشور وجود دارد.