به گزارش روز سه شنبه گروه اخبار علمي ايرنا از تلگراف، گروهي از محققان انگليسي، آمريكايي و آلماني، شرايط درون سيارات يخي منظومه شمسي را شبيهسازي سازي كرده و نحوه تشكيل الماس در اين سيارات را بررسي كردند.
همواره تصور بر اين بوده است كه در سيارات نپتون و اورانوس فشار بسيار زياد موجب فشردگي اتمهاي كربن در اتمسفر و تشكيل الماس ميشود و احتمالا در اين سيارهها بارانهايي از جنس الماس ميبارد؛ اما تا كنون هيچ كس قادر به مشاهده اين فرآيند نبوده است.
محققان در اين آزمايش براي توليد باران از يك صفحه پلي استيرن استفاده كردند كه مقدار كربن موجود در آن مشابه اتمسفر اورانوس و نپتون است. سپس اين صفحه را با استفاده از امواج صوتي بمباران كردند تا شرايط فشار موجود در سيارات مذكور شبيهسازي شود. پلي استيرن در واقع متان موجود در سيارات خارجي منظومه شمسي را شبيه سازي ميكند كه تراكم زياد آن در سياره نپتون علت اصلي رنگ آبي اين سياره است.
در اين آزمايش تقريبا تمام اتمهاي كربن فشرده شد و به الماسهايي با قطر چند نانومتر تبديل شدند. محققان معتقدند الماسهايي كه در اورانوس و نپتون تشكيل ميشود، بسيار بزرگتر هستند و وزن آنها به ميليونها قيراط ميرسد.
براي مشاهده اين الماسهاي كوچك محققان از قوي ترين دستگاه اشعه X موجود در جهان استفاده كردند كه در اختيار دانشگاه استنفورد قرار دارد.
به اعتقاد محققان در طول هزاران سال اين الماس ها از سطح سيارات به لايههاي زيرين وارد ميشوند و با عبور از لايههاي يخي، دور هسته سياره جمع ميشوند.
گزارش كامل اين تحقيقات در نشريه Nature Geoscience منتشر شده است.
علمي (6)**9259**1440
مترجم: سپيده علي كاشاني** انتشار: گلشن
تاریخ انتشار: ۳۱ مرداد ۱۳۹۶ - ۱۱:۱۹
تهران – ايرنا - محققان دريافتند الماسهاي گرانبها از سطح نپتون و اورانوس به آرامي وارد لايههاي زيرين اين سيارهها ميشوند تا هسته جامد آنها را بپوشانند.