به گزارش ايرنا، «مجيب خلوتگر» روز يكشنبه در نشست خبري در كابل به خبرنگاران گفت كه مشكلات مالي، ناامني و دسترسي نداشتن به اطلاعات، عمده ترين دلايل مسدود شدن اين 200 رسانه است.
براساس آمار سال 2014 ميلادي، نام يكهزارو 749 رسانه در افغانستان به ثبت رسيده است. 70 تلويزيون، 170 ايستگاه راديوئي، يكهزارو 500 روزنامه، هفته نامه، ماهنامه و فصلنامه و 9 خبرگزاري شامل اين رقم مي باشد.
وي تاكيد كرد كه فشارهاي مالياتي بر رسانه ها زمينه اطلاع رساني را آسيب پذير ساخته و از اين بابت شمار زيادي از رسانهها در چند سال گذشته، از فعاليت رسانه اي بازمانده اند و بر اساس اعلام رسمي دولت، در حال حاضر رسانه ها 180 ميليون افغاني معادل حدود 2.5 ميليون دلار بدهكار ماليات هستند.
وزارت دارائي افغانستان از سال گذشته تدابير سخت گيرانه اي را براي دريافت ماليات از رسانه ها اتخاذ كرده و تمامي رسانه ها موظف به پرداخت ماليات از زمان شروع فعاليت خود شده اند.
رئيس نهاد حمايت از رسانه هاي آزاد افغانستان، از دولت وحدت ملي خواست كه ماليات سال هاي گذشته رسانه ها را مورد بخشودگي قرار دهند و از اين طريق به عنوان مسئول تضمين و گسترش آزادي بيان، از رسانه ها و آزادي بيان حمايت به عمل آورد.
خلوتگر گفت كه رسانه ها در استان غزني هم به دولت و هم به گروه طالبان ماليات مي پردازند و دولت نبايد در دريافت ماليات مانند گروه هاي مسلح مخالف، رسانه ها را تحت فشار قرار دهد.
وي همچنين در اين نشست، از افرايش روز افزون تهديدها عليه خبرنگاران ابراز نگراني كرد و افزود: در سال جاري 75 مورد قتل، تهديد و ضرب و شتم خبرنگاران و كاركنان رسانه ها به ثبت رسيده است.
به گفته وي، دولت ديدگاه مستبدانه خود را بر رسانه ها تحميل مي كند و روز گذشته در جريان برگزاري مراسم جشن استقلال در شمال كابل رسانه هاي اجتماعي مسدود شده بود و در سفر رئيس جمهوري به هرات نيز اين وضعيت مشاهده شد.
خلوتگر اين كار دولت را خلاف قانون و خلاف تعهدات دولت در زمينه معاهدات ملي و بينالمللي عنوان كرد.
فعاليت آزاد رسانه ها و آزادي بيان، پس از سقوط حكومت طالبان يكي از دستاوردهاي افغانستان عنوان شده، اما اين دستاورد با گذشت زمان با چالش هائي مواجه شده است.
آساق*291**1610
تاریخ انتشار: ۲۹ مرداد ۱۳۹۶ - ۱۵:۲۵
كابل - ايرنا - رئيس موسسه حمايت از رسانه هاي آزاد افغانستان (ني) اعلام كرد كه در 4 سال گذشته 200 رسانه از جمله 10 ايستگاه راديوئي و 4 تلويزيون خصوصي به دليل مشكلات مالي و ناامني، مسدود شده اند و احتمال مي رود برخي رسانه هاي ديگر نيز به دليل بدهي مالياتي، از فعاليت بازبمانند.