مهاباد- ایرنا- مدیر عامل شركت پتروشیمی مهاباد با بیان اینكه امسال تا كنون 90 هزار تن از محصولات تولیدی این شركت به كشورهای خارجی صادر شده است، گفت: ارزش محصولات صادر شده در این مدت 85 میلیون دلار بوده است.

محسن مجیدی روز یكشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار كرد: بیشترین صادرات پتروشیمی مهاباد به كشورهای چین، هندوستان و تركیه می باشد.
وی افزود: این مقدار صادرات نسبت به مدت مشابه سال گذشته 1.05 برابر افزایش یافته(105 درصد) و موجب ارز آوری خوبی برای كشور شده است.
وی افزود: 'پلی اتیلن' و 'بوتن یك' و 2 محصول پلی اتیلن سبك و سنگین محصولات پتروشیمی هستند كه قابلیت تنوع تا 300 گرید در پلی اتیلن خطی سبك و سنگین را دارند.
مجیدی همچنین با تاكید بر حفظ محیط زیست توسط واحدها و كارخانجات صنعتی بیان كرد: با توجه به اهمیت حفاظت از محیط زیست و جلوگیری از ورود هرگونه مواد آلاینده غیر طبیعی چه به صورت گاز، پساب یا مواد جامد به طبیعت اقدامات لازم و ضروری در این بخش ها صورت گرفته است.
مجیدی اضافه كرد: در بخش گاز یك شبكه متمركز و گسترده مواد قابل اشتعال واحدهای فرایندی را به سامانه مشعل اصلی(فلر) هدایت كرده تا از انتشار گازهای هیدروكربنی آلاینده محیط زیست جلوگیری شود.
وی ادامه داد: با پایش مداوم و روزانه مشعل های واحد بخار و فلر و تجهیز آنها به خط بخار برای بهسوزی مواد هیدروكربنی و كاهش آلاینده ها تدابیر لازم برای حفاظت محیط زیست انجام شده است.
وی گفت: در بخش تصفیه پساب كلیه پساب های صنعتی و بهداشتی حاصل از واحدهای فرایندی و انسانی توسط یك شبكه گسترده جمع آوری و به واحد تصفیه پساب هدایت و با استفاده از روش های تصفیه فیزیكی، شیمیایی و بیولوژیكی پساب تصفیه شده مجدد برای آبیاری فضای سبز مجتمع مورد استفاده قرار می گیرد.
مدیر عامل پتروشیمی مهاباد بیان كرد: تفكیك و جداسازی ضایعات جامد برای استفاده مجدد، كاهش تولید زباله و نیز نصب تجهیزات زباله سوز برای سوزاندن زباله های یاد شده و جلوگیری از ورود آنها به محیط زیست از دیگر اقدامات انجام شده برای جلوگیری از ورود ضایعات جامد به محیط است.
مجیدی افزود: پتروشیمی مهاباد به علت رعایت استانداردهای زیست محیطی در فرآیند تولیدی مجتمع این شركت موفق به دریافت گواهی عدم آلایندگی از سازمان حفاظت محیط زیست كشور شده و جزو صنایع سبز محسوب می شود.
مجیدی بیان كرد: برای كمك به تولید اكسیژن بیشتر و كاهش اثرات گازهای گلخانه ای 30 هكتار از اراضی مجتمع به فضای سبز تبدیل شده است.
وی همچنین افزود: آب مورد نیاز مجتمع پتروشیمی مهاباد توسط یكی از دو خط لوله اختصاصی از سد مهاباد تامین می شود كه بابت انجام این طرح بالغ بر 170 میلیارد ریال توسط پتروشیمی مهاباد هزینه شده است و خط دوم ساخته شده برای استفاده در صنایع پائین دستی و روستاهای اطراف شركت مورد استفاده قرار خواهد گرفت.
وی ادامه داد: مقدار مصرف آب مجتمع براساس قرارداد 2 جانبه پتروشیمی مهاباد با شركت آب منطقه ای استان آذربایجان غربی حداكثر یك میلیون و 250 هزار مترمكعب در سال پیش بینی شده است كه این میزان معادل پنج در هزار حجم نرمال مخزن آب سد مهاباد (197 میلیون متر مكعب) می باشد.
وی افزود: با توجه به اصلاح سامانه مصرف و برنامه ریزی برای كاهش مصرف آب حداكثر مقدار مصرف آب امسال در پتروشیمی مهاباد یك میلیون متر مكعب پیش بینی شده است.
وی همچنین گفت: برق مورد نیاز مجتمع پتروشیمی مهاباد نیز به وسیله یك خط اختصاصی از شبكه سراسری برق تامین می شود و هیچ گونه بار اضافی را به شبكه محلی و مصارف خانگی تحمیل نمی كند.
وی گفت: گاز مورد نیاز مجتمع در بخش سوخت نیز از طریق یك خط لوله و ایستگاه اختصاصی تامین شده است و تا كنون پتروشیمی در خصوص پرداخت هزینه های برق، آب و گاز بدهی ندارد.
وی همچنین با اشاره به انجام تكالیف پتروشیمی در كنار تولید و صادرات در قبال دستگاه های مختلف اجرایی، افزود: پرداخت عوارض دولتی از سوی شركت پتروشیمی مهاباد در حوزه های مالیات و بیمه در چند بخش تقسیم بندی شده است كه بخش اول مربوط به پرداخت عوارض و مالیات ارزش افزوده می باشد كه از ابتدای آغاز تولیدات شركت تا كنون بالغ بر 156 میلیارد ریال در این حوزه توسط شركت در وجه سازمان امور مالیاتی پرداخت كه با مالیات عوارض دریافتی ناشی از انجام عملیات شركت تهاتر شده است.
وی ادامه داد: در بخش دوم مالیات های عملكرد در حوزه تكلیفی و حقوق از ابتدای تاسیس شركت تا كنون مالیات های متعلقه در این بخش به حوزه مالیاتی شهرستان مهاباد بالغ بر 87 میلیارد ریال واریز شده و تا پایان سال 1394 مفاصا حساب قطعی دریافت شده است .
مجیدی اضافه كرد: پرداخت بیمه پیمانكاران از آغاز عملیات اجرایی طرح پتروشیمی تاكنون به میزان تقریبی 70 میلیارد ریال بوده كه از پیمانكاران مربوطه كسر و در وجه سازمان تامین اجتماعی شهرستان مهاباد واریز شده است.
وی با بیان اینكه امسال پتروشیمی مهاباد گواهی خوش حسابی تامین اجتماعی را دریافت كرده است، گفت: پرداخت بیمه كاركنان شركت هم به میزان تقریبی 98 میلیارد ریال ماهیانه در وجه سازمان تامین اجتماعی شهرستان مهاباد واریز شده كه بر این اساس گواهی خوش حسابی از سوی سازمان تامین اجتماعی مهاباد برای شركت صادر شده است.
وی افزود: بكارگیری و استخدام نیروهای مورد نیاز مجتمع از راه آزمون سراسری و مصاحبه فنی و آزمایش های پزشكی بر اساس قوانین و مقررات استخدام كشوری، رعایت سهمیه های شهرستان و استان و نظارت مسئولان وقت شهرستان مهاباد در سال 1392 انجام پذیرفته است و از تعداد 634 نفر شاغلان در شركت، 81 درصد بومی آذربایجان غربی و در كل 53 درصد بومی شهرستان مهاباد می باشند.
به گزارش ایرنا، مجتمع پتروشیمی مهاباد در قالب طرح ساخت خط انتقال اتیلن از عسلویه به غرب كشور به طول یكهزار و ‎ 600 كیلومتر احداث شده است و اتیلن كه خوراك اصلی این پتروشیمی را تشكیل می دهد از عسلویه به این مجتمع منتقل و تزریق می شود.
در مسیر این خط انتقال 6 واحد پتروشیمی در مناطق محرومی چون خرم آباد، كرمانشاه، مهاباد، میاندوآب و سنندج ساخته شده و منبع تامین كننده اتیلن مورد نیاز واحدهای پتروشیمی واقع در مسیر این خط لوله، واحدهای پتروشیمی است.
این طرح ماندگار كه فعالیت های مقدماتی و مطالعاتی آن از سال 83 و عملیات اجرایی آن از سال 88 آغاز شده، در زمینی به مساحت 185 هكتار در كیلومتر 15 جاده مهاباد ـ ارومیه ساخته شده است.
مجتمع پتروشیمی مهاباد قادر است سالانه 300 هزار تن پلی اتیلن سبك خطی و سنگین و 30 هزار تن بوتن یك را تولید و روانه بازارهای داخلی و خارجی كند.
مواد اولیه مورد نیاز این مجتمع نیز سالانه حدود 324 هزار تن اتیلن است كه از طریق خط لوله سراسری انتقال اتیلن غرب كشور از كاویان عسلویه به این مجتمع منتقل می شود.
این طرح پس از بهره برداری كامل و در بخش صنایع پائین دستی قادر خواهد بود چهار هزار نفر به صورت غیرمستقیم زمینه اشتغال فراهم كند.
شهرستان مهاباد با حدود 237 هزار نفر جمعیت در 125 كیلومتری جنوب ارومیه مركز آذربایجان غربی واقع است.
مهمترین اخبار ایرنای كشور، آذربایجان غربی و جنوب استان را به صورت لحظه به لحظه از كانال خبری تلگرام این رسانه به آدرس irnamahabad@ دریافت كنید.
3093**انتشار دهنده: پیمان پاكزاد