به گزارش ايرنا، اين در شرايطي است كه هر دو كشور پيش از اين در شوراي امنيت سازمان ملل تحريم هاي سختي را به دنبال آزمايش موشك هاي قاره پيماي كره شمالي عليه اين كشور اعمال كرده اند.
بر اساس اين تحريم ها صادرات بخش گسترده اي از مواد معدني كره شمالي متوقف شده و درامد ارزي سه ميليارد دلاري اين كشور يك ميليارد دلار در سال كاهش مي يابد.
تحت فشارهاي هر دو كشور بود كه چين؛ بزرگترين شريك تجاري كره شمالي هم واردات اين فراورده ها را از اين ماه از كره شمالي ممنوع كرد.
اين اقدامات در كنار پرواز بمب افكن هاي آمريكا در شبه جزيره كره باعث شد تا تنش ها به شكل فزاينده اي افزايش يابد.
به دنبال اين قضايا بود كه كره شمالي اعلام كرد طرحي را براي حمله تلافي جويانه موشكي به اطراف گوام در اقيانوس آرام كه پايگاه نظامي آمريكا در آن قرار دارد، با چهار فروند موشك خواسونگ 12 تدوين كرده است.
همين تهديد موجب شد تا تلاش هاي ديپلماتيك براي جلوگيري از اين اقدام شروع شود و چين با كشورهاي ژاپن، كره جنوبي و آمريكا ارتباطاتي برقرار كرد و در كنار آن با روسيه رايزني نمود تا تنش ها كاهش يابد و تحت همين تلاش ها بود كه كره شمالي اعلام كرد فعلا دست به چنين اقدامي نمي زند.
اما درست زماني كه همه تصور مي كردند تنش ها در حال كاهش است آمريكا و كره جنوبي رزمايش بزرگي را با حضور 67 هزار و 500 نيروي نظامي خود در منطقه بحراني شبه جزيره كره شروع كرده اند كه با مخالفت شديد كره شمالي روبرو شد.
اين كشور هشدار داد كه تمرينات مذكور منطقه را به سمت فاجعه به پيش مي برد اما با وجود همه اين مخالفت ها كره جنوبي و آمريكا از روز دوشنبه رزمايش را شروع كردند.
بسياري از تحليلگران بر اين باورند كه اين رزمايش مي تواند موجب تحريك كره شمالي شود و اگر اين كشور قصد تلافي جويي داشته باشد احتمال مي رود دست به پرتاب يك فروند موشك زيردريايي بزند و يا بار ديگر موشك قاره پيما پرتاب كند.
يكي از تقاضاهاي اساسي چين از آمريكا و كره جنوبي اين بود كه رزمايش هايشان را برگزار نكنند تا كره شمالي به موشك پراني ها پايان دهد.
اما به نظر مي رسد كه سئول و واشنگتن همچنان براين باور هستند كه با نشان دادن بازوي نظامي، فشارهاي اقتصادي و تحريم ها مي توانند كره شمالي را وادار كنند به ميز مذاكره برگشته و برنامه اتمي تسليحاتي خود را متوقف كند.
تجربه تاريخي نشان داده است كه كره شمالي وقتي در معرض تهديد و فشار اقتصادي و نظامي بوده توان موشكي و بازدارندگي تسليحاتي اتمي خود را افزايش داده است.
در چنين شرايطي شايد بهترين مسير براي طرفين استفاده از ابزارهاي ديپلماتيك باشد و اينكه به گفته چين همه از خود خويشتنداري نشان داده و ديگري را تحريك نكنند.
اوضاع در شبه جزيره كره يك بار ديگر به دنبال رزمايش هاي مكرر آمريكا و كره بحراني شده است و چنانچه كره شمالي در اين اثنا قصد اقداماتي چون پرتاب هاي موشكي داشته باشد شرايط وخيم تر هم خواهد شد.
ارتش هاي كره جنوبي و آمريكا در بيانيه هايي از كره شمالي خواسته اند در جريان اين رزمايش دست به اقدامي تحريك آميز نزند در غير اين صورت با واكنش سختي مواجه خواهد شد.
از ديدگاه كره شمالي اما تا زماني كه اين رزمايش ها و سياست هاي خصمانه آمريكا و تحريم هاي اين كشور برقرار باشد، راهي براي مصالحه وجود نخواهد داشت و شبه جزيره كره همچنان در ورطه تكراري تنش هاي فزاينده باقي خواهد ماند.
آساق**1597*انتشاردهنده:فرهاد راستي
تاریخ انتشار: ۳۱ مرداد ۱۳۹۶ - ۰۹:۲۹
پكن - ايرنا - آمريكا و كره جنوبي در كنار فشارهاي اقتصادي و تحريم هاي فزاينده عليه كره شمالي رزمايش مشتركي را از روز گذشته (دوشنبه) به مدت يازده روز در شبه جزيره كره آغاز كرده اند كه اين منطقه بي ثبات را به سمت تنش هاي تازه سوق داده است.