تهران- ایرنا- شاخص بورس امروز (یكشنبه) با 61 واحد رشد، به كانال 82 هزار واحدی وارد شد و در جایگاه 82 هزار و 16 واحدی جای گرفت.

به گزارش ایرنا، معاملات امروز بازار سرمایه، نسبت به دیروز- شنبه- كم رمق تر بود اما همچنان روندی صعودی داشت؛ به طوری كه پس از ماه ها توانست وارد كانال 82 هزار واحدی شود.
در معاملات امروز بیش از 443 میلیون سهم، حق تقدم و اوراق بهادار به ارزش یك هزار و 453 میلیارد ریال در 41 هزار و 225 نوبت خرید و فروش شد.
همه شاخص های اصلی بازار سرمایه نیز امروز رشد كردند؛ به طوری كه شاخص قیمت (وزنی- ارزشی) كه در آن ارزش سهام شركت های بزرگ اثر بیشتری بر شاخص می گذارد، 19 واحد و شاخص كل (هم وزن) كه در آن ارزش و وزن همه شركت های بزرگ و كوچك در محاسبه شاخص كل، یكسان در نظر گرفته می شود، 20 واحد بالا رفت.
شاخص قیمت (هم وزن) كه بیانگر سطح عمومی قیمت سهام شركت های پذیرفته شده در بورس است، 15 واحد و شاخص آزاد شناور كه بیانگر آن بخش از سهام شركت هاست كه قابل معامله در بورس باشد، 70 واحد رشد كرد.
شاخص بازار اول كه به شركت هایی اختصاص دارد كه از نظر سرمایه، سودآوری و درصد سهام آزاد شناور شرایط بهتری دارند، 34 واحد و شاخص بازار دوم بورس 180 واحد افزایش یافت.
بیشترین ارزش معاملات امروز به گروه فلزات اساسی با معامله 46 میلیون سهم به ارزش 114 میلیارد ریال اختصاص داشت.
گروه خودرو به ارزش 102 میلیارد ریال و كانی های فلزی به ارزش 94 میلیارد ریال نیز در رده های بعدی قرار گرفتند.
نمادهای شتران (پالایش نفت تهران)، كگل (صنعتی و معدنی گل گهر)، پرداخت، پاكشو (صنایع پاكشو) و خودرو (ایران خودرو) در معاملات امروز بیشترین تاثیر مثبت را بر شاخص داشتند اما فولاد (فولاد مباركه) و همراه (ارتباطات سیار ایران) بیشترین تاثیر مثبت را بر جای گذاشتند.

**رشد سه پله ای آیفكس
در دومین روز كاری این هفته به موازات رشد سه پله‌ای آیفكس (شاخص فرابورس) و استقرار این نماگر در ارتفاع 933 واحدی، بیش از 125 میلیون ورقه بهادار به ارزش 647 میلیارد ریال در بازارهای فرابورس ایران دست به دست شد.
بیش از 34 میلیون سهم به ارزش افزون بر 28 میلیارد ریال در نماد ذوب آهن اصفهان دادوستد شد كه بیشترین حجم مبادلاتی را در این نماد رقم زد.
نگاهی به دادوستدهای صورت‌گرفته در بازار پایه نیز حاكی از مبادله بیش از 40 میلیون سهم به ارزش نزدیك به 90 میلیارد ریال در تابلوهای معاملاتی این بازار است.
در تابلو اوراق با درآمد ثابت شاهد دادوستد بیش از 263 هزار ورقه به ارزش افزون بر 258 میلیارد ریال بودیم كه اسناد خزانه اسلامی مرحله یازدهم بیشترین حجم و ارزش مبادلاتی را در این تابلو به خود اختصاص داد.
مدیرعامل فرابورس امروز در نشستی با تشریح جزییات انتقال 11 شركت به بازار 'ج' فرابورس گفت: بازار پایه با دارابودن حدود 200 شركت، 30 درصد كل ارزش بازار سرمایه را در اختیار دارد.
«امیر هامونی» یادآوری كرد بازار پایه، پر ریسك ترین بازار در مجموعه بازار سرمایه به شمار می رود كه بازار پایه 'ج' از همه پر ریسك تر است.
وی افزود: بیشتر شركت های موجود در بازار پایه، فاقد شفافیتند؛ به عنوان مثال صورت مالی ارایه نكرده یا در پنج سال گذشته مجمع برگزار نكرده اند.
به گفته وی، نماد این 11 شركت كه اكنون در بازار پایه 'ب' فرابورس قرار دارند، فردا- دوشنبه- بسته و شنبه آینده در بازار پایه 'ج' بازگشایی می شوند.
مدیرعامل فرابورس گفت: این 11 شركت تاكنون در بازار پایه 'ب' فرابورس معامله می شدند اما به دلیل فقدان شفافیت مالی، به تابلو 'ج' تبعید می شوند.
هامونی اضافه كرد: به این شركت ها مهلت 6 ماهه ای برای شفاف سازی داده شده بود اما نتوانستند گزارش مالی شفافی را ارایه كنند.
وی افزود: شركت های موجود در بازار پایه فرابورس، فرایند پذیرش را طی نمی كنند و فرابورس، فقط شرایط معامله آنها را فراهم می كند.
مدیرعامل فرابورس ادامه داد: پیش از معامله سهام این شركت ها در فرابورس، سهام آنها بدون هیچ نظارتی در كوچه و خیابان معامله می شد.
هامونی تاكید كرد شركت های موجود در بازار پایه، از نظر گزارش گری مالی، نقص دارند و از مزایای شركت های بورسی مانند معافیت مالیاتی برخوردار نمی شوند.

برای آگاهی از آخرین اخبار اقتصادی ایران و جهان با كانال اقتصادی ایرنا در تلگرام همراه شوید:
IRNAeco@
https://t.me/irnaeco
اقتصام**2022*1961* گزارش: میثم طاهری* انتشار: مریم مسعود