به گزارش خبرنگار ایرنا، آمارها نشان می دهد در شهرهای بزرگ از هر سه مورد ازدواج، یكی به طلاق منجر می شود كه آمار بسیار نگران كننده ای است یعنی اینكه جامعه ایرانی با معضل بزرگی مواجه است.
شهرهای كوچك تر هم چندان وضعیت مطلوبی در این ارتباط ندارند و به طور میانگین از هر پنج مورد ازدواج یك مورد به طلاق ختم می شود كه بیان كننده این است كه همه نقاط كشور به نوعی با این آسیب اجتماعی دست و پنجه نرم می كنند.
با وجود اینكه همسران می دانند كه طلاق، عواقب و آثار بسیار بدی بر زندگی، روح و روان انسان دارد، برخی یا بهتر بگوییم اغلب آنان به محض مواجهه با مشكل و اختلاف، به سرعت آخرین راه حل را كه جدایی است بر می گزینند و تلاشی برای رفع مشكل خود به صورت مسالمت آمیز نمی كنند كه این نشان از نبود گذشت و همچنین ناتوانی در حل اختلافات خانواده ها دارد.
ناگفته پیداست كه نبود مهارت های زندگی و عدم آگاهی زوجین، اصلی ترین عامل افزایش آمار طلاق در جامعه است كه می طلبد خدمات مشاوره ای پیش از ازدواج به شكلی جدی تر در دستور كار دستگاه های متولی قرار گیرد.
معاون امور جوانان اداره كل ورزش و جوانان كردستان چندی پیش از ارائه خدمات مشاورهای رایگان به جوانان كردستانی همزمان با هفته ازدواج در این استان خبر داده است.
هیرش رضایی اظهار كرد: این برنامه با همكاری مراكز خدمات روانشناختی سطح استان از 31 مرداد امسال آغاز و تا دوم شهریور نیز ادامه دارد.
به گفته وی، خدمات مشاوره براساس برنامه ریزی صورت گرفته به جوانان 15 تا 29 سال در مراكز مورد اشاره ارائه خواهد شد و متقاضیان برای دریافت این نوع خدمات میتواند به مراكز مشاورهای تعیین شده، مراجعه كنند.
رضایی با اشاره به نقش مشاورههای قبل از ازدواج در پایداری زندگی مشترك تاكید كرد: اجرای این برنامهها میتواند كمك خوبی به توسعه و تقویت فرهنگ اهمیت مشاوره در بین جوانان و در جامعه باشد.
معاون جوانان اداره كل ورزش و جوانان افزود: ایجاد بسترهای لازم برای توسعه و تسهیل امر ازدواج در بین جوانان یكی از اولویت های مهم این معاونت در استان كردستان است.
وی با بیان اینكه انجام این دست مشاورهها میتواند بستر خوبی برای افزایش شناخت جوانان نسبت به مسئولیتهای زندگی مشترك باشد، اضافه كرد: در برخی موارد ترس از آینده و زندگی مشترك با وجود داشتن امكانات، مانع از تشكیل زندگی از سوی جوانان میشود كه باید با انجام اقدامات فرهنگی و كارهای مشاورهای زمینه را برای ایجاد انگیزه در بین جوانان و تشویق آنها به امر مهم ازدواج فراهم كنیم.
رضایی از هفته ازدواج به عنوان بهترین ظرفیت برای توسعه فرهنگ ازدواج آسان در جامعه یاد كرد و گفت: همزمان با این هفته برنامههای مختلفی در سطح استان برگزار می شود.
معاون امور جوانان اداره كل ورزش و جوانان كردستان به مراكز مشاوره تعیین شده اشاره كرد و افزود: متقاضیان می توانند به مركز روانشناختی آرام در میدان آزادی ابتدای خیابان كشاورز ـ داروخانه شبانه روزی خدیو طبقه چهار با شماره تلفن 08733249195، مركز روانشناختی روز نو ـ چهار راه آبیدر روبروی ساختمان پزشكان ژینا شماره تلفن 08733289844 و مركز روانشناختی آراد نبش خیابان شهید تعریف حسن آباد ساختمان پزشكان امانیه طبقه چهار واحد 2 با شماره 08733249776 در مركز استان مراجعه كنند.
رضایی با بیان اینكه این برنامه در دیگر شهرستانهای استان نیز اجرا میشود، ادامه داد: جوانان مریوانی برای دریافت خدمات مشاورهای در طول هفته ازدواج میتوانند به مركز خدمات روانشناختی هستیار ساختمان پزشكان ژین طبقه 2 با شماره تلفن 08734529159 مراجعه كنند.
به گزارش ایرنا، مركز خدمات روانشناختی میدان امام خیابان صلاحالدین شمالی بالاتر از داروخانه مركزی بانه با شماره تلفن 087342262519 آماده ارائه خدمات مشاورهای رایگان به جوانان است، افزود: مركز خدمات روانشناختی شهرك بعثت خیابان دادگستری میدان شورا طبقه همكف ساختمان شورای شهر در كامیاران و مركز خدمات روانشناختی راه زنگی ساختمان اریكه گروس طبقه چهار در بیجار در این طرح مشاركت دارند.
مركز خدمات روانشناختی ماریا امیری ابتدای خیابان آموزش كوچه مسجد جامع در دهگلان، مراكز خدمات روانشناختی هانا خیابان امام روبروی بانك سپه و خدمات روانشناختی هاوراز خیابان امام خیابان صلاح الدین ایوبی كوچه پشتی پاساژ گودرزی دیواندره، از جمله مراكز خدمات روانشناختی این طرح است.
مركز خدمات روانشناختی امانی خیابان شریعتی ساختمان پزشكان سعید طبقه 2 داروخانه در قروه و خدمات مشاوره زانیاری میدان جمهوری كوچه اصناف خدمات مشاوره زانیاری در سقز از دیگر مراكز تعیین شده در این طرح است.
البته باید گفت كه چنین طرح هایی نباید تنها به هفته ازدواج و چند روز مشخص خلاصه شود بلكه نیاز است مشاوره هایی برای افزایش آگاهی جوانان از زندگی مشترك در طول سال به طور مداوم وجود داشته باشد.
نخستین روز از آخرین ماه قمری (ذی الحجه)، سالروز ازدواج فرخنده حضرت علی(ع) و حضرت فاطمه (س) به عنوان روز ازدواج نامگذاری شده كه امسال مقارن با اول شهریور است.
استان كردستان با یك میلیون و 600 هزار نفر جمعیت، دارای 131 هزار و 268 نفر جمعیت فعال ازدواج نكرده است كه 109 هزار و 888 نفر مرد و 21 هزار و 380 نفر زن هستند و از این تعداد، 89 هزار و 757 نفر شاغل و 41 هزار و 511 نفر بیكار هستند.
سال گذشته 10.6 فقره ازدواج در ازای هر یك هزار نفر در استان كردستان به ثبت رسیده است، نرخ خام ازدواج شهرستان های قروه با 15 فقره و دیواندره با 13 فقره بیشترین و شهرستان های سنندج با 8.5 فقره و دهگلان با 8.8 فقره كمترین بوده است
همچنین در سال گذشته 17 هزار و 12 فقره ازدواج در استان كردستان روی داد كه این میزان نسبت به سال قبل از آن 1.5 درصد افزایش داشته است.
خبرنگار: وریا كرمی ** انتشار دهنده: مجید سلیمانی
7355/9102
تاریخ انتشار: ۳۱ مرداد ۱۳۹۶ - ۰۸:۴۴
سنندج - ایرنا - ازدواج مرحله بسیار مهمی در زندگی هر انسانی است و نبود مهارت زوجین، باعث ایجاد مشكلاتی در زندگی مشترك آنان خواهد شد در این شرایط اجرای خدمات مشاوره ای، طرحی ارزشمند برای افزایش مهارت های زندگی است.