تنش گرمايي نتيجه سرما و يا گرماي شديد است كه به گياه آسيب مي زند.
به گزارش روز سه شنبه گروه علمي ايرنا از خبرگزاري يونايتدپرس، با توجه به سير صعودي دماي هوا بر اثر تغيير اوضاع اقليمي كه موجب افزايش آسيب به محصولات كشاورزي شده، شناسايي مكانيسم هاي تحمل گرما در گياهان حائز اهميت است.
'اليزابت ويرلينگ' متخصص بيولوژي مولكولي در دانشگاه ماساچوست امهرست گفت: يكي از جالب ترين يافته هاي ما، اين حقيقت است كه گياهان قرار گرفته تحت تاثير استرس دما، براي بقا و رهايي از اين استرس، نه تنها لازم است پروتيين هاي جديدي را توليد كنند بلكه بايد اين پروتيين ها را فورا بسازند.
وي افزود: در اين مطالعه متوجه شديم كه تاخير در انتقال پروتيين هاي جديد حتي به اندازه شش ساعت موجب جلوگيري از رشد و تكثير مطلوب خواهد شد. ممكن است اين گياهان كاملا از بين نروند اما بدون سنتز سريع اين پروتيين هاي جديد به شدت آسيب مي بينند.
محققان با استفاده از روش هاي بيوشيميايي و نسل بعدي توالي يابي، تغييرات در انتقال پروتيين و بيان ژن را در نوع وحشي گياهان Arabidopsis و در انواع جهش يافته اي كه توانايي خود را براي زنده ماندن در دماي بالا از دست داده اند، بررسي كردند.
اين مطالعه نشان داد كه ژن جهش يافته يك 'عامل انتقالي' را معرفي مي كند، پروتييني كه تمام ارگانيسم ها براي سنتز ساير پروتيين ها به آن نياز دارد.
محققان نوشتند كه آنها اطلاعات بيشتري در مورد روند عمومي و جهاني انتقال پروتيين بدست آوردند و مطالعه آنها اولين مطاعه از اين نوع است كه به بررسي اين جنبه از سنتز پروتيين مي پردازد.
علمي**2038**
مترجم: درنا محمديان*انتشار: محتشمي پور
براي اطلاع از اخبار متنوع علمي و فناوري، با كانال علمي ايرنا در تلگرام همراه شويد:
irnaelm@ https://telegram.me
تاریخ انتشار: ۳۱ مرداد ۱۳۹۶ - ۱۰:۵۵
تهران-ايرنا- گروهي از محققان دانشگاه 'امهرست' در آمريكا نحوه تطابق سريع گياهان را در برابر استرس گرما براي زنده ماندن كشف كردند.