گناباد- ايرنا- رئيس اداره منابع طبيعي و آبخيزداري گناباد گفت: با همكاري و تعامل بين بخشي، براي نخستين بار پرونده هاي تخلفات منابع طبيعي، با هدف افزايش بازدارندگي و تسريع در برخورد با متخلفان، خارج از نوبت رسيدگي مي شود.

مجتبي محرابي، دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ايرنا با اشاره به هماهنگي بين ادارات دادگستري، فرماندهي انتظامي و منابع طبيعي اين شهرستان، از برخورد با 15 فقره تخلف چراي غيرمجاز دام، تخريب و تصرف اراضي ملي در اين شهرستان از ابتداي امسال خبر داد.
وي با اشاره به وجود 231 هزار هكتار از اراضي اين شهرستان در كانون هاي فرسايش بادي، اقدامات پيشگيرانه و حفاظتي از منابع طبيعي اين شهرستان را ضروري و حياتي دانست.
وي از انعقاد 17 مورد قرارداد حفاظت مشاركتي در سطح 465 هزار هكتار با بهره برداران طرحهاي منابع طبيعي وآبخيزداري در سال جاري خبر داد و افزود: اين اقدام نقش بسيار مهمي در كاهش تخلفات حوزه منابع طبيعي خواهد داشت.
وي بر ضرورت انجام اقدامات پيشگيرانه به عنوان مهمترين اصل در حفاظت از منابع طبيعي تاكيد كرد و گفت: از سال گذشته با تشديد اقدامات حفاظتي وپيشگيري از تخريب و تصرف، 14 فقره رفع تصرف از اراضي ملي وطبيعي با وسعت 46.1 هكتار در اين شهرستان انجام شد.
محرابي گفت: بيش از 9 كيلومتر كمربند حفاظتي از ابتداي پارسال تاكنون براي تعيين مرز اراضي ملي و مستثنيات در مناطقي كه از حساسيت بالاتري به لحاظ تخريب و تصرف برخوردار بوده است، ايجاد شده است.
وي با اشاره به اينكه گناباد از عمده ترين كانونهاي آفت ملخ كوهاندار تاغ در استان است گفت: پيش آگهي، كنترل و مبارزه شيميايي لكه اي وغيرشيميايي (بيولوژيك) با اين آفت در سطح هفت هزار هكتار از عرصه هاي طبيعي شهرستان در همين مدت انجام شد.
وي بيابان زدايي در 160هكتار از اراضي نوده پشنگ عمراني با اعتبار 2 ميليارد و 400 ميليون ريال از آذرماه سال گذشته تاكنون را از فعاليت هاي مهم اين اداره براي مقابله با ريزگردها برشمرد.
85 درصد از عرصه پنج هزار و 900 كيلومتر مربعي گناباد را عرصه هاي منابع طبيعي تشكيل مي دهد كه چهار كانون فرسايش بادي آن با گستره 231 هزار هكتار در وضعيت بحراني قرار دارند.
شهرستان گناباد در 287 كيلومتري جنوب مشهد قرار دارد.
7545/2095/5132
خبرنگار: فهيمه نعمتي شهري ** انتشار دهنده: علي اصغر ايزدي