سنندج - ايرنا - برداشت انگور از يك هزار و 760 هكتار از باغات شهرستان سروآباد آغاز شد و پيش بيني مي شود امسال 13 هزار تن انگور برداشت و روانه بازار مصرف شود.

مدير جهاد كشاورزي سروآباد گفت: از مجموع يك هزار و 760 هكتار از باغات شهرستان سروآباد كه به كشت انگور اختصاص يافته يك هزار و 330 هكتار آن بارور و 430 هكتار آن غير بارور است.
مجيد قاسمي نژاد روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ايرنا اظهار كرد: 35 هكتار از باغات انگور آبي و يك هزار و 725 هكتار نيز به صورت ديم است كه متوسط برداشت در هر هكتار از باغات انگور آبي 14 تن و باغات ديم 10 تن برآورد شده است.
وي با بيان اينكه بيشترين ميزان عملكرد برداشت انگور در هر هكتار 25 تن است، افزود: با توجه به بارش هاي خوب طي سال زراعي جاري، پيش بيني مي شود امسال 13 هزار تن انگور از باغات شهرستان سروآباد برداشت شود.
قاسمي نزاد به مهمترين ارقام انگور توليدي در باغات اين شهرستان اشاره كرد و يادآور شد: فخري، آلون، ريش بابا، عسكري، گزنه اي و سعدي ارقام انگور توليدي باغات سروآباد است ولي مهمترين رقم انگور اين شهرستان، ره شه است.
مدير جهاد كشاورزي سروآباد به توجه ويژه دولت به بخش كشاورزي اين شهرستان اشاره كرد و گفت: دولت به افزايش طرح توسعه باغات انگور توجه ويژه اي دارد و در سفر رئيس جمهوري به استان كردستان توسعه باغات انگور در شهرستان سروآباد به ميزان 800 هكتار مصوب شد.
وي اضافه كرد: سروآباد به عنوان يك شهرستان پيشرو و موفق در استان كردستان در قالب طرح توسعه باغات اقدام كرده و تاكنون 400 هكتار باغ انگور در اين شهرستان احداث شده است.
قاسمي نژاد ادامه داد: نقطه و نماد اصلي اين موفقيت در روستاي هرسين بخش مركزي شهرستان است كه در قالب اين طرح مجتمع 80 هكتاري به عنوان تنها مجتمع باغات ديم احداثي در استان كردستان در قالب طرح توسعه باغات ديم اجرا شد كه توسط مقامات اجرايي و كشاورزي كشوري و استاني معاون وزير در امور باغباني و رئيس سازمان جهاد كشاورزي استان كردستان مورد بازديد و تاييد قرار گرفت.
وي اظهار كرد: به منظور افزايش توليد در واحد سطح، اجراي اصول فني و مهندسي جهت اصلاح و نوسازي و همچنين افزايش كمي و كيفي اين محصول از برنامه هاي اصلي و مهم سازمان جهاد كشاورزي است.
به گفته وي، ارائه راهكارهاي جدي جهت برطرف كردن مشكل فروش انگور، حذف دلالان در بازار اين محصول و جذب سرمايه گذاران براي ايجاد صنايع تبديلي در منطقه از ديگر برنامه هاي جهاد كشاورزي با هدف افزايش توليد و توسعه باغات انگور است.
قاسمي نژاد افزود: مصرف انگور توليد شده در سروآباد به صورت تازه خوري در سطح شهرستان و شهرهاي همجوار است همچنين به صورت فرآوري شده به كارخانجات توليدي مستقر در استان هاي همجوار صادر مي شود.
به گزارش ايرنا، باتوجه به توليد محصولات باغي ارگانيك و با كيفيت در سروآباد ايجاد صنايع تبديلي و ساخت سردخانه در اين شهرستان يك ضرورت است و با توجه به ظرفيت و پتانسيل بسيار بالا در بخش كشاورزي و باغداري، مسئولان ارشد استاني و كشوري بايد نسبت به احداث يك سردخانه و ايجاد صنايع تبديلي در اين شهرستان مرزي اقدام كنند.
شهرستان سروآباد يكي از قطب هاي كشاورزي در استان كردستان است كه انواع محصولات باغي از قبيل گردو، انار، گيلاس، هلو، انگور، انجير و شليل در باغات اين شهرستان توليد و برداشت مي شود.
سروآباد در 90 كيلومتري غرب سنندج مركز استان كردستان واقع شده است.
خبرنگار: فرزاد آداك ** انتشار دهنده: مجيد سليماني
7354/9102