رضا نقی زاده شنبه در گفت و گو با ایرنا افزود : فقر مراتع ، تك شغلی بودن و اتكای زندگی مردم منطقه به شغل دامداری سنتی مبتنی بر كوچ ، سبب شد تا عشایر منظقه رضا آباد خوارتوران به دلیل نداشتن توانایی مالی در نگهداری دام های خود به مرور به سبزوار، شاهرود، داورزن و كلاته مزینان مهاجرت كنند.
وی با بیان اینكه ادامه این روند سبب افزایش مهاجرت می شود ، یادآور شد : جمعیت عشایر طایفه چوداری رضاآباد از 120 خانوار در سال 87 به 70 خانوار كاهش یافته است.
رییس اداره امور عشایری شاهرود با تاكید بر لزوم برنامه ریزی به منظور ایجاد بستر مناسب برای كشاورزی و باغداری، اضافه كرد: وجود آب شیرین فراوان در تپه های ماسه بادی مشرف به روستا، آب موجود در قنات و چاه های آب با فاصله 2 كیلومتری روستا كه اكنون بدون استفاده رها شده و همچنین رودخانه كال شور فرصت مناسبی را برای پرورش ماهی فراهم می كند.
نقی زاده همچنین با اشاره به انجام چهارمین سرشماری جامعه عشایری در سال آینده، بیان كرد: هر 10 سال یك بار، عشایر كوچنده ای كه دستكم دارای سه ویژگی ساختار قبیله ای و طایفه ای، اتكای معیشت به دامداری و شیوه زندگی مبتنی بر كوچ باشند، سرشماری می شوند.
جمعیت عشایر شهرستان شاهرود بر اساس سرشماری سال 87، 2 هزار و 965 تن است. 9 طایفه عشایری شهرستان دارای 141 هزار و 225 راس دام سبك، بیش از یك هزار راس دام سنگین و یكهزار و 709 نفر شتر هستند.
عشایر شاهرود، با تولید 2 هزار و 84 متر مربع دست بافته ، 21.1 درصد از تولید صنایع دستی استان را به خود اختصاص داده اند.
7359/6167 خبرنگار: مهسا شانیان ** انتشار دهنده : محسن شاكری
تاریخ انتشار: ۲۸ مرداد ۱۳۹۶ - ۱۵:۴۳
شاهرود- ایرنا- رییس اداره امور عشایر شهرستان شاهرود گفت : به خاطر خشكسالی های پیاپی و بیكاری ، حدود 40 درصد عشایر رضا آباد خوارتوران در 10 سال گذشته دامداری را رها كرده و از این منطقه كوچ نموده اند .