به گزارش روز يكشنبه روابط عمومي و امور بين الملل سازمان منطقه آزاد ارس، رئيس هيئت مديره و مديرعامل سازمان منطقه آزاد ارس در دهمين نشست شوراي فرهنگي منطقه گفت: كنگره حكيم نباتي در راستاي تقويت فرهنگ ايراني اسلامي برگزار مي شود.
محسن خادم عرب باغي همچنين با اشاره به اهميت مدارس، دانشگاه ها و مساجد در ترويج فرهنگي ديني و انقلابي، تاكيدكرد: براي رفع دغدغه فرهنگي در نسل جوان جامعه، حضور مسئولان در بين دانش آموزان و دانشجويان براي ترويج ارزش ها و معارف ديني ضروري است.
مديركل فرهنگ و ارشاد اسلامي آذربايجان شرقي نيز با اشاره به شخصيت بين المللي و فرامرزي شاعر وعارف حكيم نباتي، برگزار كنگره اين شخصيت بزرگ را اقدامي ارزشند در منطقه آزاد ارس عنوان كرد.
محمد محمدپور گفت: نكوداشت مفاخر و شناساندن اين انسان هاي وارسته از وظايف دستگاه هاي فرهنگي است و بايد به اين موضوع توجه بيشتري شود.
امام جمعه جلفا نيز در اين نشست، گفت: برگزاري برنامه هاي دهه ولايت در مساجد اين شهرستان نسبت به سال هاي قبل رونق بيشتري خواهد داشت.
حجت الاسلام علي انتظاري خاطرنشان كرد: بهره گيري از ظرفيت هنر ديني در مسير شناساندن فرهنگ غني ايراني اسلامي در بين نسل جوان بسيار مهم است.
ارائه برنامه هاي دهه ولايت و تشريح سفر آزادگان به منطقه آزاد ارس نيز از بخش هاي ديگر اين نشست بود.
سازمان منطقه آزاد ارس در كنار فعاليت هاي اقتصادي به ويژه در حوزه صنعت توجه به تقويت جايگاه فرهنگي شهرستان هاي واقع در محدوده خود را مورد توجه قرار داده است.
محدوده اصلي اين منطقه به وسعت 20500 هكتار در شهرستان جلفا قرار گرفته است و در 3 بخش منفصل نيز قسمتي از شهرستان كليبر به وسعت 24 هزار هكتار (موسوم به قلي بيگ لو) و اراضي اطراف سد خدآفرين به وسعت 6100 هكتار و محدوده گمرك نوردوز ( مرز ايران با ارمنستان) به وسعت 240 هكتار در مجموع به وسعت 51000 هكتار كل محدوده منطقه آزاد ارس را تشكيل مي دهد.
سيد ابولقاسم فرزند مير يحيي (ملقب به سيد محترم اوشتبيني) به سال ۱۱۹۱ ه.ق. در روستاي اوشتبين از توابع دهستان ديزمار شرقي بخش سيهرود شهرستان جلفا در استان آذربايجان شرقي تولد يافت.
دوران جواني خود را در همين روستا كه يكي از روستاهاي ناحيه ارسباران (قرهداغ) و بخش سيهرود در آذربايجان ايران است با حشمداري و باغباني گذرانيد، زيباييهاي طبيعت او را به سرودن اشعار برانگيخت تا رفته رفته به عرفان گراييد و ضمن تحصيل به مطالعه آثار عمر خيام و مولوي و حافظ پرداخت.
بعدها به شهر اهر مركز قره داغ رفت و در بقعه شيخ شهاب الدين اهري گوشه عزلت گزيد و اواخر عمر باز به زادگاهش اشتبين برگشت.
او حدود هفتاد سال عمر كرد و در سال ۱۲۶۲ هجري قمري درگذشت.
جمع اشعار بهجامانده از نباتي به پنج هزار بيت بالغ ميگردد كه به طور تقريبي نصف آن فارسي و نصف ديگر تركي است.
اشعار نباتي در جمهوري آذربايجان و قفقاز و تركيه و ايران طرفداران بسياري دارد.
تنظيم و انتشار: پرويز انصاري
3071
تاریخ انتشار: ۲۹ مرداد ۱۳۹۶ - ۱۸:۳۴
تبريز- ايرنا - بر اساس مصوبه شوراي فرهنگي منطقه آزاد ارس، كنگره بين المللي حكيم نباتي ارديبهشت سال آينده در اين منطقه برگزار مي شود.