تهران-ايرنا-معاون امور بين الملل و حقوقي فتا وجود امنيت سايبري را در كسب و كارهاي اينترنتي، مهمترين مولفه موفقيت فعالان در اين بخش معرفي كرد.

به گزارش ايرنا از اعلام روز سه شنبه پايگاه خبري پليس، سرهنگ حسين رمضاني در خصوص گسترش روز افزون كسب و كارهاي اينترنتي در سطح جهان افزود: كسب و كارهاي اينترنتي در بازار رو به گسترش هستند، كسب و كارهاي مذكور با پيدايش و توسعه فضاي سايبر به عنوان يكي از سريع ترين كسب و كارها از نظر تعداد، سود و حجم در عرصه تجارت جهاني مطرح بوده و مباحثي از قبيل بازاريابي، خريد و فروش، ارتباط با مشتريان، خدمات پس از فروش، همكاري با سرمايه گذاران و... را شامل مي شود.
وي ادامه داد: ايجاد و توسعه اين كسب و كارها سياستي مهم در ايجاد مشاغل جديد، تسريع در بهبود اوضاع اقتصادي و رشد كشورها به شمار مي‌رود، از طرفي امروزه بسياري از شركت ها و سازمان‌هاي موفق در سطح جهان دريافته‌اند كه 'امنيت سايبري' مي تواند و بايد به عنوان ابزاري قدرتمند زمينه ساز كسب و كار اينترنتي قانوني باشد.
معاون امور بين الملل و حقوقي پليس فتا، توسعه بدون امنيت را غير ممكن خواند و افزود: به عنوان مثال در اين حوزه مي توان به كشور انگلستان كه به تازگي به عنوان موفق ترين و از برترين هاي كسب و كار اينترنتي در جهان شناخته شده است، اشاره كرد. اين كشور توانسته با به كارگيري يك استراتژي مهم در حوزه امنيت سايبري(The Uk Cyber Security Strategy 2010-2016) انواع كسب و كارهاي اينترنتي را در كشور ساماندهي و به موفقيت هاي بزرگي در اين حوزه دست يابد.
وي بيان كرد: با توجه به اينكه كسب و كارهاي مذكور امكان و فرصت دسترسي به مخاطبين خود را در سطح جهاني و با حداقل هزينه ميسر مي سازد، در كشور ما نيز به طور قابل توجهي در حال رشد و توسعه بوده و براي ايجاد اشتغال زايي در اين حوزه مي بايست همه دستگاه ها از اين كسب و كارها حمايت قانوني نمايند.
اين مقام انتظامي تاكيد كرد: وزارتخانه ها ، سازمان ها و نهادهاي ذيربط و مهم و تاثيرگذار در اين حوزه تلاش مي‌كنند تا با استفاده از استعداد و ظرفيت‌هاي قانوني كشور، زمينه توسعه كسب وكار آنلاين و اينترنتي را در كشور ايجاد كنند و به مطالبات فعالان اين حوزه پاسخ دهند،چرا كه با برنامه‌ريزي و سياست گذاري مناسب و به هنگام در اين حوزه، مي توان (همانند كشور انگلستان) زمينه گسترش اين نوع كسب وكار را در فضاي اقتصاد و معيشت ايراني فراهم كرد. بديهي است درصورتي كه شركت هاي بازاريابي شبكه اي در چارچوب آيين نامه فعاليت و مقررات مربوط را رعايت كنند، با مشكلي مواجه نخواهند شد.
وي با اشاره به قانون تجارت الكترونيك و بازاريابي شبكه اي اظهار داشت: از نظر قانونگذاري نيز در كشور ما بعد از اصلاح قانون نظام صنفي مصوب 1392، آيين نامه اجرايي تبصره ماده 87 آن قانون با عنوان 'آيين نامه اجرايي چگونگي صدور مجوز و نحوه نظارت بر فعاليت افراد صنفي در فضاي مجازي و بازاريابي شبكه اي' تهيه و تصويب گرديد كه بخش اول آيين نامه مربوط به نحوه صدور پروانه كسب فروشگاه هاي مجازي و بخش دوم راجع به نحوه صدور پروانه كسب شركت هاي بازاريابي شبكه اي و بخش ديگر آن با توجه به وجه مشترك نظارت بر فعاليت فروشگاه هاي مجازي و شركت هاي بازاريابي شبكه اي راجع به نحوه نظارت مي باشد.
سرهنگ رمضاني، نظارت و ارتقاء امنيت سايبري را در كسب و كارهاي اينترنتي را يك اصل مهم برشمرد و گفت : آيين نامه مذكور هر چند در اجرا با خلاء ها و كاستي هاي جدي در حوزه فني و تخصصي همراه است اما با اصلاح و بازنگري در آن مي توان ضمن ساماندهي كليه كسب و كارهاي اينترنتي، زمينه پيشرفت و شكوفايي اقتصاد كشور را در اين حوزه مهيا و با تقويت و رشد هرچه بيشتر بنگاه هاي توليدي داخلي، موضوع اشتغال را در كشور مرتفع كرد.
اجتمام9105** 1418
تنظيم:معصومه نيكنام ** انتشار:مريم برزآبادي